Ga terug
+ servings
Varkenshaas rollade
Afdrukken

Varkenshaas rollade

Gevulde varkenshaas rollade omwikkeld met spek
Gang Feestmaaltijd, Hoofdgerecht
Keuken Barbecue, BBQ
Trefwoord Bavette rollade, Feestmaaltijd, kerstmaaltijd, NasQ, NasQ BBQ,, rollade, varkenshaas, varkenshaas rollade
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 5 minuten
Porties 3
calorieën 253kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 15 Euro

Equipment

  • Slagerstouw
  • snijplank https://www.nasq.nl/product/nasq-bbq-snijplanken/
  • Uitbeenmes https://www.nasqbbq.nl/aanbevolen/fdick-uitbeenmes/

Ingrediënten

  • 450 gram Varkenshaas of meer ;)
  • 15 gram NasQ Steak rub
  • 1 potje Groene pesto
  • 1 pakje Spek
  • 100 gram Serrano ham
  • 1 stuks Buffelmozzarella
  • 1 handje Geroosterde pijnboompitjes

Instructies

  • Aan de slag! Als eerste pak je een scherp mes en begin je met het weghalen van uiteindes en vetjes.
  • Daarna het vlinderen van de varkenshaas. Doe je dit voor het eerst? Kijk dan even goed de video. Hierin laat ik duidelijk zie waar je op moet letten.
  • Als de varkenshaas gevlinderd is leg je 6 touwtjes op een rij en begin je met het weven van je bacon matje.
  • Ik weet dat ik hier in het begin altijd moeite mee had om hier een goed begin aan te krijgen. Dus kijk wederom even de video als je een visuele uitleg erbij wilt.
  • Als je bacon weave klaar is, bestrooi je beide kanten van de varkenshaas met de steak rub en leg je deze vervolgens op het matje van bacon.
  • Vervolgens smeer je hier de pesto overheen. Ik doe dit royaal omdat ik dit lekker vind. Je kunt ook rode pesto gebruiken als je deze lekkerder vind. Doe je ding ;)
  • Hier bovenop gaat de buffelmozzarella. Ik scheur deze van het bolletje naar wat ik nodig denk te hebben. Je kunt hier natuurlijk ook plakjes van snijden.
  • Daar tussen strooien je de geroosterde pijnboompitjes
  • En top het af met de serrano ham. Een pakje ham is teveel voor de complete varkenshaas, maar dit betekent extra ham voor jou om te snoepen.
  • Pak aan de oorspronkelijke binnenkant de touwtjes om het geheel van de snijplank te krijgen en vouw deze vervolgens op.
  • Door deze manier heb je de touwtjes er al onder liggen en kun je heel eenvoudig deze knopen met de slagersknoop zoals je kunt zien in de video.
  • Stel de barbecue op 150 graden indirect waarbij je een kant direct en een kant indirect hebt. 150 graden indirect geeft voldoende warmte direct om je spek krokant te krijgen.
  • Bak eerst de spek krokant met een paar minuten per kant om vervolgens de rollade indirect te leggen.
  • Na 1 uur en 5 minuten was mijn rollade rond de 60 graden. Ik temperatuurde met de Thermapen One op verschillende plekken zodat ik een goed gemiddelde had.
  • Daarna aansnijden en opdienen!
    Eet smakelijk.

Video

Nutrition

Calories: 253kcal