Brood Snacks

Broodje Frikandel Speciaal van de BBQ

januari 14, 2024
Broodje Frikandel Speciaal van de BBQ

Vandaag gaan we de meest Hollandse snack naar een hoger niveau tillen door het geliefde broodje frikandel speciaal te bereiden op de BBQ. Als BBQ-liefhebber en liefhebber van de Nederlandse Frikandel, kon ik het niet laten om deze heerlijke combinatie uit te proberen. Bereid je voor op een heerlijke smaakcombinatie waarbij de rokerige aroma’s van de BBQ samenkomen met de vertrouwde smaken van de frikandel speciaal.

Waarom een broodje frikandel speciaal op de BBQ?

Alles is toch lekkerder op de BBQ? Dat was het uitgangspunt, toen ik bedacht om dit Broodje Frikandel Speciaal van de BBQ te maken. De BBQ voegt simpelweg een extra dimensie toe aan de smaakbeleving. De rokerige ondertoon en het gegrilde karakter tillen de frikandel naar een nieuw niveau, terwijl de saus en toppings zorgen voor een perfecte balans.

De geschiedenis van de Frikandel Speciaal

De frikandel speciaal heeft een geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1950 in Nederland. Oorspronkelijk werd de frikandel geïntroduceerd als een innovatieve snack, gemaakt van gemalen vlees en kruiden, gefrituurd tot een sappige lekkernij. De term “speciaal” werd toegevoegd toen men begon te experimenteren met verschillende toppings en sauzen om de smaak te verrijken. Het broodje frikandel speciaal, zoals we het vandaag kennen, ontstond als een combinatie van de smeuïge frikandel, romige mayonaise en hartige curry ketchup, allemaal gehuld in een zacht broodje. Het succes van dit iconische fastfoodgerecht verspreidde zich snel door Nederland en groeide uit tot een geliefde snack bij straatverkopers, snackbars en op evenementen. Vandaag de dag is de frikandel speciaal niet alleen een culinair symbool van de Nederlandse eetcultuur, maar heeft het ook zijn weg gevonden naar de harten (en magen) van vele liefhebbers wereldwijd.

Wat heb je nodig voor dit Broodje Frikandel Speciaal op de BBQ?

In de video gebruik ik mijn keramische BBQ van Pellet BBQ, GasBBQ of KetelBBQ, zolang je maar een indirecte zone kan creëren!

Broodje Frikandel Speciaal van de BBQ
Afdrukken Pin
5 van 2 stemmen

Broodje Frikandel Speciaal van de BBQ; De Hollandse Snack!

Vandaag gaan we de meest Hollandse snack naar een hoger niveau tillen door het geliefde broodje frikandel speciaal te bereiden op de BBQ. Als BBQ-liefhebber en liefhebber van de Nederlandse lekkernij, kon ik het niet laten om deze heerlijke combinatie uit te proberen. Bereid je voor op een heerlijke smaakfusie waarbij de rokerige aroma's van de barbecue samenkomen met de vertrouwde smaken van de frikandel speciaal.
Gang Brood, lunch, snack
Keuken Ambachtelijk, Barbecue, BBQ, Fast-food, Nederlands
Trefwoord Barbecue, BBQ, Broodje Frikandel, Frikandel, Frikandel speciaal, Frikandelbroodje, NasQ, NasQ BBQ,, NasQBBQ
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 354kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 8 Euro

Ingrediënten

Instructies

  • Haal de frikandellen 24 uur van te voren uit de diepvries en plaats ze in de koelkast om te ontdooien.
    4 stuks Frikandellen
  • De volgende dag pak je een scherp mes en snij je de frikandellen over de lengte ongeveer 3/4 in. Ze gaan op de BBQ verder open staan, dus daar hoef je je niet druk om te maken.
  • Pak een schaaltje en strooi daar de Pork rub op en rol de frikandellen hier doorheen. Vergeet ook de "kontjes van de frikandellen niet.
    30 gram NasQ BBQ Pork Rub
  • Steek de BBQ aan en richt deze indirect in en laat hem opkomen naar zo'n 150/160 graden Celsius
  • Laat de Frikandel zo'n 20 minuten garen en draai hem vervolgens om en smeer hem in met BBQ Saus. Laat hem vervolgens nog 10 minuten op de BBQ liggen.
    4 eetlepels Noskos The Original BBQ Saus
    BBQ Broodje Frikandel Speciaal
  • Snij ondertussen de ui klein en halveer je stokbrood zodat hij precies op het formaat is van de frikandel.
    1 gesneden Ui, 1 groot Frans Stokbrood
  • Smeer het stokbrood in met mayonaise en curry en strooi er uien overheen. Leg hier vervolgens de frikandel op en strooi nog wat uitjes hierin en top het af met de BBQ Saus
    4 eetlepels Mayonaise, 4 eetlepels Curry Ketchup, 4 eetlepels Noskos The Original BBQ Saus
  • Als laatste strooi je de geraspte kaas er nog overheen en leg je het geheel weer terug op de BBQ
    150 gram Geraspte kaas
    BBQ Broodje Frikandel Speciaal
  • Na 10 minuutjes is de kaas gesmolten en je Broodje frikandel speciaal van de BBQ is klaar om opgegeten te worden!
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 354kcal

Conclusie

Het klinkt misschien vreemd, een Broodje Frikandel Speciaal van de BBQ. Maar geloof me, dit wil je niet missen! De rooksmaak is echt een meesterlijke toevoeging aan deze oerhollandse snack! De Noskos BBQ Saus geeft net dat lekkere pitje eraan. Kortom! Maak deze thuis ook! 😉

Broodje Frikandel Speciaal van de BBQ
Broodje Frikandel Speciaal van de BBQ
Genoten van dit Broodje Frikandel Speciaal op de BBQ!

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Pulled Beef uit de Dutch Oven
Nog zo’n heerlijk Beef gerecht!

Gerookte Knoflook Kaasbrood
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Bavette Steak met ui, paprika en kaas!
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Onion Donuts
Heerlijk & geinig, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Reageer

    Rating recept