Ga terug
+ servings
Inside skirt steak met chimichurri
Afdrukken

Inside skirt steak met chimichurri

Een niet alledaagse steak met een prachtige chimichurri saus
Gang Hoofdgerecht
Keuken Argentijns, Barbecue, BBQ, Zuid-Amerikaans
Trefwoord argentijns, Barbecue, BBQ, inside skirt, inside skirt steak, steak, Zuid-amerikaans
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 3 personen
calorieën 367kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 15

Ingrediënten

Voor de steak

  • 1 hele Inside skirt steak ongeveer 900 gram
  • 10 gram Noskos The Beef

Voor de chimichurri

  • 1 cup fijngehakte peterselie (20 gram)
  • 2 hele lenteuitjes fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 hele chilipeper fijngehakt
  • 1 theelepel oregano gedroogd
  • 3 theelepels rode wijnazijn
  • 2/3 cup olijfolie (160 ml.)

Instructies

Voor de Chimichurri

  • Voeg alle ingredienten voor de chimichurri samen in een kommetje en roer alles goed door
  • Laat de chimichurri even staan om alle smaken in te laten trekken. Indien mogelijk de saus de dag ervoor al maken voor een intensere smaakbeleving.

Voor het vlees

  • Dep de inside skirt schoon en snij overtollig vet en zilvervlies weg
  • Besprenkel het vlees lichtjes met de Noskos kruiden
  • Steek de barbecue hoog op en maak een directe opstelling
  • Grill de steak 2-4 minuten per kant
  • De steak is klaar om van de barbecue te halen bij een kern temperatuur van 50 - 52 graden celsius
  • Laat de steak 5 minuten rusten en snij hem vervolgens tegen de draad in kleine reepjes en serveer de chimichurri eroverheen.

Video

Nutrition

Calories: 367kcal