Brood

Meatlovers pizza van de BBQ; De pizza voor Carnivoren!

april 28, 2024
Meatlovers Pizza van de BBQ

Geïnspireerd door Maikel van Maikelssourdoughpizza ben ik aan de slag gegaan met deze Meatlovers Pizza! Afgelopen maand was het pizza maand bij mijn vaste vleesleverancier BBQuality! Ondanks dat ik pizza’s ontzettend lekker vind, maak ik ze op deze manier veel te weinig. Tijd om daar verandering in te brengen met deze Meatlovers pizza!

Meatlovers opgelet!

Het eerste dat in je opkomt bij het horen van de naam “Meatlovers pizza” is de grote hoeveelheid aan vlees die deze pizza bevat. Van plakjes Iberico Chorizo tot salami, smaakvolle Jalapeno Cheddar worst en heerlijke gerookte ontbijtspek. Waardoor elke hap een feest is van smaken. De combinatie van deze verschillende vleessoorten voegt diepte en textuur toe aan elke hap, waardoor de Meatlovers pizza een ware smaakexplosie is voor de zintuigen.

Pizzadeeg maken of kant-en-klaar?

Maar de perfecte Meatlovers pizza draait niet alleen om de toppings; het begint allemaal met het deeg. Een goede pizzabodem moet zacht en luchtig zijn aan de binnenkant, met een knapperige korst aan de buitenkant. Het geheim zit hem in de juiste balans van ingrediënten en de bereidingswijze. Een goede pizzasaus is ook essentieel – een smaakvolle tomatensaus met een vleugje knoflook en kruiden vormt de perfecte basis voor de Meatlovers Pizza.

Meatlovers Pizza van de BBQ
Meatlovers Pizza van de BBQ

Wat heb je nodig?

In eerste instantie denk je misschien dat je voor deze Meatlovers pizza een pizzaoven nodig hebt. Natuurlijk is dat wel een heel handig gereedschap, vooral als je vaker en meer pizza’s gaat maken (Geloof me, dat je ga je stiekem ook wel doen). Maar met een goede pizzasteen in combinatie met je kamado BBQ is dit ook heel goed te doen! Dit zie je ook terug in mijn video!

Hoe maak je de Meatlovers pizza?

Meatlovers Pizza van de BBQ
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Meatlovers pizza van de BBQ; De pizza voor Carnivoren!

Afgelopen maand was het pizza maand bij mijn vaste vleesleverancier BBQuality! Ondanks dat ik pizza's ontzettend lekker vind, maak ik ze op deze manier veel te weinig. Tijd om daar verandering in te brengen met deze Meatlovers pizza!
Gang Hoofdgerecht, snack
Keuken Italiaans
Trefwoord Barbecue, BBQ, Meatlovers, Meatlovers pizza, NasQ, NasQ BBQ,, pizza, Pizza napolitana
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gisttijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur NasQ BBQ
Cost 25 euro

Ingrediënten

Voor het pizzadeeg

  • 2 pakjes Kant en klare pizzabollen Of
  • 590 gram Tipo00 deeg
  • 380 gram Lauw water
  • 18 gram Zout
  • 4 gram Bakkersgist
  • 12 gram Olijfolie

Voor de pizzasaus

  • 1 pakje Tomato frito
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel BBQuality Pizza rub

Voor de toppings

  • 100 gram Iberico Chorizo
  • 2 stuks Jalapeno Cheddar worst in plakjes gesneden
  • 100 gram Salami
  • 100 gram Gerookt ontbijtspek
  • 200 gram Geraspte Mozzarella
  • paar takjes Verse Basilicum optioneel

Instructies

Bereid het pizzadeeg:

  • Als je pizzabollen hebt, leg ze een dag van te voren uit de diepvries en leg ze in een schaal ingevet met olijfolie zodat ze straks er makkelijk uitgehaald kunnen worden.
    2 pakjes Kant en klare pizzabollen
  • Zoniet, meng de bloem, droge gist, suiker en zout in een grote kom.Voeg geleidelijk het lauwe water toe terwijl je blijft mengen tot er een deeg ontstaat.
    Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg gedurende 5-7 minuten, tot het glad en elastisch is.Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats zo'n 7 uurtjes rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
    590 gram Tipo00 deeg, 380 gram Lauw water, 18 gram Zout, 4 gram Bakkersgist, 12 gram Olijfolie

Maak de pizzasaus:

  • Voeg de knoflook, tomato frito en pizzarub toe aan een kommetje en roer het goed door tot het een geheel is.
    1 pakje Tomato frito, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel BBQuality Pizza rub

Bereid de toppings voor:

  • Snijd de pepperoni, salami, worst en bacon in de gewenste grootte en vorm.
    100 gram Iberico Chorizo, 2 stuks Jalapeno Cheddar worst, 100 gram Salami, 100 gram Gerookt ontbijtspek, 200 gram Geraspte Mozzarella, paar takjes Verse Basilicum

Pizza maken en bakken!

  • Begin met het opstarten van de BBQ, De BBQ met indirect rond de 250 graden zitten, dus dit neemt wat tijd in beslag, dus begin hier op tijd mee.
  • Maak van het gerezen deeg bollen van 250 gram. Leg deze in de semola en ook op je werkbank en kneed deze uit tot een mooie ronde pizzabodem met een lekkere luchtige rand.
  • Spreid gelijkmatig de pizzasaus over het deeg en bestrooi met een deel van de geraspte mozzarella kaas. Leg hier de basilicum op. Verdeel de plakjes pepperoni, salami, ham, worst en stukjes bacon gelijkmatig over de saus.Bestrooi de pizza met nog wat geraspte mozzarella kaas.
  • Strooi wat semola op de pizzaschep en verplaats de pizza naar de BBQ middels de pizzaschep. Met een soepele beweging schuif je de pizza op de pizzasteen.
  • Na 5-7 minuten is de pizza klaar, draai hem eventueel tussendoor als je hotspots hebt in je BBQ.
  • Haal de pizza van de BBQ, snij de pizza in slices en geniet!
    Eet smakelijk!

Video

Conclusie

Of je nu een vleesliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een stevige maaltijd om je tevreden te stellen, de Meatlovers pizza is zeker een goede keuze! Met zijn overvloed aan vlees, rijke smaken en luchtige pizzabodem is het geen wonder dat deze pizza een blijvende favoriet is onder liefhebbers over de hele wereld. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een onweerstaanbare traktatie, overweeg dan eens een heerlijke Meatlovers pizza – gegarandeerd een feest op je bord, maar ook de bereiding!

Genoten van de Meatlovers Pizza?

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


Gyros Smashburger
Het beste van twee werelden! Waardoor je direct fan bent!

Gevuld stokbrood van de BBQ
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Bavette Steak met ui, paprika en kaas!
Een klassieker, maar dan lekkerder gemaakt!

Turks Brood Pizza
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept