Rundvlees

Chuck Roast Steak voor je BBQ: Recepten en Tips

september 30, 2023
Angus Chuck Roast Steak

Wij kennen hem ook wel als de Riblap, maar deze Angus Riblap, ook wel bekend als Angus Chuck Roast is ook heerlijk als een mooie steak! Gecombineerd met een goeie koffierub is dit het proberen waard! Daarnaast vind je hieronder een aantal recepten en tips om deze steak tot in perfectie te bereiden op de BBQ en nog lekkerder te maken met diverse heerlijke sauzen!

Wat maakt de Angus Chuck Roast Steak speciaal?

Angus vlees staat bekend om zijn heerlijke smaak en sappige textuur. De Chuck Roast is in Nederland een minder bekende snit, maar zeker niet minder smaakvol. Wij kennen hem in de volksmond vooral als Riblap, maar zeker niet als steak! Het vlees heeft een rijke, diepe smaak en wordt heerlijk mals na indirect garen op lage temperatuur. Kwaliteit is hierbij essentieel, dus zorg voor een goed stuk Angus vlees.

Voorbereiding is belangrijk!

Bij de keuze van je Angus Chuck Roast Steak is het belangrijk om aandacht te besteden aan de marmering. Intramusculair vet maakt elk stuk vlees lekkerder, dus kijk hier goed naar als je het stukje vlees gaat uitzoeken. Daarnaast, dit is waar de smaken tot hun recht komen. Kies een marinade of kruidenrib die past bij jouw smaakvoorkeuren. Voor de perfecte Chuck Roast is een rub zoals de Beef rub van Noskos naar mijn mening ideaal. De combinatie van kruiden met koffie halen het beste van dit mooie stukje vlees naar boven!

BBQ Tips voor de Perfecte Garing

Bij het grillen van de Angus Chuck Roast Steak is het cruciaal om de juiste temperatuur te handhaven. Een medium-hoge temperatuur zorgt voor die perfecte grillstrepen en sappigheid. Waardoor hij niet alleen lekker smaakt, maar ook nog er prachtig uitziet! Laat de steak na het grillen rusten onder aluminiumfolie, waardoor je de sappen behoudt en een mals resultaat gegarandeerd is!.

Wat heb je nodig voor de Chuck Roast steak?

Dit is een vrij gemakkelijk, maar smaakvol recept om uit te proberen. Naast de onderstaande ingrediënten is een BBQ met deksel wel een vereiste waarbij je deze zowel direct als indirect kan gebruiken.

Een Weber of Kamado is hiervoor ideaal, maar ook een Gas of Pellet BBQ of een prachtige grillplaat kun je hiervoor gebruiken.

Angus Chuck Roast Steak
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Chuck Roast steak voor je BBQ; Recepten en Tips!

Wij kennen hem ook wel als de Riblap, maar deze Angus Riblap, ook wel bekend als Angus Chuck Roast is ook heerlijk als een mooie steak! Gecombineerd met een goeie koffierub is dit het proberen waard! Daarnaast vind je hieronder een aantal recepten en tips om deze steak tot in perfectie te bereiden op de BBQ en nog lekkerder te maken met diverse heerlijke sauzen!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Ambachtelijk, Amerikaans, Barbecue, BBQ
Trefwoord Angus, Barbecue, BBQ, Chuck Roast, Chuck Roast Steak, NasQ, NasQ BBQ,, Riblap
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
5 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 3 personen
calorieën 399kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 20 euro

Ingrediënten

  • 600 gram Angus Riblap
  • 10 gram Noskos Beef rub

Instructies

  • Begin met de Angus Chuck roast steak, haal deze uit de verpakking en trim overtollig en harde stukjes vet iets weg, maar wees hier voorzichtig mee want vet geeft natuurlijk ook smaak aan het gerecht!
    600 gram Angus Riblap
  • Als dit klaar is, pak je de koffie rub erbij en strooi je deze over de steak. vergeet hierbij ook de randjes niet.
    10 gram Noskos Beef rub
  • Maak de BBQ klaar voor een directe en indirecte gedeelte. Zoals je kunt zien in de video heb ik de roosters van mijn Kamado BBQ al vanaf het begin op diverse hoogtes gelegd, zodat ik na het indirecte deel, direct de steak boven het vuur kan leggen.
  • Gaar de steak indirect bij zo'n 140 – 150 graden tot een interne temperatuur van 43 graden Celsius.
  • Leg vervolgens de steak nog een paar minuten per kant boven het directe gedeelte en grill de steak tot er een perfecte korst op zit.
  • Haal de steak eraf en laat deze onder aluminiumfolie een paar minuutjes rusten tot je hem aansnijdt. Doe dit in dunne plakjes, zodat hij malser is.
  • Wil je de steak nog meer smaak meegeven? Verder naar beneden staan nog enkele geweldige saus suggesties om je steak nog meer diepgang te geven.

Video

Nutrition

Serving: 200gram | Calories: 399kcal

Diverse sauzen voor de Chuck roast steak

Nu ligt er al een geweldige steak voor je, maar het kan altijd lekkerder natuurlijk! Daarom heb ik hieronder wat geweldige sauzen neergezet die je kunt uitproberen met de Angus Chuck Roast Steak!

Smokey Bourbon Glazed Steak saus

Ingrediënten:

  • 1/2 kop bourbon
  • 1/4 kop sojasaus
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gerookte paprika
  • Zout en peper naar smaak

Stap-voor-stap instructies:

  1. Meng de bourbon, sojasaus, bruine suiker, knoflook en gerookte paprika in een kom.
  2. Verhit de BBQ tot een medium-hoge temperatuur.
  3. Laat de saus 5-10 minuten inkoken, waardoor hij tot de gewenste dikte komt.
  4. Serveer de saus over de steak of zet deze ernaast als dipsaus

Jalapeño Salsa

Ingrediënten:

  • Sap van 2 sinaasappels
  • Sap van 1 limoen
  • 2 jalapeño pepers, fijngehakt
  • 1/4 kop verse koriander, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Stap-voor-stap instructies:

  1. Meng het sinaasappel- en limoensap, jalapeño, koriander, zout en peper in een kom..
  2. Gril de steak medium-rare.
  3. Serveer met de jalapeño salsa over de steak of zet deze ernaast als dipsaus.
Angus Chuck Roast Steak
Angus Chuck Roast Steak

Conclusie

Met de Angus Chuck Roast Steak heb je een winnaar op je BBQ. De rijke smaken en malse textuur maken het tot een onvergetelijke ervaring. Waardoor je thuis en op je gasten zeker indruk zult maken. Probeer de recepten en tips uit en ontdek zelf de magie van dit prachtige stuk vlees!

Genoten van deze Angus Chuck Roast steak? 

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Gyros Smashburger
Het beste van twee werelden! Waardoor je direct fan bent!

Gevuld stokbrood van de BBQ
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Teriyaki Honing Spareribs
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Turks Brood Pizza
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept