Het wildseizoen is weer in volle gang en daarbij passen deze Hertenbiefstuk met paddenstoelen perfect bij! De zachte smaak van hert, gecombineerd met die waanzige smaak van de paddenstoelen mix, zorgt ervoor dat je een feestje op je bord hebt!
Wildseizoen
Het wildseizoen loopt ongeveer van begin Oktober t/m begin Januari. Exacte data is er niet, maar altijd wel een hele fijne tijd. Hoogste tijd om weer iets lekkers te maken. Bij BBQuality zag ik een mooi stukje hertenbiefstuk staan op de website, dus die gelijk maar binnen laten komen!
Rode wijn saus met paddenstoelen
Ik ben zelf een enorme fan van champignons & paddenstoelen. Een heerlijke smaakmaker die bij veel gerechten goed past. Zo ook bij dit lekker stukje hertenbiefstuk.
Gecombineerd met een paddenstoelenmix en een rode wijnsaus met wildfond. Gegarandeerd een smaakvolle combo!
Wat heb je nodig voor de Hertenbiefstuk met paddenstoelen?
De hertenbiefstuk kan gewoon op het rooster, maar voor de paddenstoelen en de saus heb je natuurlijk wel een pannetje / skillet of plancha nodig.
Ik heb mijn Petromax Skillet gebruikt om eerst de paddenstoelen aan te bakken, om deze vervolgens te gebruiken om de rode wijn saus in te maken. De smaak van de paddenstoelen blijft dan achter in de skillet, wat de saus alleen maar meer verrijkt!
Als BBQ, gebruikte ik de Inkbird thermometer om ervoor te zorgen dat de Hertenbiefstuk de juiste kerntemperatuur heeft.
Hertenbiefstuk met paddenstoelen
Equipment
- 1 Skillet
Ingrediënten
Hertenbiefstuk met paddenstoelen
- 2 Stuks Hertenbiefstuk
- 1/2 Eetlepel NasQ SPG rub
- 250 Gram Paddenstoelenmix
Rode wijn saus
- 250 Ml Rode wijn
- 150 Ml Wild fond
- 1 Theelepel Maizena
Instructies
- Begin met het aansteken van de BBQ. Stel deze in op directe / indirecte opstelling met een temperatuur van zo’n 200 ℃. Zet de skillet op de BBQ en laat deze mee opwarmen.
- Haal de paddenstoelenmix uit de verpakking, maak deze eventueel schoon. Doe een scheutje boter in de pan en bak de paddenstoelenmix. Hou deze daarna warm in een ovenschaal met alufolie.250 Gram Paddenstoelenmix
- Haal de paddenstoelen er vervolgens uit en vermeng de rode wijn, wild fond en maizena en laat deze saus langzaam dikker worden terwijl je ondertussen blijft roeren.250 Ml Rode wijn, 150 Ml Wild fond, 1 Theelepel Maizena
- Terwijl de saus staat te pruttelen haal je de Hertenbiefstuk uit de koelkast. Bestrooi deze lichtjes met de NasQ SPG rub en laat deze even intrekken. Stook ondertussen de BBQ op naar 250 graden.1/2 Eetlepel NasQ SPG rub, 2 Stuks Hertenbiefstuk
- Leg daarna de hertenbiefstuk op de BBQ en bak deze enkele minuten per kant. Hou een kerntemperatuur aan van zo’n 52 ℃ voor medium rare gebakken.
- Serveer de hertenbiefstuk met de paddenstoelen en een scheut rode wijnsaus overheen. Serveer eventueel in combinatie met de romige spruitjes met spek.Eet smakelijk!
Video
Nutrition
Bijgerechten
En wat kun je nou bij zoiets lekkers als dit serveren? Nou deze romige spruitjes met spek combineren erg goed! Voeg daar nog deze gepofte aardappelen aan toe en je hebt een geweldige maaltijd op tafel staan.
Maar er zijn zoveel andere lekkere recepten waarmee je dit gerecht kan combineren. Dus ik zou zeggen, neem eens een kijkje bij alle bijgerechten en zoek iets lekkers uit 😉
Conclusie
De Hertenbiefstuk met paddenstoelen geserveerd met die rode wijnsaus is in mijn ogen een pareltje om te maken. Daarnaast ook gewoon erg leuk om een gerecht met iets meer luxe van de BBQ te toveren. Daarmee laat je ook zien dat er veel meer met de BBQ kan dan alleen de welbekende grote stukken vlees! Waardoor het gebruik van de BBQ alleen maar leuker wordt!
Kortom, maak deze thuis ook en.. Tot de volgende!
Genoten van deze Hertenbiefstuk met paddenstoelen?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Gevulde Jalapeno’s van de BBQ!
Heerlijk comfort food, maar dan met een pittige twist!
Koreaanse Kip Bulgogi.
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Cederhout gerookte hamburger
Een klassieker, maar dan met cederhouten plank gemaakt!
Peperoni vuurspiesen!
Ook heerlijk, maar dan net weer anders!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
1 Reactie
NasQ BBQ
oktober 27, 2024 at 9:37 amAangezien het wildseizoen is begonnen, een heel mooi gerecht om deze hiermee te openen! Heb jij hem al gemaakt?