Spiesjes Varkensvlees

Oosters gemarineerd Buikspek spiesjes

januari 28, 2024
Oosters gemarineerde buikspek spiesjes

Vandaag gaan we een makkelijk, maar onweerstaanbaar recept maken dat je ons op een Oosters avontuur zal sturen. We duiken in de wereld van Oosters gemarineerd buikspek spiesjes, een smaakvolle traktatie die je niet wilt missen.

Over Oosters Gemarineerd Buikspek

Oosterse marinades brengen een explosie van smaken met zich mee, en buikspek is het perfecte stukje vlees voor deze culinaire uitspatting. Met zijn prachtige vetmarmering en sappige textuur, geeft buikspek een extra dimensie aan gegrilde gerechten. Niet voor niets dat mijn Oosters Buikspek een van mijn meest bezochte recepten is op deze website!

Buikspek: De Hemelse Delicatesse

Buikspek, afkomstig van de buikstreek van het varken, is een waar juweel voor elke barbecue liefhebber. Wat het zo bijzonder maakt, is de perfecte combinatie van mals vlees en rijke vetmarmering. Deze marmering zorgt niet alleen voor een onweerstaanbare sappigheid tijdens het grillen, maar ook voor een smaakexplosie die elke hap tot een genot maakt. Het dikke vetlaagje aan de buitenkant van het buikspek karamelliseert prachtig op de grill, waardoor een knapperig, goudbruin korstje ontstaat dat het vlees nog verleidelijker maakt.

Buikspek is als een blanco canvas voor smaak; het absorbeert en versterkt de heerlijke Oosterse marinade, waardoor het gerecht een onvergetelijke diepgang krijgt. Of je het nu langzaam roostert voor een smelt-in-de-mond ervaring of grilt voor die perfecte krokante textuur, buikspek stelt nooit teleur op de barbecue.

Oosters gemarineerde buikspek spiesjes
Oosters gemarineerde buikspek spiesjes

Oosterse Marinade: Een Symphony van Smaak

De Oosterse marinade is de geheime saus achter het succes van deze Oosters buikspek spiesjes. Met zijn harmonieuze combinatie van smaken wekt het de zintuigen tot leven en transporteert het je rechtstreeks naar de straten van Azië. De basis van ketjap legt een zoete en umami-rijk fundament, terwijl djinten een subtiele noot van aarde achtige smaak toevoegt. Verse knoflook en chilivlokken voegen een pittige en aromatische dimensie toe.

Samen vormen deze ingrediënten een symfonie van smaken die zich diep in het buikspek nestelen, waardoor elke hap een reis wordt door de rijke culinaire tradities van het Verre Oosten. De Oosterse marinade is niet slechts een smaakversterker; het is de kunst van evenwicht, die de eenvoudige Oosters buikspek spiesjes transformeert tot een onvergetelijke culinaire ervaring.

Wat heb je nodig?

Ik gebruik in de video mijn KetelBBQ of een GasBBQ ook uitermate geschikt hiervoor. Een

Oosters gemarineerde buikspek spiesjes
Afdrukken Pin
5 van 5 stemmen

Oosters gemarineerde buikspek spiesjes

Vandaag gaan we een makkelijk, maar onweerstaanbaar recept maken dat je ons op een Oosters avontuur zal sturen. We duiken in de wereld van Oosters gemarineerd buikspek spiesjes, een smaakvolle traktatie die je niet wilt missen.
Gang Hoofdgerecht, lunch, snack
Keuken Ambachtelijk, aziatisch, Barbecue, BBQ, Oosters
Trefwoord Barbecue, BBQ, Buikspek, buikspek spiesjes, NasQ, NasQ BBQ,, Oosters, Oosters buikspek
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 348kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 10 euro

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram Speklappen
  • 100 ml Ketjap manis
  • 50 ml Water
  • 1/2 theelepel Djintan gemalen komijn
  • 1/2 theelepel Chilivlokken
  • 2 teentjes Knoflook

Instructies

  • Je begint met het snijden van de speklappen, probeer dit in gelijkmatig blokjes te houden, zodat je later vrijwel gelijke spiesjes kan maken.
  • Leg de gesneden stukjes in de ziplock zak en voeg hier de Ketjap Manis, Water, Knoflook, Djintan en Chilivlokken aan toe.
  • Sluit de ziplock zak en hussel alles even goed door elkaar om deze vervolgens in de koelkast voor minimaal 4 uur te laten rusten.
  • Na minimaal vier uur, kun je de spiesjes gaan opbouwen, wil je langer laten marineren, of komt het beter uit om langer te marineren is dit uiteraard geen probleem.
  • Vouw de stukjes spek dubbel en spies ze om en om aan de metalen spies. Je kunt 4 flinke spiesen hiervan maken.
  • Steek de BBQ aan en verdeel deze in een directe en indirecte zone. Leg de plancha boven de directe zone zodat deze lekker heet wordt. Leg vervolgens de spiesjes op het indirecte gedeelte en voeg een klein handje perzik rookhout toe.
  • Na 20 minuten rook pakken verplaats je de spiesjes naar de plancha en bak je de spiesjes om en om krokant!
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 348kcal

Serveertips voor Oosters Buikspek Spiesjes

De presentatie van deze Oosters gemarineerde buikspek spiesjes is net zo cruciaal als de smaakervaring zelf. Leg deze smaakvolle creaties op een bed van gestoomde jasmijnrijst, waardoor de Oosterse aroma’s perfect samensmelten met het buikspek. Voeg gebakken taugé hier aan toe voor een knapperige textuur en je hebt al een prachtige maaltijd. Vergeet natuurlijk ook niet om die heerlijke Pindasaus erbij te maken. Ook zijn frietjes een smakelijke toevoeging of een frisse gerookte aardappelsalade!

Conclusie

Ik kan niet anders zeggen dat deze Oosters gemarineerde buikspek spiesjes een enorme aanrader zijn om te maken. De Oosterse keuken laat je bijna nooit in de steek en dat geldt ook zeker voor deze heerlijke spiesjes!

Genoten van deze Oosters gemarineerde buikspek spiesjes op de BBQ!

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Pulled Beef uit de Dutch Oven
Nog zo’n heerlijk Beef gerecht!

Gerookte Knoflook Kaasbrood
Zo makkelijk, maar zo lekker!

BBQ Broodje Frikandel Speciaal!
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Onion Donuts
Heerlijk & geinig, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.

    5 from 5 votes (5 ratings without comment)

    Reageer

    Rating recept