Gevulde jalapeno’s van de BBQ, ook wel beter bekend als Atomic Buffalo Turds (ABT). Deze heerlijke kleine pittige snacks zijn een smaaksensatie en heel eenvoudig te maken. Daarnaast erg leuke manier om left-over pulled pork(bestaat dat?) nuttig te gebruiken!
Atomic Buffalo Turds
Dit gerecht wordt al jaren in Amerika gemaakt en onwijs populair op de welbekende tailgate’s & backyard party’s. Je ziet dat snacks op de BBQ steeds populairder worden, ook in Nederland / Europa. Inmiddels kun je op deze website al tal van heerlijke snacks vinden om een mooie BBQ snack plateau te maken voor een feestje thuis! Daar passen deze ABT ‘s goed bij.
Waar komt de benaming ABT vandaan?
Vrij vertaald in het Nederlands, is het niet iets waar je echt warm van wordt dus wel laten hem lekker onvertaald in het Engels. Gevulde Jalapeno’s is dan de beste benaming als je het om wilt dopen.
De naam van dit heerlijke snackje is uiteraard een geintje naar de vorm en de pittigheid van het gerecht, maar de exacte herkomst en wie het uiteindelijk ooit heeft verzonnen is tot nu toe nog steeds een raadsel. Hoogstwaarschijnlijk is het ergens in Amerika tijdens een wedstrijd of in de achtertuin verzonnen en vervolgens zijn eigen leven is gaan leiden.
Welke varianties van gevulde jalapeno’s zijn er?
Er zijn inmiddels zoveel Atomic Buffalo turds varianten. Het origineel maak je met overgebleven pulled pork, maar krokant gebakken spek, klein gesneden is ook erg lekker. Maar wat dacht je van pulled chicken of restjes brisket? Dat is ook zo ontzettend lekker! Om nog maar te zwijgen over de rub waar je nog eindeloos mee kan variëren.
Wat heb je nodig om de Atomic Buffalo Turds te maken.
Ik maak ze graag indirect bij een temperatuur van ongeveer 150 graden indirect. Hierdoor wordt het spek lekker knapperig aan de buitenkant. Ik maak gebruik van mijn dit artikel waarin ik alles uitleg over direct en indirect bbq’en.
Atomic Buffalo Turds; Gevulde jalapeño’s van de BBQ
Equipment
- 1 Jalapeno houder optioneel
- 1 kommetje
Ingrediënten
- 5 stuks Jalapeno
- 150 gram Ontbijtspek
- 200 gram Roomkaas
- 100 gram Geraspte kaas Tex Mex variant
- 1 eetlepel NasQ Pork rub
- 100 gram Pulled Chicken
Instructies
- Je begint met het maken van het roomkaas mengsel. Snij als eerste de pulled chicken klein en vermeng dit vervolgens met de roomkaas, geraspte kaas en de NasQ Pork rub.200 gram Roomkaas, 100 gram Geraspte kaas, 100 gram Pulled Chicken, 1 eetlepel NasQ Pork rub
- Als dit allemaal goed door elkaar zit, pak je de jalapeno's erbij. Halveer deze door de lengte en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Dit kan met een mes of een klein lepeltje.5 stuks Jalapeno
- Vul de gehalveerde jalapeno's met het roomkaas mengsel en omwikkel ze vervolgens met spek.150 gram Ontbijtspek
- Steek de BBQ aan en stel deze in op zo'n 160 graden indirect en leg de ABT's erop.
- Na zo'n 20 a 25 minuten even controleren hoe ver ze zijn, het spek begint krokant te worden. Meestal na zo'n 30 a 35 minuten zijn ze zeker goed.
- Serveer ze met een verfrissend biertje, want ze kunnen door sommige als pittig worden beschouwd 😉
Video
Nutrition
Conclusie
Hier kan ik vrij simpel over zijn, een must-make gerecht voor de BBQ! Zet hem maar op de To-Q lijst en een tip van mij, zet hem niet onderaan, maar bovenaan. De knapperige bacon aan de buitenkant gecombineerd met de roomkaas en jalapeños, maakt het dat deze ABT’s een must zijn om een keer te maken. Dus steek de BBQ en maar snel deze Atomic Buffalo Turds!
Genoten van deze Atomic Buffalo Turds (ABT)?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Maple Siracha Kip met Noodles
Heerlijk comfort food, maar dan met een pittige twist!
Bacon Weenies!
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Jalapeño Cheddar Meatloaf
Een klassieker, maar dan pittiger gemaakt!
Hamburger met Jalapeno Cheddar grillworst!
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
1 Reactie
NasQ BBQ
oktober 5, 2024 at 11:19 pmEen van de beste snacks die je kunt maken voor op de BBQ! Heb jij ze al gemaakt?