Wil je een heerlijk en eenvoudig BBQ-recept ontdekken? Probeer dan deze smakelijke BBQ Beenham Honing Mosterd met een zelfgemaakte marinade. In dit artikel deel ik alles wat ik weet over het bereiden van de perfecte beenham op de BBQ.
Daarnaast lees je hieronder de beste tips voor het maken van een heerlijke honing mosterd marinade. Waardoor je nooit meer de kant-en-klare variant uit de supermarkt zult halen! Lees verder voor het volledige recept en ontdek hoe gemakkelijk je deze BBQ Beenham honing mosterd kunt maken.
BBQ Beenham Honing Mosterd
Op een of andere manier, komt het woord braderie in mijn hoofd als ik aan beenham denk. Broodje beenham is natuurlijk een iconische “snack” van de welbekende braderie. Maar deze in dunne plakjes gesneden lekkernij kun je natuurlijk heel makkelijk op de BBQ thuis maken.
De meest bekende variant is toch wel de Beenham Honing Mosterd. Ook in de supermarkt ligt deze vaak al gemarineerd in het schap te wachten op de volgende klant. Op de BBQ kun je deze natuurlijk wat extra rooksmaak geven, dus waarom maken we hem dan niet helemaal vanaf het begin? Een heerlijke zelfgemaakte BBQ Beenham Honing Mosterd.
Kerntemperatuur BBQ Beenham
Niet geheel onbelangrijk is de kerntemperatuur van de Beenham. Veel recepten geven een richttijd aan. Ik werk het liefste, indien mogelijk, met kerntemperaturen. Hierdoor weet je altijd dat je goed zit en hoef je niet te gissen. Vooral bij grote, duurdere stukken vlees is het zonde als het misgaat.
De kerntemperatuur die ik aanhoudt voor deze Beenham Honing Mosterd is 65 graden. Dan is de BBQ Beenham goed gegaard, maar toch nog lekker mals van smaak. Wil je meer weten over kerntemperaturen of wil je een naslag hebben voor wanneer je twijfelt? Dan kan ik je adviseren om mijn artikel over kerntemperaturen op te slaan zodat je deze altijd snel bij de hand hebt!
Serveersuggesties BBQ Beenham Honing Mosterd
BBQ Beenham is een veelzijdig gerecht en kan worden geserveerd met verschillende bijgerechten, zoals aardappelsalade, gegrilde groenten of maïskolven. Maar ook BBQ Bacon Potato Wedges of gewoon Smashed potatoes zullen goed combineren bij dit heerlijk gerecht. Kies bijgerechten die goed passen bij de smaak van de Honing Mosterd marinade en het vlees.
BBQ Beenham Honing Mosterd; een smakelijke combinatie
Equipment
- 1 ziplock
- 1 kommetje
- 1 kwastje
Ingrediënten
- 500 gram Beenhammetje
Honing Mosterd Marinade
- 3 eetlepels Honing
- 3 eetlepels Milde Mosterd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 theelepel tijm
Instructies
- Je begint met het mengen van alle ingrediënten in de ziplock zak. Hussel deze goed door elkaar heen en zet de ziplock even aan de kant.
- Pak vervolgens de beenham erbij en snij deze aan de bovenkant kruislings in zodat je een ruitpatroon krijgt.
- Stop de beenham in de ziplock zak en "kneed" de marinade rondom de beenham zodat deze overal komt te zitten. Leg vervolgens de ziplock voor aan aantal uur, minimaal 4 uur, in de koelkast om de marinade in te laten trekken.
- Steek na de marinade tijd de BBQ aan en richt hem in op een indirecte methode. De richt temperatuur indirect is 160/170 graden Celsius.
- Leg de in Honing Mosterd gemarineerde beenham op de BBQ en steek een kerntemperatuur meter in de beenham om deze in de gaten te houden.
- Wanneer de kerntemperatuur van 65 graden Celsius is bereikt, kun je de beenham van de BBQ halen
- Vervolgens heb je twee keuzes.. Lekker warm in plakjes snijden en serveren met groentes en aardappeltjes. Of in dunnere plakjes snijden en serveren op een broodje. Dan zou ik wel adviseren om wat extra saus te maken, zodat je deze nog lekker op het broodje kunt bedruipen..In beide gevallen.. Eet smakelijk!
Video
Nutrition
Veel gestelde vragen
Ja, dat kan. Je kunt bijvoorbeeld ook varkensfilet of varkenshaas gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de bereidingstijd kan verschillen.
Ja, dat kan. Je kunt de marinade tot 3 dagen van tevoren maken en in een afgesloten bakje of potje bewaren in de koelkast.
Ja, dat kan. De marinade is veelzijdig en kan ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld kip of andere soorten varkensvlees
Ja, dat kan. Volg dan hetzelfde recept voor de marinade en bereiding, maar bak de Beenham in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 45-60 minuten (afhankelijk van de grootte van de Beenham) tot het vlees gaar is.
Genoten van deze BBQ Beenham Honing Mosterd?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Teriyaki Honing Spareribs
Een verrassende variatie op een BBQ Klassieker!
Pita Kip – Shoarma van de BBQ!
Een van de lekkerste zelfgemaakte shoarma die je ooit zult eten!
Pulled Chicken Wraps
Wat kun je doen met overgebleven pulled chicken?
Real American Burger
De enige echte!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Geen Reacties