Vis

Zalm met Dille Roomsaus

januari 2, 2021
Zalm met dille room saus

Deze Zalm met Dille Roomsaus was de ster van onze kerstmaaltijd. En ik moet toegeven, dit was een recept van mijn vrouw! Maar zo ontzettend lekker dat ik dit met jullie wel moest delen!

Zalm met Cederhout

Zalm met cederhout dat is een gouden combinatie. Ik kan er niets anders over zeggen.
Dit is ook mijn toevoeging aan het recept, want zoals ik hierboven al zei:
Het recept is van mijn vrouw, maar ik wilde het natuurlijk op de barbecue klaar maken.
En als een zalm op de barbecue gaat, dan moet dat op een Cederhouten plankje!
De geur die daar vanaf komt, vind ik persoonlijk zo ontzettend lekker, dat ik niet snel het op een andere manier zou maken.

Deze heerlijke zalm hebben wij afgelopen tweede kerstdag op tafel gezet, maar een lekker stuk zalm kan in elk jaargetij een eye-catcher zijn op de eettafel natuurlijk!

Is zalm gezond?

Zalm is heel gezond! Rijk aan onder andere vitamine’s A en D en veel gezonde Omega-3 zuren aanwezig in dit prachtig stukje vis!

Nog een leuk feitje:
De zalm is oranje-rood van kleur en dit komt door de garnaaltjes die deze vis van nature zelf eet. Deze bevatten een natuurlijke rode kleurstof en die wordt opgenomen door het vlees van de vis.

Ingrediënten voor de Zalm met Dille Roomsaus

Het mooie van dit recept is naast dat het ontzettend lekker is, ook nog eens heel makkelijk te maken zonder moeilijke ingrediënten.
Je hebt een barbecue nodig. Denk hierbij aan een keramische bbq of een kogelbarbecue.

Zalm met Dille Roomsaus

Een heerlijke, maar simpel recept voor Zalm op een cederhouten plank
Gang Hoofdgerecht
Keuken Barbecue, bbq, Frans
Trefwoord Barbecue, BBQ, Cederhout, Zalm, Zalm Cederhout
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 208kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 15 Euro

Ingrediënten

  • 4 Mootjes Zalm met huid
  • 50 ml. Maggi bouillon
  • 100 ml. Kookroom
  • 1 hele Citroen uitgeknepen
  • 3 takjes Verse Dille fijngehakt
  • 1 teen knoflook geroosterd op de barbecue

Instructies

  • Steek de barbecue aan en zorg dat je een directe zone hebt. Als eerste gaat hier het teentje knoflook op om de buitenkant lichtjes aan te roosteren.
  • Leg de zalm(mootjes) op de cederhouten plank. Als je mootjes hebt kun je verder naar de volgende stap. Heb je een halve zalmzijde zoals ik dat had in de video, portioneer de zalm in 4 stukjes zodat de roomsaus straks ook de zijkanten van de mootjes bedruipt.
  • Leg de zalm met plankje terug in de koelkast en snij/hak de dille fijn.
  • Voeg de bouillon, kookroom en dille bij elkaar en roer dit door elkaar.
  • Snij de citroen door midden en knijp een halve citroen uit en voeg dit toe aan de roomsaus.
  • Haal het teentje knoflook van de barbecue en hak deze fijn en voeg deze als laatste ook nog toe aan de roomsaus.
  • Plaats de zalm met cederhouten plank boven het directe vuur en schenk de Dille roomsaus over de zalm. Als er iets vanaf druipt in de kolen is dit niet erg, zorgt alleen maar voor extra geur tijdens het barbecueën.
  • Na ongeveer 20 a 25 minuten is het tijd om je Thermapen of andere temperatuurmeter te gebruiken om te kijken naar de kerntemperatuur. Zalm is perfect bij 50 graden Celsius
  • Zorg dat je de zalm met cederhoutenplank serveert op een tray of iets dergelijks, want de onderkant van het plankje smeult natuurlijk na en die wil je niet direct op de eettafel plaatsen!
    Eventueeel garneren met nog wat schijfjes citroen en eet smakelijk!

Video


Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Gebruik je mijn recept en wil je me de credits geven, wordt dat zeer gewaardeerd! Tag me dan of gebruik #NasQBBQ in je bericht.

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept