Rundvlees

Ribeye steak

juni 2, 2019

Een van mijn favoriete steaks is toch wel de Ribeye steak.
De mooie structuur van het vlees gecombineerd met het vetje in de steak, zorgt ervoor dat deze steak bij vele en ook bij mij een favoriet is!


Normaal hou ik van een dikke steak, van ongeveer twee vingers dikte.
Deze zou ik dan eerst indirect zou garen tot de gewenste kerntemperatuur van 40 graden celsius.
Vervolgens deze boven de hete kolen, direct af te grillen om mooie grillmarks op de steak te krijgen.

Echter had ik vandaag niet de beschikking tot zo’n mooie dikke steak. Daarom moest ik het “doen” met een wat dunnere variant.
Uiteraard geen straf, echter moest ik mijn bereidingswijze iets aanpassen.

Gekozen voor direct boven het vuur de steak, 1 minuut om vervolgens deze een kwartslag te draaien om de grillmarks erop te krijgen.
Na 60 seconden de steak omgedraaid en bovenstaande herhaald.

Na 2 minuten per kant, de steak indirect gelegd.
Waar hij, in mijn geval, na 1 minuut de gewenste kerntemperatuur had bereikt van 49 graden celsius.

Ingredienten:
1 Ribeye steak
Peper
Zout

Mijn persoonlijke voorkeur gaat er naar dat ik het vlees proef. Hierdoor maak ik het liefste mijn steaks met slechts peper en zout.

Eet smakelijk en bedankt voor het lezen en kijken!


Vergeet niet te abboneren op mijn Youtube kanaal

En als je dan toch bezig bent, laat een reactie achter en druk op die like knop!

Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Gebruik je mijn recept? Vergeet dan niet om mij te vermelden, dat wordt uiteraard zeer gewaardeerd!
Tag me dan of gebruik #NasQBBQ in je bericht.

Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer