Kip & Kalkoen

Pizza Cordon Bleu – Sappig, kippig & pizza-achtige smaakbom!

november 22, 2023
Pizza Cordon Bleu

De Pizza Cordon Bleu! Een sappige, kippige, pizza-achtige smaakbom! Dat is denk ik de mooiste en beste manier om dit gerecht te omschrijven. De mozzarella, chorizo en alle andere ingredienten zorgen ervoor dat je jezelf steeds afvraagt, ben ik nu pizza of kip aan het eten, of gewoon beide? Een ding is zeker! Het is smaakvol tot de laatste kruimel!

Wat is een Pizza Cordon Bleu?

Ja, wat is dat nou? Zo’n Pizza Cordon Bleu. Het is een heerlijke malse kipfilet gevuld, zoals je dat zou doen met een cordon bleu. Maar dan met de heerlijke ingrediënten die je normaal terug zou vinden in een Pizza. Dus saus, mozzarella, chorizo. Je kunt hier uiteraard lekker mee varieren. De kipfilet snij je open en vervolgens vul je deze als een cordon bleu.

Dus geen pizza?

Nee, geen pizza! Maar een pizza met stukjes Cordon bleu? Waarom niet, leef je thuis uit, maar dit is dat niet. Ik snap dat het wellicht een beetje verwarrend over kan komen, maar dit was de meest leuke en pakkende naam voor dit heerlijke smaakbommetje! Kip Cordon Bleu met pizza beleg klinkt toch net even wat minder leuk dat de Pizza Cordon Bleu!

Pizza Cordon Bleu
Pizza Cordon Bleu

Wat heb je nodig voor de Pizza Cordon Bleu

In de video gebruik ik de Traeger” class=”eafl-link”>Traeger Ranger, maar in principe kun je op iedere ketel, gas, Traeger” class=”eafl-link”>pellet of Kamado Joe barbecues” class=”eafl-link”>kamado BBQ dit gerecht maken. Zolang je maar een indirecte zone kunt creëren.

Pizza Cordon Bleu
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Pizza Cordon Bleu – Sappig, kippig & Pizza-achtige smaakbom!

De Pizza Cordon Bleu! Een sappige, kippige, pizza-achtige smaakbom! Dat is denk ik de mooiste en beste manier om dit gerecht te omschrijven. De mozzarella, chorizo en alle andere ingredienten zorgen ervoor dat je jezelf steeds afvraagt, ben ik nu pizza of kip aan het eten, of gewoon beide? Een ding is zeker! Het is smaakvol tot de laatste kruimel!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Ambachtelijk, Amerikaans, Barbecue, BBQ
Trefwoord Cordon Bleu, kip, Kipfilet, pizza, Pizza cordon bleu
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
calorieën 234kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 15 euro

Equipment

Ingrediënten

  • 4 stuks Kipfilet
  • 200 ml Tomato Frito
  • 1/2 eetlepel Oregano
  • 1/2 eetlepel NasQ Mediterrane rub
  • 1 bolletje Mozzarella in plakjes gesneden
  • 100 gram Chorizo gesneden

Instructies

Voorbereiding

  • Een goede voorbereiding is het halve werk! Dus zorg dat alles klaar staat. Je mozzarella gesneden, idem de chorizo en begin met het vermengen van de saus. Dit doe je door de oregano, rub en tomato frito te vermengen tot een mooi smeuïg geheel.
    200 ml Tomato Frito, 1/2 eetlepel Oregano, 1 bolletje Mozzarella, 100 gram Chorizo, 1/2 eetlepel NasQ Mediterrane rub
  • Als dat klaar staat pak je de kipfilets erbij. Snij overtollig vet her en der weg indien nodig en snij vervolgens de kipfilets aan de zijkant in. Let op dat je niet helemaal doorsnijdt, want je wil hem uiteraard weer terug klappen later in het proces. In de video kun je precies zien hoe het moet.
    4 stuks Kipfilet
  • Als je kipfilets opengesneden liggen, pak je de saus erbij en zorg je dat iedere kipfilet van binnen een mooie klodder saus krijgt. Smeer deze vervolgens uit zodat de gehele binnenkant royaal bedekt is.
  • Leg vervolgens de chorizo overlappend in de kipfilet, gevolgd door de mozzarella.
  • Klap daarna de kipfilet weer dicht en strooi hier nog een klein beetje NasQ Mediterrane kruiden overheen.
    1/2 eetlepel NasQ Mediterrane rub

Op de BBQ

  • Tijd om de BBQ aan te steken, maak een indirecte set-up met een richttemperatuur van zo'n 160 graden Celsius en leg de kippetjes op het rooster.
  • Na zo'n 25 minuten is het tijd om te kijken of de kip rond de 62 graden al zit. Dan is het tijd om nog een laatste laag saus er bovenop te smeren.
    Laat vervolgens het geheel nog 10 minuten op de BBQ doorgaren, zodat die saus wat steviger wordt en dan is alles klaar om eraf te halen!
    Eet smakelijk 😉

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 234kcal

Serveersuggesties

Enkele serveersuggesties voor bij de Pizza cordon bleu:

  1. Geroosterde groenten: Serveer het met een zijde van geroosterde groenten zoals paprika, courgette en cherrytomaatjes. Dit voegt wat kleur en frisheid toe aan het gerecht.
  2. Caesar salade: Maak een heerlijke Caesar salade met knapperige romaine sla, croutons, Parmezaanse kaas en een romige dressing. Deze salade vormt een mooie aanvulling op de rijke en hartige smaken van de Pizza cordon bleu.
  3. Gebakken aardappeltjes: Serveer met gebakken aardappeltjes of aardappelwedges. Je kunt ze op smaak brengen met kruiden zoals rozemarijn, tijm of knoflook voor extra smaak.
  4. Pasta met Tomatensaus: Maak een eenvoudige tomatensaus met pasta om bij de pizza cordon bleu te serveren. Dit past perfect bij de pizza vulling en voegt een extra dimensie toe aan het gerecht. Je kunt de saus op smaak brengen met kruiden zoals basilicum, oregano en een vleugje knoflook.
  5. Verse salade: Serveer de kip met een lichte en verfrissende salade van gemengde bladgroenten, komkommer, kerstomaatjes en een vinaigrette dressing. Deze salade biedt een contrast met de hartigheid van de Pizza cordon bleu.

Wat vond ik van de Pizza Cordon bleu?

Als je de video hebt gezien, dat weet je het stiekem al! Mega lekker is een goede benaming denk ik zo. Echt een mooi hapje en naast dat hij zo als “snack” al super lekker is. Denk ik echt dat hij geweldig tot zijn recht komt met frietjes en groente, maar ook zomaar geweldig is met een “simpele” pasta. Als je begrijpt wat ik bedoel! Kortom, een aanrader om thuis te maken.

Genoten van deze Pizza Cordon Bleu

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Pulled Beef uit de Dutch Oven
Nog zo’n heerlijk Beef gerecht!

Gevuld stokbrood van de BBQ
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Bavette Steak met ui, paprika en kaas!
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Onion Donuts
Heerlijk & geinig, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Reageer

    Rating recept