Zelf kruidenboter maken is zoveel beter dan de standaard kruidenboter uit de supermarkt. Daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel om zelf te doen. Ontzettend lekker op een stokbroodje of een lekkere steak!
Kruidenboter maken
Het kopen van zo’n bakje in de supermarkt is natuurlijk sneller en makkelijker. Maar zelf kruidenboter maken is echt heel makkelijk om te doen. Omdat je met de juiste ingrediënten in een handomdraai een heerlijke kruidenboter maakt!.
En het makkelijk eraan is, dat je zo’n mooie rol maakt, waardoor je heel gemakkelijk schijfjes eraf kan snijden zodat je die mooi op een steak, zoals die heerlijke Picanha Churrasco, kan leggen. Uiteraard ook te gebruiken op een stokbroodje, maar mijn voorkeur gaat toch echt naar die Picanha ;).
Wat heb je nodig?
Goede zin, de juiste ingrediënten en een koelkast, dan kom je al een heel eind.
Zelf kruidenboter maken
Equipment
- 1 kom
- 1 Huishoudfolie
Ingrediënten
- 250 Gram Ongezouten roomboter kamertemperatuur
- 2 Eetlepels Verse kruiden Basilicum, peterselie, bieslook
- 2 Tenen Knoflook Geperst
- 1 Theelepel NasQ SPG rub
- 1 Theelepel Worcestershire sauce
- 1 Theelepel Citroensap
Instructies
- Leg de roomboter buiten de koeling en laat deze zacht worden door op kamertemperatuur te komen. Hak vervolgens de verse kruiden klein.250 Gram Ongezouten roomboter, 2 Eetlepels Verse kruiden
- Snij vervolgens de roomboter in plakjes en vermeng deze met de verse knoflook, de kruiden, SPG rub, Worchestershire sauce en citroensap.2 Tenen Knoflook, 1 Theelepel NasQ SPG rub, 1 Theelepel Worcestershire sauce, 1 Theelepel Citroensap
- Meng en kneed alles goed door, tot alles goed is vermengd.
- Pak een stuk huishoudfolie en leg deze op je werktafel. Haal de boter uit de kom en leg deze in het midden erop.
- Vouw de huishoudfolie dicht en maak met een rollende beweging een ronde rol van de kruidenboter. Leg deze vervolgens in de koelkast om weer hard te worden.
- Daarna kun je gemakkelijk plakjes ervan snijden naar gelang je ze nodig hebt!
Video
Nutrition
Conclusie
Ik heb hier vrij weinig nog over te zeggen, behalve dat je dit gegarandeerd even moet uitproberen. Dit is zo ontzettend lekker! Daarom heb ik maar een ding te zeggen.
Kortom, maak dit thuis ook en.. Tot de volgende!
Ook zelf kruidenboter maken?
Wellicht vind je onderstaande recepten ook de moeite waard!
Kaas Uienkruier
Gewoon, omdat dit een verrassend lekkere snack van de BBQ is!
Quarter Pounder met Kaas
Je kent hem wel.. maar dan lekkerder 😉
Bacon Potato Wedges
Een goede combinatie voor een feestje? Dan moet je deze proberen!
Kip Lollies van de BBQ
Een beetje werk, maar wel ontzettend lekker!!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
1 Reactie
NasQ BBQ
november 3, 2024 at 6:58 amLekker voor op steaks, maar ook zeker op een stokbroodje!