De Bacon Onion Bombs oftewel Uienbommetjes! Een heerlijke snack om op de BBQ te maken. Het zoete van de ui, gemengd met de steekkruiden en de crispy bacon is een combinatie om je vingers bij af te likken!
Ik kreeg laatst van een trouwe kijker een video doorgestuurd waarin deze uienbommetjes werden gemaakt. Geïnspireerd daardoor, moest ik ze wel gaan maken.
BBQ Snacks
Ik kan niet zeggen, dat ik een voorkeur heb om iets bepaalds op de BBQ te maken, maar een lekkere snack van de BBQ, staat toch wel echt hoog in de top 5. Zo ook deze Bacon Onion Bombs. Naast de gebruikelijke MOINK Balls, Pig Shots, MOINK Rolls of Pork Belly Burnt Ends zijn de uienbommetjes een heerlijke toevoeging!
Variaties van de Bacon Onion Bombs
Het leuke aan dit soort recepten is de eindeloze mogelijkheden om te blijven combineren. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, krijg ik reacties op de video’s binnen om bijvoorbeeld de overgebleven uien te snipperen en in het gehakt te verwerken in combinatie met rode paprika.
Leuk om te zien, dat mensen direct zelf variaties gaan maken op een recept. Dat is iets wat ik zelf ook altijd doe. Creativiteit de vrije loop laten is iets leuks en daar kunnen de prachtigste gerechten weer uit komen. Een andere (in mijn ogen) altijd lekkere toevoeging is meer soorten geraspte kaas. Of wat dacht je van de mozzarella een lekkere coating van Provençaalse kruiden geven voordat je hem in het gehakt stopt. De mogelijkheden zijn eindeloos om je “eigen” Bacon Onion Bombs te maken.
Welk Gehakt voor de uienbommetjes?
In de onderstaande video gebruik ik half-om-half gehakt, omdat dit iets smeuïger is. Uiteraard kun je ook rundergehakt gebruiken. Vooral als je gaat combineren met bijvoorbeeld geraspte kaas, krijg je daardoor ook die smeuïge structuur erin terug. Je kunt hierin jezelf ook weer uitleven, gebruik eens kippen of lams gehakt. Dit geeft weer een hele andere smaak en structuur aan je ballen.
Wat heb je nodig?
Bij dit uienbommetjes gerecht maak ik gebruik van een indirecte opstelling. Je zult dus een barbecue nodig hebben om dit te realiseren. Ik gebruik mijn Weber Master-touch GBS hiervoor. Maar elke andere houtskool bbq met voldoende oppervlakte is goed. Je zou hier ook een keramische BBQ voor kunnen gebruiken of een pellet BBQ.
Bacon Onion Bombs
Ingrediënten
- 2 hele uien
- 300 gram Gehakt
- 1 pakje Mozzarella bolletjes
- 20 gram NasQ Steakkruiden
- 1 pakje Bacon strips
- 1 deel Noskos The Original BBQ Saus
- 1 deel Appelsap
Instructies
- Pel de uien en snij ze doormidden. Haal het binnenste stuk eruit zodat je alleen de 2 buitenste lagen overhoudt. Dit gaan namelijk de bodem en deksel van je uienbommetje worden.2 hele uien
- Pak vervolgens het gehakt erbij en strooi hier royaal de steekkruiden doorheen om lekker die smaken eraan toe te voegen. Optioneel zou je ook Worstershiresaus kunnen toevoegen om meer diepte toe te voegen.300 gram Gehakt, 20 gram NasQ Steakkruiden
- Pak een mozzarella bolletje (of 2 als je daar zin in hebt) en omwikkel deze met het gehakt. Kneed het geheel tot een bol die precies mooi in de bodem en deksel van de uien past.1 pakje Mozzarella bolletjes
- Als dat gedaan is, pak je de bacon strips erbij en omwikkel de gevulde uien hiermee, in de video leg ik uit hoe je dit het beste doet om een evenwijdig resultaat te krijgen.1 pakje Bacon strips
- Vervolgens besprenkel je de buitenkant nog een keer met de steakrub en dan zijn ze klaar om op de BBQ te gaan.
Op de BBQ
- Richt je BBQ in voor indirect barbecueën en leg de Bacon Onion Bombs indirect op het rooster. Stel de BBQ in op zo'n 150 a 175 graden
- Na een half uur begint het geheel een mooie kleur te krijgen. Pak een deel Noskos The Original BBQ Sauce en 1 deel appelsap en vermeng deze voordat je ze over de uienbommetjes strooit.1 deel Noskos The Original BBQ Saus, 1 deel Appelsap
- Na ongeveer een uurtje, prik je soepeltjes door de uienschillen en is de kerntemperatuur van je gehakt rond de 65 a 70 graden. Tijd om ze eraf te halen en op te eten.Eet smakelijk!
Video
Nutrition
Wil je nog meer recepten lezen met snacks? Wellicht vind je deze interresant:
MOINK Rolls – Heerlijke kleine en kruidige MOINK saucijzenbroodjes
Varkenshaas Pinwheels – Varkenshaas rolletjes met Pecan nootjes
Teriyaki Ribfingers – De lekkerste ribfingers die je ooit gaat proeven!
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
1 Reactie
Paula
januari 30, 2022 at 12:39 pmHet was heerlijk!