Deze buikspek spiesen zijn een geweldige samenwerking tussen verschillende smaken. Het gevolg is een smaakexplosie bij iedere hap die je neemt! Een echte aanrader als je eens iets anders wilt serveren dan spareribs, of gewoon omdat ze ontzettend lekker zijn!
Spiesen
Voor diegene die mij al langer volgen is de keuze om dit recept te maken geen verassing. Het maken van spiesen of het gebruik van een spit op de barbecue heeft onderbewust wel een voorkeur bij mij.
Dit komt denk ik omdat je op deze manier meer oppervlakte van het vlees krokant krijgt. Daarnaast eet het makkelijk op zo’n spies.
Ook is een spies zo veelzijdig, dat je er eindeloos mee kan combineren.
Pork Belly!
Ik heb gekozen voor een mooi stukje buikspek van BBQuality zonder zwoerd. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een stuk buikspek met zwoerd. Je hoeft alleen op het einden van het recept nog even direct grillen toe te voegen aan de bereidingswijze. Hierdoor wordt het zwoerd lekker krokant en “crackling”
Buikspek spiesen vol smaak!
Deze buikspek spiesen zijn een heuse smaakbeleving! De Siracha saus, een pittige rode pepersaus samen met de steak kruiden voegen een heerlijk pitje toe aan deze buikspek spiesen. Terwijl de Maple syrup en bastard suiker in combinatie met de Noskos barbecue saus de zoete kant van dit gerecht voor hun kant nemen. Het resultaat is een aangename verrassing welke hier thuis zeker vaker gemaakt gaat worden!
Buikspek spiesen: Wat heb je nodig?
Voor deze bereiding heb ik de Smokey Bandit The Lumberjack gebruikt, dit vooral vanwege de ruimte en de ruimte die de spiesen innemen, als ik kleinere spiesen had gehad, had ik ook de Monolith of de Weber kunnen gebruiken. Beide in een indirecte opstelling.
Buikspek spiesen op 3-2-1 methode
Ingrediënten
Voorbereiding
- 1,5 kg Buikspek zonder zwoerd
- 1 eetl. Siracha saus
- 20 gram Pork rub (Zoete rub)
- 15 gram Steak rub (Peperachtige rub)
Inpakken
- 75 gram Roomboter
- 3 eetl. Maple Syrup Eventueel vervangen door honing.
- 100 gram Bastardsuiker
- 3 eetl. Barbecue saus
- 1 eetl. Siracha saus
Laatste fase
- 2 eetl. Barbecue saus
- ⅓ theel Sesamzaad
- 2 stuks Lenteuitjes In ringetjes gesneden
Instructies
- Steek de spiesen in de buikspek en snij het stuk in repen.
- Smeer de buikspek in met de Siracha saus
- Schud de pork rub evenredig over de spiesen en draai ze zodat je alle kanten besprenkeld. Herhaal dit proces voor de steak kruiden.
- Steek vervolgens de barbecue aan en verwarm de bbq voor tot 110/120 graden Celsius.
- Leg de spiesen op de barbecue. We wachten totdat ze goudbruin zijn en de rub blijft plakken aan het vlees. Bij mij was dit na anderhalf uur.
- Vervolgens haal je de spiesen van de bbq en leg je ze in aluminium folie of een rvs schaal.
- Voeg daarna de roomboter, bastardsuiker, maple syrup, siracha saus en BBQ saus toe. en zet de spiesen ingepakt weer terug op de barbecue voor 60 minuten.
- Na 60 minuten prik met een scherp voorwerp in het vlees om te kijken of het buikspek mals is geworden. Haal het er vervolgens af.
- Steek de barbecue op naar 150/160 graden Celsius en leg de spiesen terug op de barbecue. Lak ze nog een laatste keer af met barbecue saus en laat ze een half uurtje liggen
- De buitenkant moet lekker krokant zijn, is dit nog niet na 30 minuten, laat ze dan nog 10 minuten langer liggen en kijk daarna weer. Herhaal dit indien nodig.
- Als de spiesen klaar zijn, serveer je ze met sesamzaad en lenteuitjes!Eet smakelijk.
Video
Nutrition
Wil je meer recepten en/of video’s zien van NasQ?
Gebruik je mijn recept? Vergeet dan niet om mij te vermelden, dat wordt uiteraard zeer gewaardeerd!
Tag me dan of gebruik #NasQBBQ in je bericht.
Meer van dit soort video’s zien? De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel. Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Geen Reacties