Materiaal Reviews

Thermoworks Signals & Billows

januari 6, 2021
Review Signals and Billows

Onlangs heb ik een 5-minute review gedaan over de Thermoworks Signals & Billows. Deze kerntemperatuur meter die je door het toevoegen van de Billows om kunt zetten tot een BBQ Controller!

Signals & Billows: Wat is het verschil?

Wat is het verschil tussen een draadloze Thermometer en een controller? Ik haal deze benamingen zelf nog al met regelmaat door elkaar en dat kun je ook terug horen in de video.


Dus even voor de duidelijkheid:
Een draadloze (Kern)Thermometer is een apparaat waarmee je de kern temperatuur kunt meten van je vlees of rooster. Dit wordt draadloos gecommuniceerd naar of een externe zender dan wel app op je telefoon.
Dit kan via bluetooth, Wi-Fi of Radiofrequentie.

Een controller is in de basis hetzelfde als een (kern)thermometer echter heeft deze nog die aanvulling van een ventilator. Op de controller stel je in hoe heet je je barbecue wilt hebben en door middel van de rooster probe en een ventilator zorgt deze ervoor dat jouw barbecue altijd op de door jou gewenste temperatuur blijft.

Vaak worden deze apparaten apart verkocht. Voordat ik de Signals kende, zou ik je de Thermoworks Smoke adviseren als thermometer en zou je om een BBQ Controller vragen, zou ik je de BBQ Guru UltraQ of DynaQ adviseren die je kunt vinden op Amazon.
De Thermoworks Signals in combinatie met de Billows zijn deze twee apparaten in een!

Wat zit er in de Doos?

De Signals komt uiteraard met de Signals module, aangevuld met drie cooking probes en 1 air probe. Deze laatste is bedoeld om de temperatuur van je rooster in de gaten te houden, zodat je altijd precies weet wat de daadwerkelijke temperatuur van je Barbecue is.

Daarnaast zitten de nodige aansluitkabels bij de set en ringetjes, zodat je je probes kan met kleurtjes kan labelen en deze kleuren kun je ook terug vinden in de Thermoworks app.

De Billows wordt geleverd met de ventilator zelf inclusief een gele “kiloplug”. Hiermee kun je de zuurstoftoevoer afknellen en dooft de barbecue.
Daarnaast nog een USB-C kabel en een verdeler om de Signals en de Billows samen op een stroomadapter aan te sluiten.

Specificaties Thermoworks Signals & Billows

Thermoworks Signals & Billows:
– Wi-Fi (2,4 Ghz) en Bluetooth
– 4 kanaals thermometer, alle kanalen zijn afzonderlijk instelbaar met een high en een low alarm.
– Oplaadbare batterij, dus niet altijd stroom nodig
– Kanalen instelbaar op de thermometer, maar ook via de app.
– Magneet strips aan de achterkant en rubberen strips aan de onderkant voor voldoende grip.
– Backlight
– Signals: IP66 Splashproof
Billows: Weatherproof
– Cooking en Air probe: -50 graden tot 300 graden Celsius.

Conclusie

Na een aantal maanden dit apparaat gebruikt te hebben, ben ik slechts tegen een klein hobbeltje aangelopen en dat is de afdichtingsdop. Zoals ik in de video laat zien, viel deze eruit nadat ik de barbecue wilde doven. Hoogstwaarschijnlijk heb ik de fan verkeerd om gemonteerd, echter wat betreft het waterdicht verhaal, leek mij dat wel de beste manier.

Daarnaast kan ik begrijpen dat de prijs een nadeel is, want het is natuurlijk veel geld. Echter krijg je daar wel heel wat waar voor je geld voor terug. Degelijke kwaliteit waar je je hele leven mee vooruit kan denk ik.
Daarnaast is het in vergelijking met andere controllers op de markt, meer waar voor je geld!
De rust die een controller je kan geven is natuurlijk ook erg fijn. Lekker tussen het barbecueën ergens op de koffie gaan, kan gewoon omdat je altijd zicht hebt op wat jouw barbecue doet. Daarnaast weet je dat de controller zijn werkt doet, dus dat zit wel een stuk relaxter.

Aanrader?

De Signals kan ik iedereen sowieso aanraden, het gebruikersgemak in combinatie met de app is geweldig. Wil je daarnaast de comfort van een kleine computer die jouw barbecue op temperatuur houdt, dan zou ik zeker de Billows er ook bij aanschaffen.


NasQ BBQ 5-minute review – Thermoworks Signals & Billows

Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Gebruik je mijn recept en wil je me de credits geven, wordt dat zeer gewaardeerd! Tag me dan of gebruik #NasQBBQ in je bericht.

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

De Signals en Billows zijn mij ter beschikking gesteld door Thermapen.nl. Ik ontvang geen vergoeding voor deze recensie en alle meningen in deze review zijn van mijzelf.

 • Reageer
  Michael kuijten
  juli 9, 2021 at 10:12 pm

  5 sterren
  Net je site gevonden, ik heb een grillmeister gekocht bij Lidl
  Veel leuke video’s gezien ook deze van jou.
  Duidelijk uitleg en er kan veel met deze kamado
  Geniet van je uitleg en tips, bedankt

Reageer