Kip

Curry Madras kippenpootjes

december 4, 2019
Curry Madras kippenpootjes

Indiase kippenpootjes in een curry madras sausje!
Dat hebben we dit keer gemaakt.
Een heerlijk gerecht, maar super simpel om te maken!

De geschiedenis.

Als je gaat zoeken naar de oorsprong van dit gerecht, kom je diverse verhalen tegen. Eveneens is het geval als je op zoek gaat naar het oorspronkelijke recept.
Het ene verhaal verteld dat het recept uit het zuiden van India komt, waar de Britse handelslieden het stadje Madras vonden inclusief dit gerecht. Echter zeggen anderen dat het gerecht zijn oorsprong vind in de zestiger jaren in de Curry restaurants in Groot-Brittannië.
De waarheid zal hoogstwaarschijnlijk ergens in het midden liggen, maar desalniettemin hebben we hier in Europa wel een heerlijk recept hierdoor!

Curry Madras met kippenpootjes!

Dit simpel maar heerlijk gerecht is een basis om zelf te variëren. Van origine is dit een pittig gerecht, waar chili poeder de boventoon voert in het recept.

Om het voor iedereen gangbaar te maken heb ik een basis gerecht gemaakt, maar dit kun je dus naar hartelust aanpassen en scherper en pittiger maken naar behoefte!

Ik gebruik voor de bereiding een keramische barbecue, maar dit gerecht kun je op iedere kogelbarbecue of pellet barbecue maken zolang je de indirect methode gebruikt.

Curry Madras met Kippenpootjes

Een heerlijk basisrecept om zelf te experimenteren met Curry Madras.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Barbecue, bbq, Indiaas
Trefwoord Barbecue, BBQ, Curry, Curry Madras, Hoofdgerecht, Indiaas
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4
calorieën 236kcal
Cost 10 Euro

Ingrediënten

  • 6 stuks Kippenpootjes
  • 1 Potje Curry Madras marinade
  • 2 Pakjes Kokosmelk
  • 1 Hele Ui Gesnipperd

Instructies

  • Pak een ovenschaal of RVS schaal en schep de Curry Madras marinade in de schaal.
  • Voeg hierbij de pakjes kokosmelk toe en roer het tot een egaal geheel.
  • Leg de kippenpootjes om en om in de schaal
  • Snipper de ui en voeg deze ook nog toe
  • Stel de barbecue in op 150 graden indirect. En laat de Curry met kippenpootjes lekker garen.
  • Na ongeveer een uurtje controleer je met de Thermapen of een andere thermometer of de kippenpootjes een interne temperatuur hebben bereikt van 72 graden Celsius.
  • Serveer de Curry Madres en kippenpootjes met wat rijst en eet smakelijk!

Video


Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Gebruik je mijn recept en wil je me de credits geven, wordt dat zeer gewaardeerd! Tag me dan of gebruik #NasQBBQ in je bericht.

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter



    Reageer

    Rating recept