Brood

Gerookte Knoflook-kaas brood van de BBQ

december 24, 2023
Gerookte knoflook-kaas brood

Gerookte knoflook-kaas brood van de BBQ is echt iets bijzonders. Dit eenvoudige recept is de perfecte combinatie is van rokerige, hartige smaken die prachtig samenkomen. De gerookte knoflook voegt een subtiel rokerig aroma toe, terwijl de gesmolten kaas een zachte textuur geeft aan het brood.

Gerookte Knoflook-Kaas Brood:

Ik ben dol op het gebruik van verse ingrediënten, en dit recept is geen uitzondering. Met gerookte knoflook, het geheime wapen van dit gerecht en een royale hoeveelheid kaas. Creëer ik een brood waarvan iedereen zeker weten gaat watertanden! Alleen al van die heerlijke geur! De keuze voor gerookte knoflook brengt een subtiele rokerige smaak die perfect samengaat met de smeuïge kaas.

Knoflook

Knoflook, dat kleine krachtige ingrediënt dat een gerecht zoals dit gerookte knoflook-kaas brood kan transformeren, krijgt een nog indrukwekkender karakter wanneer het wordt gerookt. Gerookte knoflook voegt niet alleen diepte toe aan je gerecht, maar brengt ook een heerlijk rokerig aroma met zich mee dat je gerookte knoflook-brood naar een nieuw niveau brengt!

Het Rookproces

Gerookte knoflook maken is eigenlijk vrij eenvoudig maar het resultaat is groots. Begin met het snijden van de bovenkant van een knoflookbol, zodat de teentjes blootliggen. Plaats de bol in een aluminiumfolie pakketje en voeg een scheutje olijfolie toe gecombineerd met wat peper en zout. Plaats dit pakketje de barbecue en laat de knoflook rustig roken terwijl je barbecue de magie doet. Na ongeveer een half uur heeft de knoflook een rijke, rokerige smaak ontwikkeld en is deze lekker zacht geworden.

Gerookte knoflook-kaas brood

Indirect BBQ’en

Naast het direct grillen van sappige steaks en smakelijke hamburgers, is indirect barbecueën een geweldige manier vol mogelijkheden voor wie op zoek is naar gelijkmatig gegaarde, sappige gerechten met een subtiele rokerige toets. Bij indirect barbecueën plaatst je het voedsel niet direct boven de warmtebron, maar naast of tegenover, waardoor een soort oveneffect ontstaat. In de meeste kamado BBQ’s wordt het vuur en rooster gescheiden door de indirect stenen. Deze methode is effectief voor grotere stukken vlees, gevogelte of gerechten die langere gaartijden nodig hebben, maar ook ideaal om een gerecht zoals dit tot een goed einde te brengen!

Wat heb je nodig?

Dit gerecht wordt volledig indirect gemaakt, dus een BBQ met deksel waarbij je een (deels) indirect gedeelte kan maken is wel een must. Dit kan op een Weber ketel BBQ of gasBBQ

met smokerbox behoord gewoon tot de mogelijkheden. Persoonlijk heb ik mijn Traeger” data-eafl-id=”4839″ data-eafl-text=”Pellet BBQ” class=”eafl-link”>Pellet BBQ heeft, leent deze zich hier perfect voor!

Gerookte knoflook-kaas brood
Afdrukken Pin
5 van 9 stemmen

Gerookte knoflook-kaas brood

Als je van barbecuen houdt en nog niet hebt geprobeerd om gerookte knoflook-kaas brood van de BBQ te maken, dan mis je echt iets bijzonders. Dit eenvoudige recept is de perfecte combinatie is van rokerige, hartige smaken die samenkomen in elk stukje. De gerookte knoflook voegt een subtiel rokerig aroma toe, terwijl de gesmolten kaas een zachte textuur geeft aan het verse brood.
Gang Bijgerecht, Brood, Feestmaaltijd, snack
Keuken Ambachtelijk, Barbecue, BBQ, Brood
Trefwoord Barbecue, BBQ, BBQ Brood, Brood, Gerookte knoflook, Knoflook-kaas Brood, NasQ, NasQ BBQ,
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 228kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 5 euro

Ingrediënten

  • 1 stuks Vers brood ongesneden
  • 150 gram Roomkaas Naturel
  • 1 bol knoflook
  • 1 kleine ui of sjalotje
  • 1 theelepel NasQ Mediterrane Rub
  • 4 plakken Mozzarella kaas
  • 150 gram Gratin/Pasta Kaas
  • 1 theelepel bieslook kruiden fijngehakt

Instructies

  • De start van dit heerlijke gerecht begint de knoflook en ui. Begin met het snijden van de bovenkant van de knoflookbol, zodat de teentjes blootliggen. Vervolg hetzelfde proces bij het uitje.
    1 bol knoflook, 1 kleine ui of sjalotje
  • Plaats vervolgens de bol en ui in een aluminiumfolie pakketje. Besprenkel met peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe. Vouw het pakketje losjes dicht, zodat de rook er wel nog rondom heen kan.
  • Steek de BBQ aan en stel deze in op zo'n 160 graden indirect en zet het aluminiumfolie pakketje op het rooster.
  • Na ongeveer 30 minuten (langer indien nodig) zijn de knoflook en ui gerookt. De knoflook is zo zacht geworden dat je het kunt uitknijpen. De uit snipper je klein en voeg je samen met de knoflook en roomkaas. Vermeng dit vervolgens samen met nog een theelepel NasQ Mediterrane rub tot een heerlijk smeersel.
    150 gram Roomkaas, 1 theelepel NasQ Mediterrane Rub
  • Halveer het verse brood in de lengte en smeer beide binnenkanten in met het smeersel.
    1 stuks Vers brood
  • Bedek vervolgens met een laag mozzarella plakken en top af met een flinke laag geraspte kaas en het geheel kan weer terug op de BBQ
    4 plakken Mozzarella kaas, 150 gram Gratin/Pasta Kaas
  • Na ongeveer 30 minuten is de kaas mooi gesmolten en kan deze van de BBQ worden gehaald. bestrooi nog met bieslook kruiden en serveer!
    Eet smakelijk!
    1 theelepel bieslook kruiden

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 228kcal

Conclusie

Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe en smaakvolle toevoeging, probeer dan eens dit gerookt knoflook-kaasbrood. Of je dit nu als bijgerecht maakt, lunch of gewoon als snack tussendoor. De heerlijke smaak van gerookte knoflook met kaas zal je zeker verrassen! Wil je wat meer experimenten met dit gerecht, stel ik voor om misschien wat meer kruiden in de roomkaas te stoppen of andere kazen te gebruiken! Er zijn voldoende mogelijkheden en ik daag jullie aan om je eigen draai aan dit recept te geven!

Genoten van dit Gerookte Knoflook-kaas brood

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Pizza Cordon Bleu
Gewoon omdat het kan!

Gevuld stokbrood van de BBQ
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Bavette Steak met ui, paprika en kaas!
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Beef Belly Brisket
Heerlijk & machtig, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept