Sommige gerechten horen gewoon bij een goeie BBQ-sessie en deze Sweet en Spicy Chicken wings zijn daar zeker het perfecte voorbeeld van. Een beetje zoet, een beetje pittig, maar vooral dat lichte rooksmaakje waar je gewoon geen genoeg van krijgt is ontzettend lekker. En geloof me: als je deze Sticky Chicken wings eenmaal geprobeerd hebt, wil je ze keer op keer blijven maken!
De Kruidenmix en saus
De smaak van deze chicken wings zit ‘m natuurlijk in de kruidenmix en de laksaus. Voor de kruidenmix gebruik ik mijn NasQ Chicken rub, maar voor de Koreaanse BBQ saus wordt het pas echt speciaal. Een heerlijke mix van smaken zoals bijvoorbeeld Gochujang met o.a. sesamolie en NOSKOS BBQ Saus zorgt ervoor dat je een geweldige Koreaanse BBQ saus maakt die iedereen gegarandeerd lekker vind!

Bereiding op de GasBBQ
Ik maakte deze Sweet en Spicy Chicken wings op m’n gasbbq met een smokerbox, en dat werkte perfect. In de smokerbox deed ik een handje fruithout, dit geeft een milde smaak, maar met net genoeg rookaroma om die vleugels een kleine twist te geven.
En serieus, als je nog geen BBQ tray hebt: haal er eentje in huis. Dat ding is goud waard. Je kunt de wings makkelijk verplaatsen, waardoor ze niet blijven plakken, en het vet druipt netjes in de bakplaat eronder. Geen vlammen, geen verbrand randje, gewoon mooi goudbruin en sticky, kortom ideaal!
Recept: Sweet en Spicy Chicken wings
Sweet en Spicy Chicken Wings; Kippenvleugeltjes met een Koreaanse twist!
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram Kippenvleugels
- 15 gram NasQ BBQ Chicken rub
- 1 kommetje Koreaanse BBQ saus
- 1 fles Kewpie Mayonaise
- 1 bosje Lente-uitjes
Instructies
- Haal de kippenvleugeltjes uit de verpakking en dep ze droog met een stukje keukenrol.500 gram Kippenvleugels
- Leg de kippenvleugels op de BBQ tray en doe de NasQ Chickenrub in de Cambro shaker. Strooi vervolgens royaal de rub over de kip en zorg dat deze aan beide kanten goed bedekt is.15 gram NasQ BBQ Chicken rub
- Steek vervolgens de BBQ aan en maak een indirect opstelling. Voeg rookhout toe en zet de kippenvleugels met het rooster van de BBQ tray indirect op de BBQ.
- Maak vervolgens de Koreaanse BBQ saus en smeer deze na 30 minuten over de kippenvleugels heen. Laat vervolgens ze nog 10 a 15 minuten verder garen.1 kommetje Koreaanse BBQ saus
- Vervolgens verplaats je het rooster van de BBQ tray boven het vuur en grill je de chicken wings nog af zodat het vel lekker crispy wordt.
- Serveer ze daarna op een serveerplank en maak het geheel af met kewpie mayonaise en de lente uitjes.Eet smakelijk!1 fles Kewpie Mayonaise, 1 bosje Lente-uitjes
Video
Nutrition
Geen gasbbq? Geen probleem!
Heb je een houtskoolbarbecue of kamado? Werkt net zo goed, dan wel beter! Leg de kolen aan één kant zodat je ook indirect kunt garen, en gooi er een paar rookhoutblokjes of snippers bij. Zelfde effect, zelfde heerlijke smaak, maar dan op een andere BBQ! Wil je trouwens meer weten over direct en indirect BBQ’en, ik heb daar een heel handig en informatief artikel over geschreven, waardoor je snel alle in’s en out’s hierover zult weten!
Serveren en genieten
Ik serveer ze graag met wat kewpie mayonaise eroverheen en wat lente-ui in dunne ringetjes gesneden. Ik drink zelf het liefst een Radler erbij, maar een IPA past er ook bij om het geheel af te blussen!
En kleine tip: die BBQ tray gebruik ik inmiddels overal voor, van groenten tot garnalen. Serieus, het maakt BBQ’en gewoon een stuk makkelijker (en minder schoonmaakwerk, ook niet verkeerd).
Kortom, maak deze thuis ook en tot de volgende!

Genoten van dit Sweet en Spicy Chicken wings op de BBQ?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Garnalen Chimichurri
Heerlijk comfort food, maar dan met een Argentijnse twist!
Maple Mustard Pork Bites
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Cederhout gerookte hamburger
Een klassieker, maar dan met cederhouten plank gemaakt!
Sweet Chili Spareribs
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Hier leg ik alles erover uit!
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bewaar dit artikel dan goed!
Meer weten over Rookhout?
Wat combineert goed met elkaar? Je leest het hier!
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Kijk dan snel hier, om alles te weten!
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Zwangerschap & BBQ? Wat mag wel en wat mag niet?
Je leest het allemaal hier!
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.














1 Comment
Henk
oktober 20, 2025 at 1:37 amLekker Marcel