Vandaag wil ik mijn nieuwste BBQ-creatie met jullie delen: een verrukkelijke Procureur Rollade met een mediterrane twist! Het is een gerecht dat je zeker zal verrassen en je smaakpapillen zal verwennen. Ik ben uiteraard dol op barbecueën en deze Procureur Rollade is een van mijn favoriete recepten geworden. Ik maak gebruik van procureur. Een mooi stukje varkensvlees wat door zijn grote aandeel vet, heerlijk mals wordt wanneer je het langzaam laat garen. Daarnaast komt deze smaak in combinatie met Serranoham, groene pesto en smeltende mozzarella tot een ware culinaire explosie!
Procureur rollade
Allereerst begint mijn BBQ-avontuur met het selecteren van een procureur van goede kwaliteit voor de rollade. Let hierbij op het intramusculair vet van het stuk vlees. BBQuality heeft een hele reeks procureurs van goede kwaliteit in het assortiment. Daarnaast zorg ik ervoor dat het vlees goed opgebonden is, zodat het tijdens het grillen gelijkmatig gaart. Essentieel hierbij is om ervoor te zorgen dat je tijdens het vlinderen van de rollade ervoor zorgt dat je een lap vlees ervan maakt, die overal even gelijk is. Dit zorgt uiteindelijk voor gelijke gering van de procureur rollade. Vervolgens maak ik een smaakvolle marinade met een mix van kruiden om de procureur zijn heerlijke smaak te geven.
De vulling voor de rollade
Nu komt het leukste deel: de vulling! Ik heb gekozen voor Serranoham, groene pesto en mozzarella om een heerlijke combinatie te creëren. De heerlijke Serranoham leg ik in dunne laagjes op de procureur. Daarna smeer ik een royale laag groene pesto over de ham en beleg ik het geheel met plakjes smeuïge mozzarella.
De Serranoham voegt een heerlijke zoute smaak toe aan het gerecht, terwijl de groene pesto een frisse en aromatische toets geeft. De mozzarella, die heerlijk smelt, zorgt voor een romige en milde smaak.
Als je dit gerecht serveert, kun je de heerlijke geur van de Serranoham, de pesto en de gesmolten mozzarella al ruiken voordat je een hap neemt. Gecombineerd met die heerlijke varkensvlees smaak is het een perfecte combinatie van smaken en texturen die iedereen zal doen watertanden. Je kunt deze gevulde procureur serveren als hoofdgerecht bij een feestelijke maaltijd of zelfs als onderdeel van een buffet. Het is een gerecht dat indruk maakt op je gasten en tegelijkertijd eenvoudig te bereiden is.
Het rollen en garen van de procureur
Voordat je aan de vulling begint, zul je de rollade moeten open vlinderen. Dit kan een lastig karweitje zijn. Belangrijk is om een goed scherp mes hiervoor te gebruiken. Dit zorgt al voor zoveel meer gemak!
Snij de procureur voorzichtig in en snij deze door totdat je bijna aan het einde bent. Draai dan het stuk vlees mee met de snijrichting en ga vervolgens door met snijden. In de video kun je precies zien hoe ik dit doe en kun je het proces makkelijk volgen.
Recept voor BBQ Procureur Rollade met Serranoham, Groene Pesto & Mozzarella Ingrediënten:
Procureur Rollade met Serranoham, Groene Pesto & Mozzarella!
Equipment
- 1 Slagerstouw
Ingrediënten
- 1 kg Procureur
- 150 gram Serranoham
- 1 eetlepel Groene pesto
- 1 bolletje Mozzarella
- 10 gram NasQ Pork Rub
- 10 gram NasQ Mediterrane Rub
Instructies
- Je begint met het vlinderen van de procureur. Dit kan een lastig karweitje zijn, dus bekijk goed de video, daarin zie je hoe ik dit stap voor stap doe.1 kg Procureur
- Als je de procureur open gevlinderd hebt, strooi je eerst een laagje NasQ Mediterrane rub aan de binnenkant gevolgd door een mooi bedje van Serranoham10 gram NasQ Mediterrane Rub, 150 gram Serranoham
- Vervolgens smeer je de groene pesto hier overheen en top je het geheel af met de mozzarella1 eetlepel Groene pesto, 1 bolletje Mozzarella
- Leg 3 gelijke stukken slagerstouw onder het stuk vlees en rol het langzaam op, waarna je met het slagerstouw de rollade opknoopt.
- Als laatste kruid je de buitenkant nog met de NasQ Pork rub en is het tijd om de BBQ aan te steken.10 gram NasQ Pork Rub
- Stel de BBQ in op zo'n 110 / 120 graden Celsius en leg de rollade erop.
- Na ongeveer 2 uur en 3 kwartier was de procureur rollade klaar met een kerntemperatuur van 72 graden Celsius.
- Haal het vlees er vanaf en geniet al van de heerlijke geuren die er vanaf komen. Snij de rollade in potlood dikke plakken en serveer!Eet smakelijk!
Video
Nutrition
Presentatie en serveren
Het moment van de waarheid: ik snijd de rollade aan en onthul de prachtige lagen van Serranoham, pesto en mozzarella. De geur is onweerstaanbaar! Ik serveer de BBQ Procureur Rollade met trots aan mijn gasten, en ze zijn altijd onder de indruk van de heerlijke smaak en perfecte garing.
Serveer de rollade met bijgerechten naar keuze, zoals gegrilde groenten, aardappelpuree of een frisse salade. Het is een heerlijk gerecht dat zowel bij een feestelijke gelegenheid als bij een gezellige barbecueavond met vrienden en familie goed in de smaak zal vallen.
Bij het bereiden van de rollade experimenteer ik graag met verschillende kruiden en smaakmakers om zo een uniek en heerlijk gerecht te creëren. Voor een klassieke smaak kies ik vaak voor een mengsel van knoflook, tijm en rozemarijn. Maar soms voeg ik ook wat gedroogde chilivlokken of gerookt paprikapoeder toe om een beetje pit aan het vlees te geven.
Conclusie
Mijn BBQ-avontuur met de Procureur Rollade met Serranoham, groene pesto en mozzarella is een groot succes geworden! De mediterrane twist geeft een verrassende draai aan een klassiek barbecuegerecht. Ik raad jullie allemaal aan om dit heerlijke recept uit te proberen en te genieten van een BBQ-ervaring vol smaak en plezier!
Genoten van deze Procureur Rollade?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Gyros Smashburger
Het beste van twee werelden!
Jalapeno Cheddar Hotdogs
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Teriyaki Honing Spareribs
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!
Jalapeno Cheddar Meatballs
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
Geen Reacties