Brood

Gevuld stokbrood van de BBQ; Simpel & Lekker!

september 10, 2023
Gevuld stokbrood

Makkelijker dan dit wordt het bijna niet! Met alleen maar “leftovers” van een geweldig feestje en wat spullen die nog in de koelkast stonden. Heb ik dit heerlijke met gekruid gehakt gevuld stokbrood gemaakt. Een aanrader om thuis ook te maken en uit te proberen!

De zomerse zonnestralen lokte ons deze week weer even naar buiten. Wat is er nu beter dan een gezellige BBQ? Terwijl de klassiekers zoals smashburgers en sateetjes altijd een hit zijn, is het soms leuk om een beetje creatiever te worden. Daarom ging ik vandaag met deze heerlijke zomerse traktatie aan de slag: Het gevuld stokbroodje op de BBQ. Deze smakelijke lekkernij combineert de knapperige textuur van vers stokbrood met een verrukkelijke vulling naar keuze, perfect gegrild.

Of je nu een beginnend BBQ’er bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe culinaire uitdaging, dit recept zal zeker indruk maken en je nazomeravonden naar een hoger niveau tillen. Mijn variatie is gemaakt met ingrediënten die nog in de koelkast stonden. Dus leef je uit en doe hetzelfde, of je maakt deze gewoon na! Succes gegarandeerd.

Variëren met het gevuld stokbrood

Naast het gevulde stokbroodje zelf, zijn er tal van bijgerechten die perfect samengaan met deze smaakvolle lekkernij. Overweeg bijvoorbeeld een frisse salade met een zomerse vinaigrette, of gegrilde groenten gemarineerd in olijfolie en knoflook. Voor een extra smaakdimensie kun je ook een selectie van sauzen en dips aanbieden, zoals een pittige aioli, romige hummus of een zelfgemaakte tomatensalsa.

Bovendien, als je op zoek bent naar variaties in vullingen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Probeer eens een combinatie van feta en de NasQ Mediterrane rub voor een mediterrane twist, of ga voor een pittige gehaktvulling met sambal en wat heerlijke pepers voor een spicy smaakbeleving. De sleutel is om te experimenteren en je eigen unieke combinaties te ontdekken.

Gevuld stokbroodje van de BBQ
Gevuld stokbroodje van de BBQ

Wat heb je allemaal nodig?

Ik heb mijn Weber Mastertouch gebruikt voor de bereiding omdat deze een groot oppervlakte heeft, maar uiteraard zou je dit gerecht ook kunnen maken op een Kamado of een Pellet BBQ! Ook een GasBBQ zou gewoon een mogelijkheid zijn, maar zou ik wel adviseren om een smokerbox te gebruiken om wat extra rooksmaak aan je gerecht toe te voegen.

Gevuld stokbrood
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Gevuld stokbrood van de BBQ; Simpel & Lekker!

Makkelijker dan dit wordt het bijna niet! Met alleen maar "leftovers" van een geweldig feestje en wat spullen die nog in de koelkast stonden. Heb ik dit heerlijke met gekruid gehakt gevuld stokbrood gemaakt. Een aanrader om thuis ook te maken en uit te proberen!
Gang Borrelhapje, lunch, snack, Tussendoortje
Keuken Ambachtelijk, Amerikaans, Barbecue, BBQ, Brood
Trefwoord BBQ, gevuld stokbrood, NasQ, NasQ BBQ,, stokbrood
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 3 personen
calorieën 425kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 10 euro

Ingrediënten

  • 3 stuks Stokbroden meergranen of naturel
  • 500 gram Rundergehakt mag iets meer zijn hoor 😉
  • 3 ringetjes Jalapeno's
  • 50 gram Geraspte Cheddar kaas
  • een halve Gegrilde paprika uit pot
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 halve Ui gesnipperd
  • 2 scheutjes Noskos The Original BBQ Sauce
  • 1 eetlepel NasQ Pork rub

Instructies

  • Snij de jalapeno, paprika en ui in kleine snippers.
    3 ringetjes Jalapeno's, een halve Gegrilde paprika, 1 halve Ui
  • Pak het gehakt erbij en voeg bovenstaande, samen met de cheddar toe en pers het teentje knoflook erbij.
    500 gram Rundergehakt, 50 gram Geraspte Cheddar kaas, 1 teentje Knoflook
  • Voeg vervolgens de NasQ Pork rub toe en de Noskos BBQ Sauce en meng alles goed door elkaar
    2 scheutjes Noskos The Original BBQ Sauce, 1 eetlepel NasQ Pork rub
  • Snij het dekseltje van de stokbrood en snij de binnenkant ligtjes in zodat je een "bedje" krijgt voor het gehakt
    3 stuks Stokbroden
  • Vul het stokbrood vervolgens met de gehakt vulling en steek de BBQ aan.
  • Creëer een directe en indirecte zone op je BBQ en grill het gehakt in eerste instantie direct boven de hete kooltjes
  • Na enkel minuten begint het bruin en krokant te worden. Grill je gevuld stokbroodje bruin naar wens om hem vervolgens indirect te leggen.
  • Als je gehakt rond de 70 graden kerntemperatuur is, kun je het stokbroodje van de BBQ halen. Vervolgens lekker aansnijden en genieten! Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 425kcal

Presenteren en Serveren

Wanneer je gevuld stokbroodje van de BBQ afkomen, is het altijd leuk om ze op een manier te presenteren om de ervaring compleet te maken. Het oog wilt natuurlijk ook wat! Een snelle en eenvoudige manier is om ze in gelijke stukken te snijden, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden opgepakt en genoten. Ik vind een robuuste houten snijplank bij dit soort recepten toch vaak het beste matchen.

Vergeet niet om eventuele extra’s, zoals sauzen, bijgerechten en servetten binnen handbereik te hebben. Nu is het tijd om te genieten van je zelfgemaakte gevuld stokbroodje van de BBQ. Schenk een verfrissend drankje in, verzamel rond de tafel en geniet! Laat de (na)zomer nog maar even duren!!

Wat vond ik van het gevuld stokbroodje?

En daar heb je het, een gevuld stokbroodje rechtstreeks van de BBQ. Super simpel, maar stiekem toch wel een meesterwerkje! Eigenlijk maakt het niet uit wat je in de vulling stopt, als je maar ervan geniet. De combinatie van smaken en texturen, versterkt door de rokerige toets van de barbecue is altijd wel een feestje! De mogelijkheden zijn eindeloos, en met een beetje creativiteit kun je je eigen versie van een gevuld stokbroodje creëren. Geniet ervan!

Genoten van deze Gevuld stokbroodje? 

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Gyros Smashburger
Het beste van twee werelden! Waardoor je direct fan bent!

Jalapeno Cheddar Kipfilets
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Teriyaki Honing Spareribs
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Turks Brood Pizza
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept