Ga terug
+ servings
Mediterrane Tomapork - Varkensribroast
Afdrukken

Tomapork - Mediterrane Varkensribroast

Een pareltje om te proeven en te serveren!
Gang Feestmaaltijd, Hoofdgerecht
Keuken Ambachtelijk, Amerikaans, Barbecue, BBQ, Mediterraan
Trefwoord Barbecue, BBQ, ribroast, tomapork, varkenshaas, varkensribroast
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Marinade tijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 1 uur 30 minuten
Porties 2 personen
calorieën 255kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 20 Euro

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • We beginnen met het maken van de marinade. Vermeng de Mediterrane rub met de olijfolie en meng dit goed door. Voeg meer of minder olijfolie toe naar gewenste dikte van de marinade.
    4 Theelepels NasQ Mediterrane Rub, 3 Eetlepels Olijfolie
  • Pak vervolgens de Tomapork / Varkensribroast erbij en snij het vet met een mes kruislings in. Alleen het vet, zodat de marinade daar ook lekker doordringt tot het vlees.
    1 kg Tomapork / Varkensribroast
  • Marineer vervolgens de tomapork helemaal in de marinade en stop hem vervolgens in een ziplockzak. Zet deze in een bakje (je weet maar nooit of de zak gaat lekken) en zet het voor 24 uur in de koelkast om te marineren.
  • De volgende dag geniet je eerst van die heerlijke geur als je de ziplock zak weer opent, man! wat is dat lekker.
  • Steek vervolgens de kerntemperatuur meter in het dikste stuk van de varkensribroast en dan is het tijd om de BBQ aan te steken.
  • Maak een directe en indirecte opstelling in de BBQ en steek de BBQ op tot zo'n 150 graden indirect.
  • Stel de thermometer in op 58 graden en leg de tomapork indirect op het rooster.
  • Na ongeveer 1 uurtje is de varkensribroast klaar. Verwijder de probe uit het vlees en grill de roast nog enkele minuutjes per kant om die mooie grillmarks te krijgen
  • Je kunt vervolgens de ribroast door midden snijden en met bot serveren, of je verwijderd het bot en trancheert het geheel in plakjes
    Eet smakelijk!

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 255kcal