Buffalo Chicken Wings zijn een populaire Amerikaanse BBQ klassieker Echter zie je mede door de toenemende populariteit van BBQ in Nederland. Steeds vaker dit soort heerlijke gerechten ook voorbij komen. Deze pittige kippenvleugels zijn een heerlijke traktatie waarvan de smaak perfect samengaat met de smaak van barbecue. In dit artikel lees je, naar mijn bescheiden mening, het perfecte recept voor Buffalo Chicken Wings. Zodat je deze smakelijke traktatie vrij eenvoudig thuis zelf kunt bereiden!
De Oorsprong van Buffalo Chicken Wings
Voordat we verder ingaan op het recept, is het interessant om kort stil te staan bij de oorsprong van Buffalo Chicken Wings. Deze lekkernij is ontstaan in Buffalo, New York, in de jaren 60. De Buffalo Chicken Wings werden voor het eerst bereid in de Anchor Bar, in Buffalo. Waar de eigenaren op een inventieve manier kippenvleugels gebruikten en ze bedekten met een pittige saus. De originele Buffalo-saus bestaat uit een combinatie van boter en hete saus, vaak op basis van cayennepeper. Deze saus gaf de wings hun kenmerkende smaak en werd al snel een hit in Buffalo en daarbuiten. Oorspronkelijk wordt Frank’s Hot Sauce gebruikt voor deze heerlijke saus. Deze saus is verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar ik heb op de website ook een recept staan. Waardoor je hem makkelijk zelf kan maken!
Het Maken van de Pittige Buffalo-saus
De Buffalo-saus is het geheime ingrediënt dat Buffalo Chicken Wings zo heerlijk pittig maakt. Om deze heerlijke pittige saus te maken, smelt je boter in een pan op laag vuur. Vervolgens voeg je de hete saus, azijn, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Waarna je alles goed door elkaar roert. en laat de saus een paar minuten sudderen. Proef de saus en voeg indien nodig extra kruiden of hete saus toe om de smaak aan te passen aan jouw voorkeur. Haal de saus van het vuur en laat deze iets afkoelen.
Serveren en Bijgerechten
Wanneer de Buffalo Chicken Wings perfect gegrild zijn, haal je ze van de barbecue en leg je ze op een serveerschaal. Serveer de wings samen met bijgerechten die goed passen bij de pittige smaak, zoals ranch dressing, blauwe kaasdip, selderijsticks en wortels. Of zoals wij het hebben gedaan, lekker bij de frietjes! Dit biedt een verfrissende tegenhanger voor de pittigheid van de wings.
Je kunt de wings ook decoreren met wat verse peterselie of lente-uitjes om ze er nog aantrekkelijker uit te laten zien. Zorg ervoor dat je extra servetten bij de hand hebt, want het eten van deze smaakvolle kippenvleugeltjes kan een beetje rommelig zijn.
Wat heb je nodig voor de Buffalo Chicken wings?
Om deze heerlijke Buffalo Chicken Wings te maken heb je een BBQ met deksel nodig. Zodat je ze indirect op middelhoge temperatuur kan laten garen en rook mee pakken voor extra smaak. In de video gebruik ik mijn Traeger Ironwood L, maar een keramische BBQ of ketel BBQ is hier ook geschikt voor. Zelfs een gasBBQ kun je goed hiervoor gebruiken. Echter moet je bij dit soort BBQ wel gebruik maken van een smokerbox om extra rooksmaak toe te voegen aan het gerecht.
Buffalo Chicken Wings: Een Pittige Smakelijke Traktatie van de BBQ
Equipment
- 1 Gietijzeren pannetje
- 1 kwastje
Ingrediënten
- 500 gram Kippenvleugels
- 15 gram NasQ Chicken rub
Buffalo wing sauce
- 150 ml Franks hot sauce
- 100 gram Ongezouten Roomboter
- 1 scheut Honing
- 2 scheutjes Worchestershiresaus
- 2 teentjes knoflook geperst
Instructies
- Om te beginnen strooi je de rub over de kippenvleugels en zet deze vervolgens even aan de kant.500 gram Kippenvleugels, 15 gram NasQ Chicken rub
- Pak de ingrediënten voor de Buffalo wing sausen en vermeng deze allemaal in een pannetje150 ml Franks hot sauce, 100 gram Ongezouten Roomboter, 1 scheut Honing, 2 scheutjes Worchestershiresaus, 2 teentjes knoflook
- Vervolgens is het tijd om de BBQ aan te steken. Maak een indirecte opstelling en laat de BBQ opkomen naar zo'n 160-170 graden Celsius
- Leg de chicken wings op het rooster en laat de saus ook alvast smelten en vermengen.
- Na ongeveer 3 kwartier is de kip lekker knapperig van buiten en dan is het tijd om de kip te berdruipen met de buffalo wing saus. Herhaal dit een aantal keer naar smaak.
- Vervolgens zijn de chickenwings klaar om te serveren! Mocht het velletje nog niet krokant genoeg zijn, zou je ze nog af kunnen grillen boven direct vuur in de BBQ.
Video
Nutrition
Conclusie
Buffalo Chicken Wings zijn een heerlijke traktatie van de barbecue. Waarmee je zeker indruk zal maken op je gasten. Met het perfecte recept en een klein beetje ervaring kun je deze pittige vleugels gemakkelijk zelf bereiden. Waardoor je echt een heerlijke snack van de BBQ kan halen. Je zult zien, dat door dit recept het het marineren van de kip, het maken van de smaakvolle Buffalo-saus en het grillen op de BBQ zorgen voor een onweerstaanbaar gerecht dat iedereen zal waarderen.
Veel gestelde vragen over Buffalo Chicken Wings
Buffalo Chicken Wings zijn kippenvleugels die gekruid en gegrild zijn met een pittige saus. Ze zijn vernoemd naar Buffalo, New York, waar ze voor het eerst werden bereid.
Om de perfecte Buffalo-saus te maken, smelt je boter op laag vuur en voeg je hete saus, azijn, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Vervolgens roer je alles goed door. Pas de smaak aan naar wens.
Een populaire keuze voor de hete saus in Buffalo-saus is Frank’s RedHot Sauce. Het heeft de juiste hoeveelheid pit en smaak, maar je kunt ook andere merken hete saus gebruiken.
Grill de kippenvleugels gedurende 15-20 minuten op middelhoog vuur. Draai ze regelmatig om. Waardoor je ervoor zorgt dat de kip gaar is en een goudbruine kleur heeft.
Ja, je kunt de pittigheid van de Buffalo-saus aanpassen door meer of minder hete saus toe te voegen. Proef de saus en voeg indien nodig extra kruiden of hete saus toe om de gewenste pittigheid te bereiken.
Ja, het is zelfs aan te raden om de kippenvleugels een paar uur of zelfs een nacht van tevoren te marineren. Hierdoor kunnen de smaken goed intrekken en krijg je een nog smaakvollere wings.
Populaire bijgerechten voor Buffalo Chicken Wings zijn ranch dressing, blauwe kaasdip, selderijstokjes en wortelsticks. Deze bieden een verfrissende tegenhanger voor de pittige smaak. Waardoor deze enigszins geneutraliseerd wordt.
Genoten van deze Buffalo Chicken Wings?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
BBQ Lasagne!
Een verrassend lekker gerecht van de BBQ!!
Jalapeno Cheddar Hotdogs
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Teriyaki Honing Spareribs
Een heerlijke variant op een klassieker!
Jalapeno Cheddar Meatballs
Een van mijn persoonlijke favorieten!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
Geen Reacties