Met een paar simpele ingrediënten maak je deze heerlijke flammkuchen op de BBQ! Lekker als maaltijd, maar ook zeker niet verkeerd als snack!

Eindeloos variëren is het leuke aan een flammkuchen. Ik maak nu de traditionele flammkuchen, maar je begrijpt dat je jouw favoriete toppings met gemak erop kunt gooien. Zelfs een BBQ saus mengen met de crème fraîche is een smakelijke optie!
Ingrediënten
Wat heb je nodig?
– Flammkuchen deeg, Deze kun je kant en klaar kopen of zelf maken
(recept staat hieronder)
– 1 rode ui
– 300 gram gerookte spekjes
– 100 ml crème fraîche
Flammkuchen deeg:
– 500 gram bloem
– 300 ml lauw water
– 1 eetl. olijfolie
– een mespuntje zout
– 1 zakje gist.
Bereiding
Bouw je BBQ op voor een indirecte bereiding en steek hem aan met de pizzasteen al op de BBQ.
Regel de BBQ, zodat hij rond de 200 graden indirect blijft staan.
Rol het deeg zodat het op je pizzasteen past.
Vervolgens smeer je het deeg in met de creme fraiche, dit kan helemaal gedaan worden tot aan de randjes, in tegenstelling tot bij pizza.
Voeg vervolgens je toppings toe op de flammkuchen. In het geval van de traditionele variant zijn die de halve ringetje rode ui en de gerookte spekreepjes.
Als de BBQ op temperatuur is, leg je de flammkuchen voor ongeveer 10 a 12 minuten op de bbq afhankelijk van je toppings.
De receptvideo is terug te vinden op mijn YouTube kanaal of klik op de video hieronder.
Meer recepten en/of video’s zien van snacks?
Wil je meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Geen Reacties