Bijgerechten Snacks Varkensvlees

Pork Belly Burnt Ends

december 4, 2019
Pork belly burnt ends

Deze Pork Belly Burnt Ends zouden zomaar een van de lekkerste barbecue snacks zijn die er zijn! Ik vind ze in ieder geval geweldig en hieronder lees jij precies hoe je ze kunt maken!

Pork Belly Burnt Ends, Waar komt het vandaan?

Deze heerlijke snack is een variant op de welbekende brisket burnt ends. Deze buikspek variant van deze heerlijke barbecue snack is op mijn tijdlijn ergens voorbij gekomen en ik moest ze direct maken!

BBQ Snacks?

Jazeker! Barbecue snacks zijn leuke kleine gerechten die je ook op de BBQ kunt maken. Er hoeft niet altijd maar grote stukken vlees op de barbecue, je kunt ook leuke kleine gerechten heerlijke snacks maken voor op de barbecue.
Geloof me, je gasten zullen je dankbaar zijn!
Mocht je twijfelen over buikspek omdat het vetgehalte aan de hoge kant is?
Niet doen, neem van mij aan dat je heel gelukkig gaat worden van deze kleine blokjes smaak!

Ingrediënten

De ingrediënten en hoe je deze heerlijke barbecue snack maakt kun je hieronder vinden. Als barbecue heb ik een Monolith Classic Pro-series gebruikt, maar dit kan ook uiteraard op een Kogelbarbecue of een Pelletbarbecue. Zolang je maar een indirecte methode gebruikt!
In het recept heb ik het ook over een tray, de mijne komt van Ikea vandaan. Meer ideeën wat betreft Ikea spullen kun je in deze video bekijken.

Pork Belly Burnt Ends

Een makkelijke uitleg hoe je deze heerlijke BBQ snack maakt!
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Barbecue, bbq
Trefwoord BBQ, bbq snack, Bijgerecht, Buikspek, burnt ends, Pork Belly, Pork belly burnt ends, snack
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 348kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 10 Euro

Ingrediënten

  • 1000 gram Buikspek zonder zwoerd
  • 30 gram Noskos Pulled Pork rub
  • 100 gram Roomboter
  • 50 ml Honing
  • 50 gram Ruwe rietsuiker

Instructies

  • Neem je buikspek en snij deze in grote dobbelsteentjes van ongeveer 2,5 bij 2,5 cm.
  • Bestrooi ze vervolgens met de Noskos Pulled Pork rub of gebruik je eigen favoriete rub naar keuze.
  • Plaats de blokjes buikspek op een tray of rooster zodat je ze makkelijk kan verplaatsen en zet ze op de barbecue. Stel deze in op 120 a 130 graden Celsius
  • Na ongeveer anderhalf uur zijn de blokjes mooi goudbruin van kleur en kun je ze van de barbecue halen
  • Zet ze over in een RVS schaal en voeg de roomboter in blokjes, de suiker en de honing toe en dek de schaal af met aluminiumfolie. Vervolgens kan de schaal terug op de barbecue.
  • Na 1 uurtje is het tijd om de schaal van de barbecue te halen. Laat de schaal 10 minuutjes uitwasemen.
  • Serveer de Pork Belly burnt ends zo uit de barbecue of met je favoriete BBQ saus!
    Eet smakelijk!

Video

In deze video laat ik jullie zien hoe je deze lekkere bbq snack het beste kan bereiden voor een overheerlijk resultaat!

Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Gebruik je mijn recept en wil je me de credits geven, wordt dat zeer gewaardeerd! Tag me dan of gebruik #NasQBBQ in je bericht.

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept