Bijgerechten Pizza's

NOT your Average Pizza – Mediterrane BBQ Wrap-Pizza

november 2, 2025
NOT you average pizza - Mediterrane BBQ wrap-pizza

Soms kom je op een idee waarvan je denkt: “Dit kán toch niet werken?” En dan neem je die eerste hap en weet je… dit is goud. Kortom, deze NOT Your Average Pizza is er zo één, een Mediterrane BBQ wrap-pizza!

Vergeet deeg, gist en pizzastenen, dit keer maken we de bodem van fijngesneden wraps, gemengd met ham, eieren, kaas en NasQ Mediterrane rub. Klinkt gek? Misschien, maar het resultaat is een waanzinnig smeuïge, krokante pizzabodem met een hartige bite en die echte BBQ-smoky flavor. Een beetje Italiaans, een beetje experiment, en vooral héél veel NasQ BBQ.

Waarom dit werkt

Wat deze pizza zo briljant maakt, zit ’m in de eenvoud én de techniek. De wrapbodem zorgt voor een stevige, licht chewy structuur die verrassend goed standhoudt op de BBQ. Geen gedoe met gist, rijstijd of plakkerig deeg, gewoon een snelle, no-nonsense basis die toch aanvoelt als een volwaardige pizzabodem.

De eieren en mozzarella doen ondertussen al het bindwerk: ze smelten samen tot een romige, hartige laag die alles bij elkaar houdt én die typische comfortfood-bite geeft. Zodra de pizza op de BBQ ligt, neemt het vuur het over. De hitte maakt de randen krokant en goudbruin, terwijl de binnenkant sappig blijft — precies die balans waar je mond van gaat watertanden.

En dan is er nog de NasQ Mediterrane rub. Die tilt het hele gerecht van “grappig experiment” naar “BBQ-waardig gerecht”. De kruidenmix geeft een kruidige kick met een zonnige ondertoon — alsof je een frittata, een pizza en een dag in Zuid-Europa samen in één hap proeft. Comfortfood, maar dan met rook, vuur en karakter.

NOT you average pizza - Mediterrane BBQ wrap-pizza

Recept NOT your average pizza – Mediterrane wrap-pizza

NOT you average pizza - Mediterrane BBQ wrap-pizza
Print Pin
No ratings yet

NOT your average pizza – Mediterrane BBQ wrap-pizza

Gang Feestmaaltijd, Hoofdgerecht, Pizza
Keuken Ambachtelijk, Barbecue, BBQ, Mediterraan
Trefwoord Barbecue, BBQ, NasQ, NasQ BBQ,, NasQBBQ, NOT your average pizza, pizza, Wrap-pizza, wrappizza
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 uur 30 minuten
Totale tijd 5 uur 45 minuten
Servings 4 personen
Calories 432kcal
Author NasQ BBQ
Cost 7,50

Equipment

Ingrediënten

Bodem

Topping

Instructies

  • Snijd de wraps in dunne slierten – alsof je tagliatelle maakt. Doe hetzelfde met de ham.
    1 pak tortilla wraps, 200 gram Ham
  • Meng dit samen met de eieren, NasQ Mediterrane rub en de geraspte mozzarella. Roer goed door tot alles één smeuïge massa vormt.
    5 stuks Eieren, 100 gram Geraspte Mozzarella, ½ eetlepel NasQ Mediterrane Rub
  • Verdeel dit over de bodem van de springvorm, zorg dat je deze goed invet zodat straks alles goed uit de vorm komt.
    1 pak Roomboter
  • Verdeel hier vervolgens de pastasaus overheen en smeer deze uit met de achterkant van een lepel
    1 pot Pastasaus
  • Bedek hier vervolgens de geraspte mozzarella overheen, gevolgd door de salami. Steek vervolgens de BBQ aan om deze in te stellen op 200 graden indirect.
    100 gram Geraspte Mozzarella, 100 gram Salami
  • Zet de wrap-pizza op het rooster en laat zo'n 20 minuten bakken, na 20 minuten kijk je of de bovenkant goed gesmolten is. Bij mij was dit nog niet het geval en heb hem nog 10 minuten langer erop laten staan.
  • Haal daarna het geheel van de BBQ, laat eventjes afkoelen en haal de wrap-pizza uit de springvorm. Snij vervolgens aan, portoneer en..
    Eet smakelijk!

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 432kcal

Serveersuggesties

Deze pizza is veelzijdig genoeg om op elk BBQ-moment te shinen. Snijd hem in kleine, stoere stukken en serveer als borrelhap bij een biertje of als BBQ-starter om de eetlust op gang te brengen. Maar wil je er echt iets bijzonders van maken? Ga dan voor de “deluxe” variant: top de pizza na het bakken af met gegrilde paprika, een paar plakjes jalapeño en wat rode ui. Zo krijg je extra kleur, pit en bite, precies wat een BBQ-gerecht nodig heeft.

Voor de echte liefhebber mag er nog een scheutje BBQ-honingglaze overheen. Dat zoet-zoute contrast maakt het geheel compleet: de rook, de kruiden en de kaas komen ineens allemaal samen in één perfecte hap. Of je ‘m nu serveert als snack, hoofdgerecht of midnight bite, dit is comfortfood op vuur, precies zoals het hoort.

NOT you average pizza - Mediterrane BBQ wrap-pizza

Waarom de NOT your average pizza maken?

Waarom niet kun je jezelf beter afvragen! Naast dat het gewoon een leuke variant is, smaakt dit recept ook nog eens ontzettend lekker. Waardoor je gegarandeerd de vraag krijgt of je dit niet vaker kunt maken! Mijn schoonzus was er zo eentje, waar ik het recept meteen even op de app moest zetten 😉

Kortom, maak deze thuis ook en tot de volgende!

Genoten van deze Mediterrane Wrap-Pizza?

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Sweet en Spicy Chicken Wings
Heerlijk comfort food, maar dan met een Koreaanse twist!
Koreaans buikspek
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Cederhout gerookte hamburger
Een klassieker, maar dan met cederhouten plank gemaakt!
Sweet Chili Garnalen spiesjes
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!

Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Hier leg ik alles erover uit!
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bewaar dit artikel dan goed!
Meer weten over Rookhout?
Wat combineert goed met elkaar? Je leest het hier!
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Kijk dan snel hier, om alles te weten!
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Zwangerschap & BBQ? Wat mag wel en wat mag niet?
Je leest het allemaal hier!
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.

    Leave a Reply

    Rating recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

    GLOWEN Banner
    BBQuality Banner