Er is veel meer wat je op de BBQ kunt maken dan alleen maar vlees! Deze Honing Mosterd aardappeltjes zijn hier een lekker voorbeeld van! Lekker gerookt op de BBQ en daarna gecombineerd met de gouden combinatie honing & mosterd maakt dat dit een bijgerecht is wat je een keer gemaakt moet hebben!
Culinaire aardappeltjes
Een van mijn favoriete producten op het gebied van aardappels, zijn toch wel de culinaire aardappeltjes. Het liefst gemixt, zodat de rode en gele aardappels door elkaar zitten. Naast de smaak, is het kleurenpalet ook fijn voor het oog!
Andere gerechten die hier al mee zijn gemaakt zijn bijvoorbeeld de Gerookte Aardappelsalade of de BBQ Smashed Potatoes.
Honing Mosterd; De gouden combinatie
Een lekker beenhammetje met honing-mosterd dressing. Wie kent het niet? Ik denk dat het wel veilig is om te stellen dat de honing mosterd een geweldige combinatie is die op heel veel gerechten ontzettend goed werkt en deze Honing Mosterd Aardappeltjes zijn daar geen uitzondering in!
Vooral in combinatie met de Picanha Churrasco & de bijbehorende kruidenboter is het plaatje compleet. Alleen nog een mooie maïskolf erbij en je kunt aan tafel!
Wat heb je nodig voor de Honing Mosterd Aardappeltjes?
Een Dutch oven is wel handig hulpmiddel, mocht je dit recept compleet op de BBQ willen maken. Vooral als je voor grote porties gaat!
De BBQ die ik gebruikte was mijn Monolith Avant-Garde, maar ieder BBQ met deksel zou hier geschikt voor zijn. Zolang je maar een indirecte gedeelte kan maken op de BBQ.
Honing Mosterd Aardappeltjes
Equipment
- 1 Spatel
- 1 Rookhout
Ingrediënten
Honing Mosterd Aardappeltjes
- 500 Gram Culinaire aardappeltjes
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 1 Eetlepel Honing
- 2 Eetlepels Kippenbouillon
- 2 Eetlepels Mosterd
- 1 Theelepel Knoflookpoeder
- ½ Theelepel Uienpoeder
- ½ Theelepel Paprikapoeder
- 1 Theelepel Gedroogde Oregano
Garnering
- 1 Eetlepel Verse bieslook Fijn gehakt
Instructies
- Je begint met het schoonmaken van de aardappeltjes, spoel ze af onder de kraan en snij ze doormidden of in 3 gelijk stukken. Afhankelijk van de grote van de aardappeltjes500 Gram Culinaire aardappeltjes
- Voeg vervolgens de olijfolie toe en hussel alles goed door elkaar en stop de aardappeltjes vervolgens in de Dutch Oven. Steek daarna de BBQ aan en creëer een indirecte zone waar de Dutch Oven kan staan. De richttemperatuur van de BBQ is 150 graden.2 Eetlepels Olijfolie
- Zet de Dutch oven met open deksel op de BBQ en laat de aardappeltjes de rook pakken. Voeg een blokje rookhout toe voor extra rooksmaak.
- Roer om de 20 a 30 minuten door de aardappelen heen. Na een dik uur zijn de aardappeltjes zacht, controleer dit daar met een vork erin te prikken.
- Voeg daarna de kippenbouillon, honing, mosterd, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en oregano toe en vermeng dit goed door. Schuif de Dutch Oven naar het directe gedeelte en bak alles licht roerend even door.1 Eetlepel Honing, 2 Eetlepels Kippenbouillon, 2 Eetlepels Mosterd, 1 Theelepel Knoflookpoeder, ½ Theelepel Uienpoeder, ½ Theelepel Paprikapoeder, 1 Theelepel Gedroogde Oregano
- Serveer vervolgens met de in kleine ringetjes gesneden bieslook en..Eet smakelijk!1 Eetlepel Verse bieslook
Video
Nutrition
Waarbij combineren?
Deze Honing Mosterd aardappeltjes kunnen geserveerd worden als bijgerecht voor bij een mooie steak of een lekkere sparerib. Maar ook erg lekker bij een salade. Verder kun je ook lekker variëren. Voeg bijvoorbeeld eens spekjes toe voor een extra smaakbeleving!
Conclusie
De gerookte aardappelsalade is een grote favoriet hier thuis, maar deze Honing Mosterd Aardappeltjes komen hoog binnen in de top drie van BBQ bijgerechten hier in huis. Vooral in combinatie met die heerlijke honing mosterd saus, maar laten we eerlijk zijn, wat wordt er nou niet lekkerder met die combinatie!
Kortom, maak deze thuis ook en.. Tot de volgende!
Genoten van deze Honing Mosterd Aardappeltjes?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Gevulde Jalapeno’s van de BBQ!
Heerlijk comfort food, maar dan met een pittige twist!
Koreaanse Kip Bulgogi.
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Cederhout gerookte hamburger
Een klassieker, maar dan met cederhouten plank gemaakt!
Peperoni vuurspiesen!
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
1 Reactie
NasQ BBQ
november 3, 2024 at 7:02 amVoor zondags, doordeweeks of op een feestdag. Deze Honing-Mosterd Aardappeltjes doen het eigenlijk altijd wel goed! Ga jij ze maken?