Afdrukken
Teriyaki Saus zelf maken
Heerlijke zelfgemaakte Teriyaki saus thuis maken
Gang Sauzen
Keuken aziatisch, Japans
Trefwoord Teriyaki, Teriyaki marinade, Teriyaki saus
Voorbereidingstijd 5 minuten minuten
Bereidingstijd 5 minuten minuten
Totale tijd 10 minuten minuten
Porties 4 personen
calorieën 140kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 5 Euro
- 100 ml Soy Sauce
- 25 ml Rijstazijn
- 1 eetlepel Donkere Basterdsuiker
- 1 duim dik stuk gember geraspt
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 75 ml Water
- 1 theelepel Sesamzaadjes
- 1 theelepel Maizena
Rasp de knoflook en gember in een pannetje
Voeg hier vervolgens de Soy Sauce, Rijstazijn, Basterdsuiker en water toe. Zet het pannetje op het middel vuur en roer alles goed door
Voeg vervolgens de maizena toe en laat de saus al roerend dikker worden
Schenk als de saus dik genoeg is, alles over in een schaaltje en strooi de sesamzaadjes over de saus.
Serving: 100g | Calories: 140kcal