Maple Siracha Kip Noodles is een perfect gerecht als je een mooie balans tussen zoet en pittig wilt. De combinatie van maple syrup en sriracha brengt het beste van twee werelden samen: het zoete van maple syrup en de pittige smaak van sriracha. Samen met sappige kip en noodles creëer je in een handomdraai de ideale maaltijd voor een snelle doordeweekse avond of om indruk te maken tijdens het weekend.
Waarom Maple Siracha Kip?
Maple Sriracha Kip is een heerlijke twist op traditionele Aziatische gerechten. De populariteit van sriracha is de laatste jaren enorm toegenomen door zijn pittige, licht knoflookachtige smaak. Wanneer je dit combineert met de zoetheid van maple syrup, ontstaat er een marinade / saus die zowel complex als verslavend is. De zoet-pittige saus is een perfecte begeleiding voor zowel kip als noodles.
Maple Siracha Kip Noodles
Noodles zijn een veelzijdig ingrediënt dat in vele keukens wereldwijd wordt gebruikt. Of het nu gaat om dunne rijstnoodles, stevige eiernoodles of udon, noodles bieden een stevige basis die gemakkelijk smaken absorbeert en versterkt.
Ze worden vaak geassocieerd met Aziatische gerechten, maar zijn te vinden in allerlei variaties, van Chinese lo mein tot Japanse ramen en Thaise pad thai. Noodles kunnen worden gekookt, gewokt of in soep geserveerd, waardoor ze eindeloos inzetbaar zijn. Zo ook bij deze heerlijke Maple Siracha Kip Noodles!
Wat heb je nodig voor de Maple Siracha Kip Noodles?
Ik gebruik mijn skillet van Petromax om in eerste instantie mijn kip te bakken en daarna om de smaken die de kip achterlaat te gebruiken om de noodles die heerlijke extra smaak te geven. Dit alles doe ik op de Monolith” class=”eafl-link”>Monolith Avant-Garde, maar iedere BBQ met deksel waarbij je een indirecte opstelling kan maken is geschikt.
Heb je nog moeite om die indirecte opstelling in te stellen of wil je er meer over weten? In dit artikel lees je er meer over.
Maple Siracha Kip Noodles
Equipment
- 1 Skillet
- 1 Tang
- 1 Ziplock zak
Ingrediënten
- 3 stuks Kipfilet
- 1 bosje Lenteui
- 1 theelepel Sesamzaadjes
- 1 pak Chinese Eiermie of andere noodles naar keuze
Marinade & Saus
- 1 eetlepel NasQ Chicken rub
- 1/2 eetlepel Noskos The Jerk
- 2 x 1 eetlepel Maple Syrup
- 2 x 1 eetlepel Siracha
- 2 x 1 theelepel gehakte knoflook
- 1 eetlepel Ketjap manis
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Haal de kipfilets uit de verpakking en snij vetjes en dergelijk weg.3 stuks Kipfilet
- Vul vervolgens je Cambro shaker met de 1 eetlepel NasQ Chicken rub en 1/2 eetlepel Noskos The Jerk en vermeng deze. Vervolgens bestrooi je de kipfilets met de mix1 eetlepel NasQ Chicken rub, 1/2 eetlepel Noskos The Jerk
- Plaats de kipfilets vervolgens in de ziplock zak en voeg hier 1 eetlepel Maple syrup, 1 eetlepel Siracha en 1 theelepel gehakte knoflook aan toe en vermeng alles goed met elkaar.2 x 1 eetlepel Maple Syrup, 2 x 1 eetlepel Siracha, 2 x 1 theelepel gehakte knoflook
- Sluit de ziplock, leg alles in een pannetje en zet het in de koelkast voor minimaal 4 uur te marineren
- Steek na 4 uur de BBQ aan en richt deze in met een directe en indirecte zone. Zet de Petromax skillet boven het directe vuur. Laat vervolgens de noodles wellen in een pan heet water.1 pak Chinese Eiermie
- Haal de kipfilets uit de ziplock zak en leg ze in de hete skillet. Bak vervolgens beide kanten van de kipfilet in de skillet in enkele minuten.
