Ga terug
+ servings
Pita kipshoarma van de BBQ
Afdrukken

Pita kipshoarma van de BBQ

De lekkerste zelfgemaakte Pita kip!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Ambachtelijk, Barbecue, BBQ, Mediterraan
Trefwoord kip, kipshoarma, NasQ, NasQ BBQ,, pita kip
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4
calorieën 389kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 15

Ingrediënten

  • 4 stuks kipfilet
  • 20 gram NasQ Mediterrane rub
  • 2 scheutjes Olijfolie
  • 4 stuks Pita broodjes
  • 2 hele uien in halve ringetjes
  • 200 gram Champignons in schijfjes

Instructies

  • Snij de kipfilets schoon en verwijder harde stukjes en/of vet. Vervolgens snij je de kip in reepjes
    4 stuks kipfilet
  • Als je met alle kipfilets klaar bent, gaat het in een kom en voeg je de olijfolie en NasQ mediterrane kruidenmix toe. en roer alles goed door, dat overal de marinade terecht komt. Voeg eventueel olijfolie en kruiden toe naar smaak
    20 gram NasQ Mediterrane rub, 2 scheutjes Olijfolie
  • Laat de smaken lekker intrekken in de koelkast, nu is een mooi moment om de BBQ aan te steken, of de knoflooksaus te maken zoals hierboven beschreven.
  • Snij de champignons en uitjes, als je dit nog niet hebt gedaan en haal de kip uit de koelkast. Tijd om te bakken!
    200 gram Champignons, 2 hele uien
  • Bak de kipshoarma en de uitjes met champignons op de plaat en leg de pita's ook alvast aan de rand om deze lekker op te laten warmen.
    4 stuks Pita broodjes
  • Blijf lekker spelen tijdens het bakken en als je merkt dat de kip goed is, verplaats hem naar een schaal zodat deze niet verder door gaart. Doe dit ook bij de pita's, champignons en uitjes
  • Als alles klaar is, is het tijd om te bouwen! Voeg eventueel naar smaak nog ijsbergsla toe aan het broodje en bouw het lekker op met lagen van Kip, champignons/uitjes en saus!
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 250g | Calories: 389kcal