Ribeye met bacon en eieren is een afgeleide van een gerecht uit Planet BBQ van Steven Raichlen. Oorspronkelijk wordt deze Ribeye met bacon en eieren gemaakt met entrecote, maar een Ribeye is net zo lekker! Daarnaast nog een echte chimichurri saus erbij en het plaatje is compleet!
Chimichurri is een welbekende saus in de culinaire wereld en wordt vaak gebruikt in combinatie met een mooie steak! Naast veel westerse varianten van de chimichurri is dit oorspronkelijke Argentijns recept een must om te proberen!
Pepernoten zijn onlosmakelijk verbonden met de feestelijke sfeer van Sinterklaas. Het zijn die kleine, kruidige lekkernijen die in elke handtas, jaszak of snoeppot verschijnen zodra de Sint weer in het land is. Maar waarom zouden we het bij de traditionele oven houden? Dit jaar ga ik nieuws te proberen: pepernoten maken op de BBQ!
De afgelopen weken zag ik deze overal voorbij komen, hoogste tijd om deze pizza sandwich eens zelf te maken! En niet zomaar eentje, uiteindelijk een variant gemaakt met onder andere Zeeuws spek om de Hollandse roots er een beetje in te houden 😉
Heerlijke spareribs met de Texaanse tinten zoals zout & peper. Dat zijn nu echte Texas Style Spareribs! En gebruik je dan grote spareribs of babyback ribs? Ik laat je zien hoe je de perfecte Texas Style Spareribs maakt op de BBQ!
De Kamado, ook wel keramische BBQ! Een prachtige all-round BBQ die al een hele tijd meegaat, maar vooral de laatste jaren een gigantische sprint heeft gemaakt en inmiddels in menig achtertuin staat te schitteren. In deze blogpost, geef ik je meer informatie over de Kamado! Waar je allemaal op moet letten en hoe je hem gebruikt.