Rundvlees

Bavette Steak met gegrilde ui, paprika en gesmolten Kaas!

september 24, 2023
BBQ Bavette steak

Stel je voor: een sappige Bavette steak, gerubd met mijn heerlijke NasQ SPG rub, gegrild tot in de perfectie. Maar dat is nog niet alles. Deze heerlijke steak rust op een bedje van gebakken uien en paprika, waarover een laag van gekruide geraspte kaas smelt. Waardoor een verrukkelijke smaaksensatie voor je ligt. Elke hap biedt een heerlijke combinatie van malse steak, de rijke smaak van gesmolten kaas en de subtiele zoetheid van ui en paprika! Kortom! Een aanrader om te maken 🙂

Bavette steak op de BBQ

Bavette, ook bekend als vinkelende lap of flank steak, is een bijzonder smaakvolle en malse snit van rundvlees. Gelegen aan de zijkant van de koe, heeft Bavette een rijke en sappige textuur die het geliefd maakt bij fijnproevers over de hele wereld. Door de langere vezels in het vlees heeft het een uitgesproken smaak en neemt daardoor marinades en rubs uitstekend op. Dit maakt het de ideale kandidaat voor een heerlijk gerecht op de barbecue. Of je het nu liever rare of medium-rare hebt, de Bavette blijft zacht en vol van smaak. Zijn veelzijdigheid maakt het een absolute favoriet hier thuis!

De Magie van de SPG Rub

De SPG rub, bestaande uit zout, peper en knoflookpoeder, voegt een diepe en uitgebalanceerde smaak toe aan de Bavette steak. Het zout brengt de natuurlijke smaak van het vlees naar voren, terwijl de peper en knoflook een pikante en aromatische dimensie toevoegen. Daardoor een aanrader om een keer uit te proberen!

Gekarameliseerde Uien, Paprika & Kaas!

De gekarameliseerde uien en paprika voegen een heerlijke zoetheid en zachtheid toe aan het gerecht. De langzame karamelisatie in de Petromax skillet brengt de natuurlijke suikers naar voren, waardoor een diepe en rijke smaak ontstaat die perfect contrasteert met de pittige kaas en sappige steak.

De gekruide kaasmix die dit gerecht bekroont, is een ware smaakexplosie op zichzelf. Een combinatie van cheddar en romige jong belegen Gouda, deze combinatie biedt een perfecte balans tussen scherpte en zachtheid. Maar wat deze kaasmix echt bijzonder maakt, zijn de mediterrane kruiden die zorgen voor een subtiele, smaakvolle toets. De geurige blend van oregano, tijm en rozemarijn voegt een onweerstaanbare Mediterraanse flair toe aan het geheel. Een snufje Cayenne peper geeft een milde, maar onmiskenbare kick die de smaken tot leven brengt. Wanneer deze mix smelt over de gekarameliseerde groenten, ontstaat er in combinatie met de Bavette steak een ware smaaksensatie die elke hap onvergetelijk maakt.

BBQ Bavette steak
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

BBQ Bavette Steak met gegrilde ui, paprika en gesmolten Kaas!

Stel je voor: een sappige Bavette steak, gerubd met mijn heerlijke NasQ SPG rub, gegrild tot in de perfectie. Maar dat is nog niet alles. Deze heerlijke steak rust op een bedje van gebakken uien en paprika, waarover een laag van gekruide geraspte kaas smelt, wat zorgt voor een verrukkelijke smaaksensatie. Elke hap biedt een heerlijke combinatie van malse steak, de rijke smaak van gesmolten kaas en de subtiele zoetheid van ui en paprika! Kortom! Een aanrader om te maken 🙂
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Ambachtelijk, Barbecue, BBQ
Trefwoord Barbecue, Bavette, bavette steak, BBQ, NasQ, NasQ BBQ,
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen
calorieën 482kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 10 euro

Ingrediënten

  • 1 stuks Angus Bavette steak
  • 10 gram NasQ SPG rub
  • 2 kleine uien in ringen gesneden
  • 2 hele Paprika's (Geel & Rood) in reepjes gesneden
  • 100 gram gekruide kaas
  • 1 klontje Boter

Instructies

  • Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg dat je de uien en paprika al gesneden en klaar hebt staan. Maak ook de gekruide kaas alvast in het voren.
    2 kleine uien, 2 hele Paprika's (Geel & Rood), 100 gram gekruide kaas
  • Haal de Bavette steak uit de verpakking en strooi de SPG rub eroverheen naar smaak. Leg deze vervolgens terug in de koelkast, zodat die SPG verder zijn smaak kan afgeven aan de steak.
    1 stuks Angus Bavette steak, 10 gram NasQ SPG rub
  • Tijd om de BBQ aan te steken, Zet de skillet met het klontje boter alvast op de BBQ om deze te laten smelten.
    1 klontje Boter
  • Als de boter heet genoeg is, voeg je de uien en paprika's toe en zorg je dat deze al roerend gaar worden.
  • Wanneer de uien gekarameliseerd zijn en de paprika zacht is, strooi je de kaas eroverheen en laat je de kaas enkele minuten smelten.
  • Vervolgens haal je de pan van de BBQ en is het tijd om de Steak af te grillen. Ongeveer 1,5 minuut per kant, afhankelijk van de dikte van je steak is meestal voldoende. Ga voor een kerntemperatuur van ongeveer 55 graden Celsius voor een rare / medium rare steak
  • Laat vervolgens de steak een paar minuutjes rusten en snij hem daarna in plakjes. Let hierbij goed op hoe de draad van het vlees loopt. Je wilt hem haaks op de draad snijden voor een extra malse steak!
    Serveer de plakjes bovenop de uien, paprika's en kaas in het pannetje
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 482kcal

Serveertips

Serveer de Bavette steak op een bedje van de gekarameliseerde uien en paprika voor een prachtige presentatie. Garneer met verse kruiden of lente-uitjes naar keuze voor extra smaak en textuur.

Conclusie

Deze Hemelse BBQ Bavette Steak met gesmolten Kaas en gekarameliseerde uien en smaakvolle paprika is een enorm lekkere creatie. De combinatie van smaakvolle SPG rub, malse steak, gesmolten kaas en groenten zorgt voor een onvergetelijke eetervaring. Probeer het zelf en laat je smaakpapillen verrassen door de magie van dit gerecht!

BBQ Bavette steak
BBQ Bavette steak
Genoten van deze BBQ Bavette steak? 

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Gyros Smashburger
Het beste van twee werelden! Waardoor je direct fan bent!

Gevuld stokbrood van de BBQ
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Teriyaki Honing Spareribs
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Turks Brood Pizza
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept