De Turks Brood Pizza, een hersenspinsel tijdens een vakantie, die bij uitvoering mega lekker bleek te zijn! Vergeet traditionele pizza’s en ontdek de smaakvolle en vooral makkelijk te maken Turks brood pizza. Een Pizza met een knapperige broodbodem gecombineerd met je favoriete BBQ-toppings. Met dit eenvoudige en heerlijke recept zal je volgende BBQ gegarandeerd een feest zijn!
De Turkse broodbodem
Voor dit recept maak ik gebruik van kant-en-klaar Turks brood uit de supermarkt. Dit heerlijke platbrood heeft een zachte binnenkant en wordt knapperig na een korte afbakronde in de oven. Het is de ideale basis voor je BBQ-pizza en bespaart je ook nog eens tijd. De authentiek bij de Turkse winkel is uiteraard altijd beter, dan de supermarkt variant. Maar om het gangbaar te houden, gebruik ik de kant-en-klare. Heb je een Turkse winkel in de buurt? Een aanrader om daar dan even langs te gaan!
Variaties en suggesties
De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het beleggen van je Turks Brood Pizza. Experimenteer met verschillende combinaties van toppings en sauzen om je eigen unieke smaak te creëren. Voor vegetarische opties kun je extra groenten en geitenkaas toevoegen, terwijl liefhebbers van een vleugje hitte jalapenos en pittige sauzen kunnen gebruiken.
Serveertips Turks Brood Pizza
Haal je heerlijke Turks Brood Pizza van de BBQ of uit de oven en snijd deze in mooie punten om te delen met je gasten. Serveer het met een frisse salade, gegrilde groenten of een verfrissende komkommersalade voor een complete maaltijd. En vergeet niet om je favoriete zomerdrankje in te schenken om van deze BBQ-sensatie te genieten.
Voorbereiding en benodigdheden:
Voordat je begint met het maken van je Turks Brood Pizza, zorg ervoor dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Maar het belangrijkste is de keuze van de BBQ. Ik verwacht dat je dit gerecht op vrijwel elke BBQ kunt maken. Let wel op bij een Weber, dat je niet te dicht bij de kooltjes zit. Anders rustig blijven draaien tijdens de bereiding. Een Pellet BBQ werkt erg goed en met een Kamado lukt het ook, als je geheel indirect doet. Heb je een pizzasteen liggen? Dan zou ik deze zeker gebruiken.
Turks Brood Pizza; een verrassende pizza variatie die je moet proberen!
Equipment
- 1 Pizzasteen optioneel
Ingrediënten
- 1 stuks Turks Brood
- 1 pakje Tomato Frito
- 200 gram Geraspte kaas Mozzarella mix
- 1 bolletje Mozzarella Optioneel Buffel
- 1 stuks Salami worst in dunne plakjes gesneden
- 1 eetlepel Oregano gedroogd
Instructies
- Begin met het brood door midden te snijden. Je kunt zowel de onderkant als de deksel gebruiken als bodem. Let op bij het uitkiezen, dat je er eentje kiest die zoveel mogelijk gelijk is.1 stuks Turks Brood
- Smeer de bodems in met Tomato Frito en verdeel hier vervolgens de oregano heen.1 pakje Tomato Frito, 1 eetlepel Oregano
- Snij de mozzarella in plakken en verdeel deze over de pizza's. Ik scheur de mozzarella, zodat je meer kan beleggen en niet "klonters" mozzarella op je pizza krijgt.1 bolletje Mozzarella
- Verdeel vervolgens de geraspte kaas over de Turks Brood pizza's gevolgd door de salami. Uiteraard kun je variëren in je toppings, zoveel als je wilt.200 gram Geraspte kaas, 1 stuks Salami worst
- Steek de BBQ op tot zo'n 160 graden indirect. Leg de pizza erop en bak deze voor 15 a 20 minuten. Dan is de bodem lekker krokant en cheesy!Eet smakelijk!
Video
Nutrition
Wat vond ik van de Turks Brood Pizza?
Heel simpel gezegd; Mega lekker! Ik had niet verwacht dat dit recept zo ontzettend lekker zou zijn, maar de krokante bodem gecombineerd met de lekkere toppings zijn een enorme aanrader! Met Turks Brood Pizza op je barbecue of uit de oven, kun je je gasten verwennen met een smaakvolle lekkernij. Een scala aan verse toppings kun je toevoegen aan zo’n Turks broodbodem waardoor je al snel een hele eigen creatie aan het maken bent! Probeer dit “Quick and (ch)easy recept tijdens je volgende barbecue en ik ben er zeker van dat het een groot succes zal zijn!
Genoten van deze Turks Brood Pizza?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Cowboy Butter Steak
Maak die steak nog lekkerder!
Mediterrane Pork Steaks
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Mediterrane Spareribs
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!
Procureur Rollade met Serranoham!
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Geen Reacties