Spruitjes zijn niet direct ieders favoriet, maar ik garandeer je dat deze romige spruitjes met spek de moeite waard zijn om een keer te maken! De room en kaas zorgen een heerlijk contrast met de smaak van spruitjes en de spekjes maken het plaatje compleet!
Romige Spruitjes
Deze romige spruitjes met mozzarella en cheddar kaas gecombineerd met spekjes is een lekker gerecht wat heel gemakkelijk in de skillet gemaakt kan worden of Dutch oven. Ik heb gekozen voor de skillet vanwege de presentatie waarde van zo’n gietijzeren alleskunner.
De zachte eigenschap van de kaassoorten met room passen perfecte bij de smaak van de spruitjes. Waardoor het gerecht perfect in balans is. Waardoor je zelfs mensen die niet van spruitjes houden hiermee overtuigd!
Feestmaaltijd
In het dagelijks leven eten wij thuis gek genoeg bijna nooit spruitjes. Het is iets wat tijdens de feestdagen vaak wel op tafel komt. Eigenlijk zonde als ik er over nadenk, want deze romige spruitjes zijn ontzettend lekker!
Maar aangezien op het moment van schrijven, de December maand toch weer akelig dichtbij komt. Was het hoogste tijd om dit gerecht een keer uit te schrijven en een video op te nemen voor mijn YouTube kanaal.
Wat heb je nodig voor de romige spruitjes met spek?
Aangezien de romige spruitjes met spek een soort van “ovengerecht” is. Maak ik gebruik van een indirecte opstelling. De BBQ die ik in de video gebruik is de ketelBBQ gemaakt worden waarbij je een directe zone kunt creëren. Een Gas BBQ is ook een optie.
Is indirect en directe zone nog een beetje onduidelijk voor jou? In dit artikel vind je er alles over!
Romige spruitjes met spek
Equipment
- 1 Skillet
Ingrediënten
- 500 Gram Spruitjes
- 1 Theelepel Cayennepeper
- 1 Snufje Zout
- 250 Gram Kookroom
- 150 Gram Geraspte mozzarella
- 150 Gram Geraspte cheddar
- 150 Gram Spekjes
Instructies
- Halveer de spruitjes en stop ze in een pan met kokend water. Kook ze voor 5 minuten en giet vervolgens de spruitjes weer af. De rest van het kookproces gebeurd straks in de Skillet op de BBQ.500 Gram Spruitjes
- Steek de BBQ aan tot zo’n 180 ℃ en zet de skillet op de BBQ. Bak in eerste instantie de spekjes in een paar minuten goudbruin.150 Gram Spekjes
- Haal vervolgens de spekjes eruit en bak de spruitjes rondom in een paar minuten lichtjes aan.500 Gram Spruitjes
- Als de spruitjes aangebakken zijn, voeg je de cayennepeper, zout, kookroom, spekjes toe en top je het geheel af met de mozzarella en cheddar kaas.1 Theelepel Cayennepeper, 1 Snufje Zout, 250 Gram Kookroom, 150 Gram Geraspte mozzarella, 150 Gram Geraspte cheddar, 150 Gram Spekjes
- Laat vervolgens de skillet zo’n 15 a 20 minuten op de BBQ staan, totdat de kaas bruine plekjes begint te krijgen en de spruitjes gaar zijn.Serveer en eet smakelijk!
Video
Nutrition
Variaties & bijgerechten
Je kunt met deze romige spruitjes met spek alle kanten op. Andere kruiden is natuurlijk een optie, maar ook andere kaassoorten behoort tot de mogelijkheden. Maak er bijvoorbeeld een Tex-mex of Mediterrane variant van. Waardoor je weer een hele andere smaak krijgt!
Verder is een mooie lamsrack of de Hertenbiefstuk met paddenstoelen die ik in de video maak een absolute aanrader om mee te combineren als complete maaltijd. Voeg daar nog een gevulde aardappel aan toe en het plaatje is af!
Conclusie
Spruitjes liefhebber of niet, mijn mening is dat je deze romige spruitjes met spek echt een keer moet proberen. Waardoor je verstelt zult staan hoe lekker spruitjes stiekem kunnen zijn. Gecombineerd met een mooi stukje vlees en aardappels zet je heel makkelijk een geweldige maaltijd op tafel!
Kortom, maak deze thuis ook en… Tot de volgende!
Genoten van deze Romige spruitjes met spek?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Maple Siracha Kip met Noodles
Heerlijk comfortfood, maar dan met een pittige twist!
Bacon Weenies!
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Snelle Spareribs
Een klassieker, maar dan sneller gemaakt!
Hamburger met Jalapeno Cheddar grillworst!
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
1 Reactie
NasQ BBQ
oktober 27, 2024 at 9:38 amBen jij fan van spruitjes? Na deze romige spruitjes met spek hopelijk er zeker een!