Ga terug
+ servings
Teriyaki saus zelf maken
Afdrukken

Teriyaki Saus zelf maken

Heerlijke zelfgemaakte Teriyaki saus thuis maken
Gang Sauzen
Keuken aziatisch, Japans
Trefwoord Teriyaki, Teriyaki marinade, Teriyaki saus
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 140kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 5 Euro

Equipment

  • 1 Pannetje

Ingrediënten

  • 100 ml Soy Sauce
  • 25 ml Rijstazijn
  • 1 eetlepel Donkere Basterdsuiker
  • 1 duim dik stuk gember geraspt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 75 ml Water
  • 1 theelepel Sesamzaadjes
  • 1 theelepel Maizena

Instructies

  • Rasp de knoflook en gember in een pannetje
  • Voeg hier vervolgens de Soy Sauce, Rijstazijn, Basterdsuiker en water toe. Zet het pannetje op het middel vuur en roer alles goed door
  • Voeg vervolgens de maizena toe en laat de saus al roerend dikker worden
  • Schenk als de saus dik genoeg is, alles over in een schaaltje en strooi de sesamzaadjes over de saus.

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 140kcal