- Verplaats de kipfilets vervolgens naar het indirecte gedeelte en haal de hete pan van het vuur en plaats deze op een pannenlap.
- Voeg vervolgens de olijfolie toe om de aangekoekte heerlijke marinade los te weken van de bodem van de pan. Voeg vervolgens al roerend ook de ketjap, 1 eetlepel maple, 1 eetlepel siracha en 1 theelepel gehakte knoflook al roerend toe aan de skillet.2 x 1 eetlepel Maple Syrup, 2 x 1 eetlepel Siracha, 2 x 1 theelepel gehakte knoflook, 1 eetlepel Ketjap manis, 1 eetlepel olijfolie
- Vervolgens pak je de noodles erbij en vermeng je met de saus in de skillet.
- Ondertussen zijn de kipfilets een heel eind gaar, meet met een thermometer de interne temperatuur en als deze 72 graden is, mogen ze eraf.
- Snij de kip in stukjes en serveer bovenop de noodels en top het geheel af met ringetjes van lente-uitjes en sesamzaadjes.Eet smakelijk!1 bosje Lenteui, 1 theelepel Sesamzaadjes
Video
Nutrition
Serveren en Presenteren
Schep het gerecht in diepe borden of grote schaal en serveer de Maple Siracha kip noodles met de kip in reepjes gesneden bovenop de noodles. Voeg finishing touches toe door het gerecht te garneren met bosui, sesamzaadjes en verse bieslook. Deze toppings voegen zowel kleur als extra smaak toe aan je maaltijd.
Variaties en Tips
Dit Maple Siracha Kip met Noodles recept is flexibel en kan eenvoudig worden aangepast aan verschillende wensen of voorkeuren: Pas de hoeveelheid sriracha en maple aan naar eigen smaak. Houd je van extra pittig? Voeg meer sriracha toe. Liever iets zoeter? Voeg dan een extra eetlepel esdoornstroop toe.
Vervang de kip eens door biefstuk reepjes. Marineer en bak op dezelfde manier voor een alternatief dat net zo smaakvol is, maar met iets meer bite. Mocht je een glutenallergie hebben? Gebruik glutenvrije noodles en sojasaus om het gerecht glutenvrij te maken.
Conclusie
Maple Siracha Kip met Noodles is een gerecht dat snel een vaste plek in je wekelijkse planning kan krijgen. Omdat de combinatie van smaken is verslavend, en de eenvoud van het gerecht maakt het toegankelijk voor vrijwel iedereen! Een snelle maaltijd, lekker gemaakt op de BBQ!
Kortom, maak deze thuis ook, en… tot de volgende!
Genoten van deze Maple Siracha Kip Noodles?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
3-2-1 Methode Spareribs
Het ultieme wedstrijdrecept! Waardoor je direct fan bent!
Bacon Weenies!
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Snelle Spareribs
Een klassieker, maar dan sneller gemaakt!
Hamburger met Jalapeno Cheddar grillworst!
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
3 Reacties
NasQ BBQ
augustus 24, 2024 at 10:22 pmGa jij deze Maple Siracha Kip met Noodles ook thuis maken? Ik hoor graag wat je ervan vond!
Linda
september 2, 2024 at 4:26 pmOnwijs lekker en supersnel klaar. Ik had per ongeluk de tabasco variant van de saracha gebruikt in de marinade. Een kleinere hoeveelheid in de saus gedaan en een lekker pitje.
NasQ BBQ
september 2, 2024 at 4:39 pmGoed om te horen dat dit gerecht goed is bevallen Linda. De Tabasco variant van Siracha… Dat klinkt ook wel erg lekker!