Ga terug
Afdrukken

Pork Belly Burnt Ends

Een makkelijke uitleg hoe je deze heerlijke BBQ snack maakt!
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Barbecue, bbq
Trefwoord BBQ, bbq snack, Bijgerecht, Buikspek, burnt ends, Pork Belly, Pork belly burnt ends, snack
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 348kcal
Auteur NasQ BBQ
Cost 10 Euro

Ingredi├źnten

  • 1000 gram Buikspek zonder zwoerd
  • 30 gram Noskos Pulled Pork rub
  • 100 gram Roomboter
  • 50 ml Honing
  • 50 gram Ruwe rietsuiker

Instructies

  • Neem je buikspek en snij deze in grote dobbelsteentjes van ongeveer 2,5 bij 2,5 cm.
  • Bestrooi ze vervolgens met de Noskos Pulled Pork rub of gebruik je eigen favoriete rub naar keuze.
  • Plaats de blokjes buikspek op een tray of rooster zodat je ze makkelijk kan verplaatsen en zet ze op de barbecue. Stel deze in op 120 a 130 graden Celsius
  • Na ongeveer anderhalf uur zijn de blokjes mooi goudbruin van kleur en kun je ze van de barbecue halen
  • Zet ze over in een RVS schaal en voeg de roomboter in blokjes, de suiker en de honing toe en dek de schaal af met aluminiumfolie. Vervolgens kan de schaal terug op de barbecue.
  • Na 1 uurtje is het tijd om de schaal van de barbecue te halen. Laat de schaal 10 minuutjes uitwasemen.
  • Serveer de Pork Belly burnt ends zo uit de barbecue of met je favoriete BBQ saus!
    Eet smakelijk!

Video