Rubs, sauzen & Marinades

Tzatziki: Ontdek de Verfrissende Griekse Delicatesse

juni 9, 2023
Mediterrane Griekse Pulled Pork - Tzatziki

Tzatziki, een verfrissend en smaakvol Grieks gerecht dat over de hele wereld geliefd is. In dit artikel duik ik in de culinaire wereld van Tzatziki. Waardoor je alle heerlijke geheimen van Tzatziki zult ontdekken.

Wat is Tzatziki?

Tzatziki is een traditioneel Grieks gerecht dat wordt gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer, knoflook, olijfolie en kruiden. Het resultaat is een romige en verfrissende dipsaus met een karakteristieke smaak en textuur.

De geschiedenis van Tzatziki

Tzatziki heeft zijn wortels in de Griekse keuken en heeft een lange geschiedenis. Het gerecht wordt al eeuwenlang gegeten in Griekenland en is geliefd vanwege zijn eenvoudige bereiding en heerlijke smaak. Tzaziki wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij gegrild vlees of als dip voor pitabrood.

Traditioneel recept voor Tzatziki.

Ondanks de wereldse smaken, is tzatziki vrij eenvoudig om te maken en binnen no-time op tafel gezet. Hieronder vind je een uitgebreide bereidingswijze.

Mediterrane Griekse Pulled Pork - Tzatziki
Afdrukken Pin
5 van 3 stemmen

Griekse Tzatziki

Voedsel van de Griekse goden! Veel anders kun je deze heerlijke saus niet omschrijven!
Gang Bijgerecht, Sauzen
Keuken Mediterraan
Trefwoord griekse burger, mediteraans, tzaziki
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 11 minuten
Porties 4 personen
calorieën 195kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 5

Equipment

  • 1 kommetje

Ingrediënten

  • 300 ml Griekse Yoghurt
  • 1/2 stuk geschilde komkommer geraspt & uitgelekt
  • 2 a 4 teentjes knoflook naar smaak toevoegen
  • 1 scheutje Olijfolie Extra vierge
  • 1 handje Verse dille fijngesneden

Instructies

  • Snij als eerste de verse dille fijn
  • Voeg vervolgens de griekse yoghurt in een kom
  • Rasp de komkommer in zijn geheel, inclusief zaadjes, in de kom met griekse yoghurt.
  • Pers de teentjes knoflook in de kom en voeg een scheutje olijfolie en de verse dille toe aan het kommetje
  • Roer alles goed door en zet het in de koelkast om de smaken op elkaar in te laten trekken.

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 195kcal

Tips voor het serveren

Tzaziki is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden geserveerd en gecombineerd. Het is een uitstekende dipsaus voor vers gesneden groenten, pitabrood, of chips. Daarnaast kan het worden gebruikt als een smaakvolle topping voor gegrild vlees, zoals gyros of souvlaki. Daarnaast is hij super lekker in combinatie met deze Gyros Smashburger of de Mediterraanse Pulled Pork! Experimenteer met Tzatziki en ontdek je eigen favoriete combinaties.

Variaties en aanpassingen

Hoewel het traditionele Tzaziki-recept heerlijk is, kun je ook experimenteren met verschillende variaties. Voeg bijvoorbeeld gehakte komijn toe voor een kruidige twist, of gebruik Griekse yoghurt met een laag vetgehalte voor een lichtere versie. Speel met verschillende kruiden en specerijen om je eigen unieke draai aan Tzatziki te geven.

Tzatziki in de culinaire wereld

Tzatziki heeft niet alleen een plek in de Griekse keuken, maar heeft ook zijn weg gevonden naar internationale gerechten. Het wordt vaak gebruikt als een smaakvolle toevoeging aan wraps, salades en zelfs hamburgers. De frisse en romige smaak van Tzatziki kan elk gerecht naar een hoger niveau tillen.

Tzatziki is een verfrissend en veelzijdig Grieks gerecht dat de smaakpapillen prikkelt. Door zijn eenvoudige ingrediënten en heerlijke smaak is het een geweldige toevoeging aan elke maaltijd. Probeer het zelf te maken en laat je verrassen door de heerlijke smaken van Tzaziki!

Genoten van deze Tzatziki? 

Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!


BBQ Lasagne!
Zo lekker, waardoor je hem nooit meer in de oven zult maken!

Jalapeno Cheddar Hotdogs
Zo makkelijk, maar zo lekker!

Teriyaki Honing Spareribs
Kalkoen, maar dan met een Maple twist!

Jalapeno Cheddar Meatballs
Simpel, maar zo ontzettend smaakvol!


Je BBQ Kennis vergroten?

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?

Keuzestress over welke BBQ bij jou past?

– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!


NasQ BBQ op Social media

Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.


Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.

    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Reageer

    Rating recept