Bijgerechten Varkensvlees

Mediterrane Varkensfilet steak in Mosterd-Honing Tijmsaus

maart 10, 2024
Mediterrane Varkensfilet Steak

De Mediterrane Varkensfilet Steak is voor mij een bijna nostalgisch gerecht omdat dit een van de eerste gerechten die ik van de BBQ heb getoverd toen ik begon met BBQ’en. Werd dus hoogste tijd om hier een keer een video van te maken en deze met jullie te delen. Als we dan toch bezig zijn, ook nog van die heerlijke gekruide aardappeltjes erbij met een perfecte Honing-Mosterd Tijm saus!

Waarom Varkensfilet?

Mediterrane varkensfilet steak is een uitstekende keuze voor de BBQ omdat het mals, sappig en gemakkelijk te bereiden is. Bovendien neemt varkensvlees marinades en smaken goed op, waardoor het perfect is voor dit recept. Met de toevoeging van de Mediterrane NasQ kruiden gecombineerd met de Mosterd-Honing Tijmsaus wordt de smaak van het varkensvlees naar een hoger niveau getild, waardoor elke hap een ware traktatie wordt.

Voor het beste resultaat kies ik altijd voor een verse varkensfilet van goede kwaliteit. Ik snijd eventueel overtollig vliesjes en vet weg en dep het vlees droog voordat ik met de kruiden aan de slag ga.

Gekruiden aardappelpartjes

Een perfect bijgerecht voor deze Mediterrane Varkensfilet steak zijn: Gekruide aardappelpartjes met ui zijn heerlijk op de barbecue. Dit eenvoudige maar smaakvolle bijgerecht begint met het selecteren van de juiste aardappelen, je hebt daarin twee keuzes. Of je gebruikt “kant-en-klare” aardappelpartjes die al voorgekookt zijn of je gebruikt een vastkokende hele aardappel en deze snij je in gelijke partjes en kook je zelf even kort voor. Vastkokende exemplaren behouden hun vorm beter op het grillrooster.

Gebruik een witte ui en snijd deze in ringen of grove stukken. Dit zorgt voor een pittige en zoete toevoeging bij de aardappelen. Het geheim van dit bijgerecht zit hem in de kruiden: De NasQ Mediterrane rub gemengd met een scheutje olijfolie, geeft de aardappelpartjes een gouden korstje en een mediterrane smaak. Gebruik een bakplaat om alles gemakkelijk op de BBQ te leggen en laat de rook en hitte de aardappelpartjes en ui samen garen tot ze die heerlijke rokerige barbecue-flavour krijgen!

Mediterrane Varkensfilet Steak
Mediterrane Varkensfilet Steak

Wat heb je nodig voor dit gerecht?

Voor dit recept gebruikte ik mijn Traeger Ironwood L vanwege zijn grote indirecte gedeelte. Uiteraard kun je ook een andere BBQ gebruiken waarbij je een gehele indirecte zone kun creëren waarbij je toch een hoge temperatuur kunt behalen. In dit geval was dat 180 graden Celsius.

Mediterrane Varkensfilet Steak
Afdrukken Pin
5 van 2 stemmen

Mediterrane Varkensfilet Steak in Mosterd-Honing Tijmsaus

De Mediterrane Varkensfilet Steak is voor mij een bijna nostalgisch gerecht omdat dit een van de eerste gerechten die ik van de BBQ heb getoverd toen ik begon met BBQ’en. Werd dus hoogste tijd om hier een keer een video van te maken en deze met jullie te delen. Als we dan toch bezig zijn, ook nog van die heerlijke gekruide aardappeltjes erbij met een perfecte Honing-Mosterd Tijm saus!
Gang Feestmaaltijd, Hoofdgerecht
Keuken Ambachtelijk, Amerikaans, Barbecue, BBQ
Trefwoord Mediterrane Varkensfilet Steak, Pork steaks, steak, Varkensfilet, Varkensfilet steak
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 382kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 15 Euro

Equipment

Ingrediënten

Mosterd-Honing Tijmsaus

  • 1/2 eetlepel Gedroogde tijm
  • 3 eetlepels Milde Mosterd
  • 3,5 eetlepels Bijenhoning

Instructies

  • Je begint met het kruiden van de aardappeltjes. Voeg een scheut olijfolie toe aan de aardappeltjes en vermeng naar smaak de kruidenmix ermee en hussel alles goed door elkaar dat je aardappeltjes goed gekruid zijn.
    1 Zakje Aardappelpartjes, 1 eetlepel Olijfolie, 2 eetlepels NasQ Mediterrane Rub
  • Verdeel de aardappeltjes over de ovenschaal en verdeel hier ook de uienringen overheen.
    1 hele witte ui
  • Vervolgens pak je het stuk varkensfilet erbij en ontdoe je deze van vliesjes en stukjes overtollig vet. Snij daarna het stuk doormidden zodat je twee steaks overhoudt.
    500 gram Varkensfilet
  • Met een stuk slagerstouw bind je de steak op, waardoor deze ronder wordt en dikker. Hierna strooi je naar smaak de kruiden overheen en is alles klaar om naar de BBQ te gaan.
    2 eetlepels NasQ Mediterrane Rub
  • Maak gebruik van de indirect methode op 180 graden indirect. Leg de ovenschaal en steaks op het rooster. Gebruik een kerntemperatuurmeter om de kern van de steaks te monitoren tot een interne temperatuur van 65 graden.

Mosterd-Honing Tijmsaus maken

  • Ondertussen kun je de saus maken. Meng alle ingrediënten samen tot een egale saus.
    1/2 eetlepel Gedroogde tijm, 3 eetlepels Milde Mosterd, 3,5 eetlepels Bijenhoning
  • Als de kerntempatuur 60 graden aangeeft, maak je de deksel van de BBQ open en. Draai de steaks om en smeer ze in met een laagje van de Mosterd-Honing Tijmsaus.
  • Vervolgens binnen enkele minuten is de kerntemperatuur van 65 graden behaald en zijn de steaks en aardappeltjes klaar om van de BBQ te halen.
  • Serveer alles op een mooie houten snijplank. Sprenkel wat saus over de aardappeltjes met uitjes en zet het kommetje erbij om nog extra te dippen!
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 382kcal

Serveren en Bijgerechten van de Mediterrane Varkensfilet steak.

Om het plaatje compleet te maken serveer ik de Mediterrane varkensfilet steak met een heerlijke Mosterd-Honing Tijmsaus en gekruiden aardappelpartjes en uienringen. Uiteraard kun je ook andere bijgerechten serveren, zoals geroosterde groenten, aardappelsalade en versgebakken brood.

Conclusie

Met zijn sappige textuur en verrukkelijke smaak is de Mediterrane varkensfilet steak in honing-tijm marinade een absolute winnaar op elke BBQ. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en wat grillvaardigheden kun je dit heerlijke gerecht moeiteloos op tafel zetten en indruk maken op je vrienden en familie. Dus waar wacht je nog op? Steek die BBQ aan en laat de smaakexplosie beginnen!

Vergeet niet dit recept te delen met je BBQ-vrienden en laat me weten wat je ervan vindt. Geniet van je gegrilde varkensfilet en tot de volgende keer op mijn BBQ-blog!

Genoten van deze Mediterrane Varkensfilet Steak? 

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Pulled Chicken Nachos
Het beste van twee werelden! Waardoor je direct fan bent!

Pulled Chicken uit de Dutch Oven
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Bavette Steak met ui, paprika en kaas!
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Turks Brood Pizza
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept