Reviews

Traeger Ranger Review; De ultieme portable BBQ?

september 7, 2023
Traeger Ranger Review

De Traeger Ranger, het portable model van Traeger is een BBQ van compact formaat en indrukwekkende prestaties. In deze review ga ik dieper ingaan op de kenmerken, prestaties, draagbaarheid en gebruikerservaring van de Traeger Ranger, om een grondige beoordeling te bieden aan diegene die overwegen deze pelletgrill aan te schaffen. Daarnaast geef ik je ook nog wat tips met betrekking tot kleine mod’s waardoor de Traeger Ranger nog fijner wordt om mee te werken!

Kenmerken en Specificaties

De Traeger Ranger is een leuke verschijning met zijn duurzame, stevige constructie en recht design. Met een gewicht van ongeveer 27 kilogram en afmetingen is hij geschikt voor reizen en allerlei activiteiten buiten. Hierdoor is het koken op locatie nog nooit zo eenvoudig geweest. Het rooster biedt voldoende ruimte voor het bereiden van maaltijden voor kleine groepen. Persoonlijk heb ik er zes dikbevleesde spareribs op gekregen in combinatie met het welbekende “sparerib rek” van Ikea. Daarnaast zit er standaard een gietijzeren bakplaat bij de levering, waardoor hij ook gebruikt kan worden om bijvoorbeeld je ontbijt op te maken! Enorm handig!

De Traeger Ranger wordt gevoed door houtpellets en heeft een digitaal besturingssysteem om de temperatuur met precisie te regelen. Hierdoor kun je diverse kookmethoden gebruiken, van low&slow roken tot high&fast grillen, en maakt het mogelijk om vrijwel ieder gerecht te bereiden.

Traeger Ranger Review

Prestaties en Gebruiksgemak van de Traeger Ranger

De prestaties van de Traeger Ranger zijn indrukwekkend. De digitale temperatuurregeling zorgt voor nauwkeurige hittebeheersing en gelijkmatige warmteverdeling over het kookoppervlak. Dit resulteert in heerlijke maaltijden, of je nu kippetje grilt, mooi stukje zalm rookt of een pizza bakt (Ook dat lukt gewoon!). De opstarttijd is verrassend kort, waardoor je snel aan de slag kunt. Afgelopen zomer is deze BBQ mee geweest op vakantie in Nederland en door de regen en wind viel dit wel een beetje in het water. Ik durf wel te stellen dat het gemak van de Traeger Ranger / Pellet BBQ in het algemeen ervoor heeft gezorgd dat wij zonder zorgen iedere avond onze maaltijd op tafel hadden staan.

Het gebruiksgemak is een hoogtepunt van deze grill. Het digitale besturingssysteem is intuïtief en gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor beginners. Bovendien is het schoonmaken een fluitje van een cent dankzij de eenvoudig toegankelijke as-opvangbak en het porselein-geëmailleerde grillrooster. Een asstofzuiger is wel een aan te raden accessoire bij deze BBQ. Aan de achterkant hangt een emmertje waar al het vet en overige resten in druipt. Ik adviseer om dit emmertje te beleggen met aluminiumfolie, waardoor het schoonmaken nog makkelijker wordt!

Draagbaarheid en Ontwerp

De Traeger Ranger is ontworpen met draagbaarheid in gedachten. Het compacte formaat maken het gemakkelijk om de grill mee te nemen naar picknicks, campingtrips of zelfs “tailgating-evenementen”. Die laatste zie ik deze BBQ ook echt in uitblinken. In Amerika achter op een pick-up lekker de Traeger Ranger aanzwengelen! De tas die beschikbaar is om de Traeger Ranger te verplaatsen is ruim en robuust.

Echter wil ik na gebruik wel een kant tekening plaatsen over het portable gedeelte. Je zult niet in je eentje alleen even 1, 2, 3 de BBQ meenemen op het strand. Met zijn tweeën is dit een stuk gemakkelijker en gezien de grote handvatten aan de tas denk ik ook dat dit de bedoeling is. Daarnaast heb ik hem ook in de kofferbak meegenomen toen we naar mijn schoonmoeder op bezoek gingen (Geen BBQ daar aanwezig) Dan neemt hij samen met een zak pellets, toch wel wat ruimte in beslag. Maar, nog steeds wel te doen! Vervolgens is het daarna plug and play en dat is een heel groot voordeel!

Technologie en Connectiviteit

Een opvallend kenmerk van de Traeger Ranger is het ontbreken van connectiviteit met een mobiele app. Hiermee kun je de grill op afstand bedienen, de temperatuur volgen en zelfs meldingen ontvangen wanneer je gerecht klaar is. Mijn andere Pellet BBQ, de Traeger Ironwood L heeft dit wel, maar de Traeger Ranger heeft dit niet. Niet perse nodig natuurlijk, maar wat zullen we zeggen. Boys and Toys hè!

Traeger Ranger Review

Upgrades aan de Traeger Ranger

Zelf ben ik aan de slag gegaan met de sluitclipjes van de BBQ. Deze zijn van ijzer en vooral de rechtse wordt behoorlijk heet aangezien deze aan de kant van het rooster zit. Ik heb daar zelf krimpkous overheen gedaan en zo het iets behaaglijker gemaakt om mee te werken. Kan alleen maar adviseren om dit ook te doen!

Daarnaast heb ik online een leuk mod gezien en dat is het gebruiken van een RVS afdruipbak van de Ikea als wokhouder. Als je deze afdruipbak doorslijpt aan de onderkant, kun je deze gebruiken direct boven de vuurpot om een wokhouder van te maken. Hierdoor kun je de Traeger Ranger ook als hout gestookt fornuis gebruiken!

Toekomstige Ontwikkelingen

Met de voortdurende evolutie van technologie en de groeiende vraag naar draagbare opties, is het aannemelijk dat de knappe koppen van de Traeger Ranger zullen blijven innoveren. Ik hoop persoonlijk op een verbetering in het Bluetooth gedeelte. Als je ziet wat er allemaal mogelijk is met de Ironwood L, dan hoop ik dat we daar nog veel leuke innovaties van krijgen in de Traeger Ranger!

Conclusie over de Traeger Ranger

De Traeger Ranger draagbare pellet BBQ biedt een uitstekende combinatie van prestaties, gebruiksgemak en draagbaarheid. Het is een ideale metgezel voor buitenevenementen, koken op locatie maar ook perfect gewoon in je eigen achtertuin! Het digitale besturingssysteem voegt modern gemak toe aan een klassiek kookproces. Hoewel het gewicht een aandachtspunt kan zijn voor sommigen, is de algehele ervaring van het koken met de Traeger Ranger zeker de moeite waard.

Kortom, zou ik de Traeger Ranger adviseren? Zeker weten, hij is het geld dubbel en dwars waard! Een kleine krachtpatser die heel veel kan maken voor jou thuis, onderweg of op vakantie! En de aandachtspunten wegen absoluut niet op tegen de voordelen!

Mocht je overwegen een Traeger Ranger aan te schaffen, zou je mij een enorm plezier doen door dit te doen met de deze link. Dit is een affiliate link, hierdoor krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Kost jou niets extra’s, maar je helpt de website en het kanaal financieel, zodat ik informatieve en leuke video’s en blogpost kan blijven maken! Alvast bedankt!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer