Een prachtig en ontzettend smakelijk gerecht!
De Zalm met mosterdglazuur op een cederhouten plankje van de BBQ!
Deze verrassend lekkere variant is makkelijk te maken en zal je verrassen van smaken als je dit gerecht probeert!
Deze zalm is echt een eye-catcher als je deze serveert op het cederhouten plankje direct van de BBQ.
Cederhouten planken zijn een onmisbaar item in iedere barbecue keuken! De heerlijke zoete geur die deze planken afgeven is een genot tijdens het barbecueën en je vlees of vis gaat er ontzettend lekkerder door smaken!
Daarnaast geeft de glazuur een heerlijke scherpe touch aan de zalm, maar door de suiker is hij heerlijk in evenwicht waardoor je niet teleurgesteld zult worden!
Ingrediënten voor de Zalm met Mosterdglazuur
Zalm met Mosterdglazuur
Equipment
- Cederhouten plank
Ingrediënten
- 3 eetlepels Grove mosterd
- 4 eetlepels Mayonaise
- 2 theelepels Ruwe rietsuiker
- 1 snufje Zeezout
- 1 snufje Peper
- 1 bosje Verse dille
- 1 scheutje Olijfolie
Instructies
- Hak de verse dille klein.
- Meng in een kommetje de:– Grove mosterd– Mayonaise– Ruwe rietsuiker– Zeezout– Peper– Verse dille
- Maak de zalmfilet schoon en smeer hem in met olijfolie
- Leg de zalmfilet op het cederhouten plankje
- Smeer de zalm in met de mosterdglazuur
- Bereid je barbecue voor op direct barbecueen
- Leg het plankje op het rooster, direct boven de hete kolen
- Na 15 minuten op de barbecue, smeer je de zalm nogmaals in met de mosterdglazuur
- Als de zalm een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt kan deze van de barbecue gehaald worden
Video
Nutrition
De heerlijke rookgeur van het cederhout doet de zalm alleen maar goed! Eet smakelijk!
De receptvideo is terug te vinden op mijn YouTube kanaal of klik op de video hieronder.
Meer recepten en/of video’s zien van Vis?
Wil je meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie ideel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Geen Reacties