Varkensvlees

Mediterrane Spareribs op de BBQ: Proef de Magie!

augustus 14, 2023
Mediterrane Spareribs

Ben je op zoek naar een overheerlijk BBQ-recept waardoor je zeker zullen watertanden door de smaken van de die heerlijke zomer aan de Middellandse Zee? Zoek niet verder! Vandaag deel ik een uniek en smaakvol recept voor Mediterraanse Spareribs, uiteraard gekruid met mijn eigen NasQ Mediterrane rub en afgelakt met de heerlijke NOSKOS Original BBQ saus. Deze combinatie van kruiden en saus zorgt voor een ware smaaksensatie. Waardoor je deze Mediterrane spareribs niet niet snel zult vergeten.

NasQ Mediterrane rub: De perfecte kruidenmix

Om het beste uit je Spareribs te halen, begint het allemaal met de juiste kruidenmix. Mijn NasQ Mediterrane rub is een mooie mix van mediterrane kruiden en specerijen. Waardoor de spareribs een onweerstaanbare smaak krijgen. De rub is samengesteld uit een prachtig palet van ingrediënten zoals, tijm, oregano, knoflook en meer. Voorbereiding is cruciaal bij het toepassen van de rub. Strooi de kruiden royaal over het vlees en wrijf ze vooral niet in, maar dep de kruiden vast indien nodig. Laat het minimaal een paar uur, of liever nog een nacht, marineren. Daardoor zullen de smaken volledig in het vlees trekken voor een perfecte Mediterraanse ervaring.

Mediterrane Spareribs
Mediterrane Spareribs

De 3-2-1 methode voor perfect gegaarde Mediterrane Spareribs

Een geweldige techniek om sappige en malse Spareribs te bereiden, is de beproefde 3-2-1 methode. Deze methode verdeelt het kookproces in drie fasen, waarbij elke fase een specifieke functie heeft voor het bereiken van het beste resultaat. Waardoor het een eenvoudige en effectieve manier is om de Spareribs precies goed te krijgen.

De eerste fase roken:

Plaats de gemarineerde Spareribs op de BBQ en laat ze op een lage temperatuur roken. Dit geeft de rub de kans om in het vlees te trekken en geeft de Spareribs die kenmerkende rokerige smaak. Houd de temperatuur van de BBQ stabiel tussen 110°C en 120°C. Veel mensen denken dat het getal voor het aantal uren staan, maar dat gaat helaas niet op. In Amerika, waar ze veelal grote dikbevleese buikribben hebben is dit wel het geval. Maar de babyback ribs die in Nederland worden gebruikt hebben meestal genoeg aan 1,5 uur. Waardoor de 3-2-1 methode echt als fase’s worden gezien ipv uren.

De tweede fase – in de folie:

Nadat de Spareribs voldoende rook hebben gekregen, is het tijd om ze te garen in de folie om ze botermals te maken. Wikkel elke rib apart in aluminiumfolie en voeg een beetje appelsap, boter of zelfs een scheutje honing toe voor extra vocht en smaak. Plaats de ingepakte Spareribs terug op de BBQ en laat ze 1 uur garen op.

De derde fase – glazuren:

Na het garen in de folie is het tijd om de Spareribs af te lakken met de heerlijke NOSKOS Original BBQ saus. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en leg de Spareribs weer op de BBQ. Smeer de saus royaal over de ribben en laat ze nog een half uurtje garen. Tijdens dit laatste uur krijgen de Spareribs een mooie glans en karamelliseren de suikers in de saus waardoor je die onweerstaanbare, kleverige ribs krijgt.

Met behulp van de 3-2-1 methode krijg je perfect gegaarde Spareribs die zacht, sappig en vol van smaak zijn. Deze methode is ideaal om te experimenteren met verschillende kruiden en sauzen, waaronder de NasQ Mediterrane rub en NOSKOS Original BBQ saus. Pas de techniek aan naar je eigen smaak en je zult de lekkerste eigen creaties van de BBQ toveren. Een complete uitleg over de 3-2-1 methode kun je hier vinden

Ontvliezen

Het ontvliezen van spareribs blijft af en toe lastig en daar zijn deze Mediterrane Spareribs geen uitzondering in. De handigheid zit hem erin om met een bot voorwerp, zoals de achterkant van een theelepel, een begin te maken bij een bot. Wanneer je daar een opening hebt, kun je met je vinger eronder komen en vaak het vlies in een stuk eraf halen. Mocht het vlies te glibberig zijn. Gebruik dan een stuk keukenpapier, hierdoor heb je meer grip. Op mijn YouTube kanaal heb ik een korte video staan waarin ik de techniek uitleg.

