Rundvlees

Rotisserie picanha

december 19, 2021
Rotisserie Picanha

Ik weet niet waar ik moet beginnen om te vertellen hoe lekker het is om een gemarineerde picanha in een rotisserie te maken! Picanha is altijd lekker. Deze vervolgens ook nog marineren met een rub en olijfolie. En aan het spit! Die smaak is toch weer heel anders dan zo op het rooster!

Gemarineerde Picanha op de Rotisserie

Picanha is een van mijn favoriete stukjes vlees. Al heb ik dat stiekem bij veel stukken vlees ;). Vroeger nog vrij onbekend, maar tegenwoordig is dit stuk vlees veel bekender geworden. Als ik me niet vergis heb ik dit zelfs wel eens in de supermarkt zien liggen!

Dubbeldoel Picanha

De Picanha die ik gebruik komt van mijn favoriete online slager BBQuality en hun hebben van Heijdra vleesvee dubbeldoel vlees in hun assortiment. Dit is vlees van koeien die het eerste deel van hun leven gefungeerd hebben als melkkoe. Als ze aan het einde van hun loopbaan zijn, gaan de beste naar de boerderij van familie Heijdra. Daar worden ze een aantal maanden in de watten gelegd en krijgen ze een goede voeding zodat ze daarna geslacht kunnen worden en heerlijk vlees overblijft voor ons!

Marinade

De marinade die ik heb gemaakt is en mengeling van mijn eigen Chicken rub en olijfolie. Nu zul je misschien denken, Chicken rub? Picanha is rundvlees?
Klopt, maar mijn rub voor kip is door zijn samenstelling ook erg goed op rundvlees. Vandaar deze keuze.

NasQ BBQ Chicken rub
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Chicken rub marinade

Snelle marinade om van de NasQ chicken rub een marinade te maken
Gang marinade
Keuken Barbecue, BBQ
Trefwoord chicken rub, marinade, olijfolie, rub
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 4 personen
calorieën 20kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 2,5 Euro

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Chicken rub
  • 8 eetlepels Olijfolie

Instructies

  • Stop de ingredienten in een schaal
  • Vermeng ze goed totdat het een egale massa is.

Nutrition

Serving: 50g | Calories: 20kcal

Rotisserie

Door de rotatie van een rotisserie of spit krijg je het effect dat de smaken van het vlees zich blijven verdelen over het vlees. Hierdoor wordt, naar mijn persoonlijke mening, het vlees lekkerder aan de buitenkant ten opzichte van een steak grillen. Ik heb de rotisserie gebruikt van Monolith, die perfect past op mijn Monolith Classic. Ieder merk heeft vaak wel een eigen variant. Persoonlijk vind ik de rotisserie van Bastard wel erg geinig omdat deze ook als pizzaoven fungeert. Weber heeft ook een spit voor de Weber 57 master-touch.
Mocht jouw merk barbecue geen rotisserie in hun assortiment hebben, zou je naar die van LetzQ kunnen kijken. Deze zijn voor veel gangbare maten beschikbaar.

Rotisserie Picanha
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Rotisserie Picanha

Gemarineerde picanha aan het spit
Gang Feestmaaltijd, Hoofdgerecht
Keuken Barbecue, BBQ
Trefwoord BBQ, NasQ, NasQ BBQ,, Picanha, rotisserie
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Marineertijd 4 uur
Totale tijd 5 uur 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 487kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 37,50 Euro

Equipment

  • Rotisserie

Ingrediënten

  • 1 kg Picanha dubbeldoel
  • 1 portie Chickenrub marinade

Instructies

  • Haal de picanha uit de verpakking en kijk of er wat zilvervliesjes opzitten en snij deze eraf indien nodig
  • Ruit de vetlaag van picanha in, zodat de marinade er dieper in kan trekken. Ben jij of je gasten niet zo'n fan van de vetlaag, zou je deze bij kunnen trimmen tot een acceptabele dikte. Hou sowieso een vetlaag op de picanha voor het gaarproces.
  • Snij de picanha in plakken van 1,5 cm dik
  • Leg ze vervolgens in de marinade en keer ze een aantal keer om.
  • In de video marineer ik ze kort, maar mocht je meer tijd hebben zorg dan dat je minimaal 4 uur gemarineerd hebt. langer mag uiteraard ook.
  • Steek de picanha op de spies van de rotisserie en laat de vetkant om en om op de spies zitten voor een betere gewichtsverdeling.
  • Steek de barbecue op naar 150 graden direct. De rotisserie in mijn geval hangt 30 cm boven de kolen. Gebruik je een weber, waarbij die afstand misschien korter is. Zou je een indirecte methode kunnen gebruiken waarbij je bakjes met kolen aan de zijkanten zet.
  • Na ongeveer 50 minuten was de picanha 60 graden. Op de rotisserie mag je een iets hogere temperatuur hebben dan wanneer je hem als steak of roast gaart.
  • Haal de spies van de rotisserie en snij de picanha in stukjes.
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Calories: 487kcal

Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!


Genoten van deze post en video en wil je meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!


Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter

    Reageer

    Rating recept