Vis

Zalm met baconkorst; Heerlijk stukje zalm op een cederhouten plankje!

november 17, 2024
Zalm met baconkorst

Deze zalm met een baconkorst op een cederhouten plankje zal je versteld staan! De zoutige smaak van bacon gecombineerd met de smaak van zalm, waardoor je gewoon een gouden combinatie krijgt! Voeg daar nog wat maple syrup sausje aan toe en je hebt een prachtig gerecht!

Zalm op een plank

Zalm op een plank, toch wel een van de bekendste gerechten in BBQ land. Persoonlijk ben ik niet zo’n vis eter, maar voor zalm op een plankje maak ik graag een uitzondering. Deze variant met een baconkorst is een mooie aanvulling aan de mooie zalm gerechten die ik al op mijn website heb staan!

Zalm met baconkorst
Zalm met baconkorst

Een lekker spek laagje

Dat vind je terug op deze op met cederhout gerookte zalm met spek korstje. Ik kies ervoor om de bacon uit te bakken en deze vervolgens te verkruimelen in de blender met paneermeel en je hebt kunt een mooie baconkorst op de zalm maken. Dit gecombineerd met die heerlijke rooksmaak van de cederhouten plank, maakt dit een onweerstaanbaar gerecht. Wist je trouwens dat je de NasQ cederhoutenplankjes makkelijk kunt bestellen in de NasQ Webshop?

Zalm met baconkorst
Zalm met baconkorst

Zalm met baconkorst, wat heb je nodig?

Ik gebruikte als BBQ, mijn Monolith” class=”eafl-link”>Monolith Avant-garde met een directe opstelling.

Meer informatie hierover kun je vinden in een aparte blogpost waarin ik alles uitleg over Indirect & direct BBQ’en.

Zalm met baconkorst
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Zalm met Baconkorst; Een heerlijk stukje zalm op een cederhouten plankje

Deze zalm met een baconkorst op een cederhouten plankje zal je versteld staan! De zoutige smaak van bacon gecombineerd met de smaak van zalm is gewoon goud! Voeg daar nog wat maple syrup sausje aan toe en je hebt een prachtig gerecht!
Gang Feestmaaltijd, Hoofdgerecht
Keuken Ambachtelijk, Amerikaans, Barbecue, BBQ
Trefwoord Bacon, baconkorst, Cederhout, Vis, Zalm, Zalm Cederhout, Zalm met baconkorst, Zalm op een plankje
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 5 Personen
calorieën 238kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 20 euro

Equipment

Ingrediënten

Zalmfilet & Maple Glaze

Marinade

  • 0,75 Cup Sojasaus
  • 0,75 Cup Zonnebloemolie
  • 3 Eetlepels Rijstazijn
  • 1,5 Eetlepels Sesamolie
  • 1 Duimdikte Geraspte gember
  • 3 Tenen Knoflook Geperst

Instructies

  • Steek de BBQ aan en creëer een directe opstelling. Zet de skillet met een scheutje zonnebloemolie op het rooster en laat warm worden
  • Pak vervolgens een ziplock zak erbij en maak de marinade met de zonnebloemolie, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, knoflook en gember.
    Zalm met baconkorst
  • Meng alles goed door en schenk 1/3 tot 1/2 in een apart bakje, deze gaan we straks gebruiken om de Maple glaze maken.
  • Pak vervolgens de zalm erbij en leg deze in de ziplock zak. Leg daarna alles in de koelkast om de marinade in te laten trekken.
  • Gaan we naar de BBQ met de ontbijspek en bakken we deze vervolgens crispy. Daarna vermeng je deze in de blender met de paneermeel en pulseren maak je alles klein.
  • Voeg op het einde nog de NasQ pork rub toe en vermeng alles nog een keer goed. Daarna maak je hiervan een bedje waar je de zalm op kan leggen. Ook vermeng je de Maple syrup met de apart gezette marinade, zodat dat ook allemaal klaar staat.
  • Haal de zalm uit de ziplock en leg deze op het bedje, zodat de kruimels, bacon en pork rub goed blijven plakken aan de zalm. Verplaats vervolgens de zalm naar de cederhouten plank.
  • Daarna leg je de zalm met plank op het rooster direct boven de kolen. laat de rook en warmte zo'n 8 a 9 minuten zijn werk doen.
    Zalm met baconkorst
  • Daarna lepel je de Maple glazen over de zalm en wacht je nog zo'n 5-10 minuten totdat de zalm klaar is. De temperatuur van de zalm zal dan tussen de 52-55 graden zijn.
    Eet smakelijk!
    Zalm met baconkorst

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 238kcal

Bijgerechten

Deze zalm met baconkorst met Maple glaze is al een recept waar mee je hoge ogen zal gooien, maar combineer dit nog met een eerlijke gevulde aardappel van de BBQ, honing mosterd aardappeltjes of een gerookte aardappelsalade. Mogelijkheden genoeg!

Conclusie

Ik kan niets anders zeggen dan dat een ware feestmaaltijd is! Waardoor je gegarandeerd dit vaker zult gaan maken! Daarnaast is die Maple glaze echt enorm lekker, waardoor ik het ook op een sparerib wil uitproberen. Mocht dit een succes zijn, dan zal ik het hieronder melden!

Maar voor nu.. Maak deze thuis ook en..
Tot de volgende!

Zalm met baconkorst
Zalm met baconkorst

Genoten van deze Zalm met baconkorst?

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!

Gevulde Jalapeno’s van de BBQ!
Heerlijk comfort food, maar dan met een pittige twist!

Koreaanse Kip Bulgogi.
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Cederhout gerookte hamburger
Een klassieker, maar dan met cederhouten plank gemaakt!

Peperoni vuurspiesen!
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.

  • Reageer
    NasQ BBQ
    november 17, 2024 at 8:01 am

    5 sterren
    Een heerlijk gerecht voor de feestdagen of gewoon zomaar! Ga jij hem maken of heb je hem gemaakt? Ik hoor graag hieronder wat je ervan vindt.

5 from 1 vote

Reageer

Rating recept