Het bereiden van de Mediterraanse Spareribs

Om Mediterrane Spareribs te maken, heb je naast de onderstaande ingrediënten, ook nog het enige hardware nodig. Een BBQ met deksel is een must voor dit gerecht. Ik gebruikte mijn Traeger Ranger Pellet smoker in de video. Maar dit kan natuurlijk ook gewoon op een Ketel BBQ of Kamado. Ook een GasBBQ is een goede optie. Al zul je wel een smokerbox moeten gebruiken om extra rooksmaak toe te voegen.

Mediterrane Spareribs
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Mediterrane Spareribs op de BBQ! Proef de NasQ & NOSKOS magie!

Ben je op zoek naar een overheerlijk BBQ-recept waardoor je zeker zullen watertanden door de smaken van de die heerlijke zomer aan de Middellandse Zee? Zoek niet verder! Vandaag deel ik een uniek en smaakvol recept voor Mediterraanse Spareribs, gekruid met mijn eigen NasQ Mediterrane rub en afgelakt met de heerlijke NOSKOS Original BBQ saus. Deze combinatie van kruiden en saus zorgt voor een ware smaaksensatie die je niet snel zult vergeten.
Gang Feestmaaltijd, Hoofdgerecht
Keuken Ambachtelijk, Amerikaans, Barbecue, BBQ
Trefwoord 3-2-1 spareribs, 321 methode, 321 spareribs, Barbecue, BBQ, mediteraans, Mediterrane spareribs, NasQ, NasQ BBQ,, Spareribs
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Porties 3 personen
calorieën 243kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 25

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Laten we beginnen met de spareribs, verwijder dikkere klompjes vet en haal het vlies van de spareribs
    1 kg Spareribs
  • Als dit klaar is, kun je beginnen met het rubben van de spareribs. Zorg voor een mooie, goed verdeelde laag over de complete ribs. Vergeet ook niet de zijkantjes.
    15 gram NasQ Mediterrane rub
  • Tijd om de BBQ aan te steken. Stel deze in op 110-120 graden Celsius en leg de spareribs erop.
  • Na ongeveer 1,5 uur zijn de ribs een heel eind in de juiste kleur en zitten de kruiden "vastgeplakt" aan de rib. Haal de spareribs eraf
  • Plaats ze op aluminium folie met de vleeskant naar beneden, voeg vervolgens de appelsap toe en pak ze stevig in.
    2 eetlepels Appelsap
  • Leg ze weer terug op de BBQ voor ongeveer 1 uurtje.
  • Na 1 uurtje zul je zien dat de spareribs bijna van het bot afvallen, wanneer je ze van de BBQ en uit de folie haalt. Lak ze vervolgens in met de NOSKOS saus
    1 eetlepel NOSKOS Original BBQ Sauce
  • Nu gaan de spareribs voor de laatste maal terug op de BBQ om de saus lekker te laten karameliseren. Na een half uur zijn de spareribs klaar om te serveren!
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 243kcal

Serveertips en bijgerechten

Nu zijn je NasQ Mediterrane Spareribs klaar om te serveren! Snijd ze tussen de botten en schik ze op een mooie serveerschaal. Voor de volledige Mediterraanse ervaring, serveer je de Spareribs met gegrilde groenten, zoals paprika, courgette en aubergine, en een smakelijke aardappelsalade of gewoon lekkere simpele aardappelpuree. Voeg wat extra NOSKOS Original BBQ saus toe aan de zijkant voor degenen die nog meer van de saus willen genieten.

Wat vond ik van de Mediterrane Spareribs?

Met NasQ Mediterrane rub en NOSKOS Original BBQ saus breng je de smaken van de Middellandse Zee naar je eigen achtertuin. De combinatie van mediterrane kruiden en een heerlijke BBQ saus zal je gasten versteld doen staan. Dus laat je BBQkunsten zien en trakteer jezelf en je vrienden op een onvergetelijke BBQ-ervaring met deze Mediterraanse Spareribs. Geniet van elke sappige hap en laat je smaakpapillen je terug nemen naar die heerlijke vakantie!

Mediterrane Spareribs
Genoten van deze Mediterrane Spareribs? 

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Gyros Smashburger
Het beste van twee werelden! Waardoor je direct fan bent!

Jalapeno Cheddar Hotdogs
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Teriyaki Honing Spareribs
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Jalapeno Cheddar Meatballs
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept