Pig Shots van de BBQ!

PIG SHOTS van de BBQ!

Een plakje rookworst, omwikkeld met spek en gevuld met een jalapeno roomkaas vulling!

NasQ BBQ - Pigshots van de BBQ
Pigshots van de BBQ

Dat gaat een enorm smakelijk hapje worden!
De pig shots doen het enorm goed op feestjes, maar s’avonds voor de buis gaat de pig shots van de BBQ er ook makkelijk in hoor!

Ingrediënten:

– 1 rookworst (20 a 25 stukjes)
– 150 gram buikspek
– 100 gram Roomkaas
– 70 gram Creme Fraiche
– 40 gram geraspte kaas (jong belegen)
– 1 theelepel gehakte jalapeno

Bereiding

Snij de rookworst in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Indien je een ouderwetse ronde rookworst gebruikt, krijg je onderaan de rookworst iets wat scheve plakjes. Dit is geen probleem, maar tegenwoordig kun je ook rechte rookworsten kopen en dan is dat probleem opgelost.

Omwikkel de schijfjes rookworst met buikspek, zorg hierbij dat het buikspek ongeveer een centimeter boven het plakjes rookworst uitsteekt zodat je hier makkelijk de Jalapeno roomkaas vulling in kan doen.

Meng de roomkaas, creme fraiche, geraspte kaas & jalapeno door elkaar. Nadat je dit gemengd hebt, kun je je mengsel in een spuitzak of plastic zak waar je een puntje vanaf snijdt doen om vervolgens de Pig Shots te vullen.

Inmiddels heb je de BBQ al aanstaan op 175 graden indirect. Deze hoge temperatuur zorgt ervoor dat het buikspek op de pig shots lekker knapperig wordt.
De pig shots morgen ongeveer 45 minuten tot een uur op de bbq.
Ze zijn klaar als het buikspek lekker knapperig is en de vulling goudbruin is.

De receptvideo is terug te vinden op mijn  YouTube kanaal of klik op de video hieronder.
Meer recepten en/of video’s zien van  snacks?

NasQ BBQ – Pig shots van de BBQ

Wil je meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te  abonneren op mijn kanaal.

Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *