Ga terug
+ servings
Afdrukken

Zalm met Mosterdglazuur

De Zalm met mosterdglazuur op een cederhouten plankje van de BBQ! Deze zalm is echt een eye-catcher als je deze serveert op het cederhouten plankje direct van de BBQ.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Barbecue, BBQ
Trefwoord BBQ, Zalm
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 3
calorieën 412kcal
Auteur NasQ BBQ

Equipment

  • Cederhouten plank

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Grove mosterd
  • 4 eetlepels Mayonaise
  • 2 theelepels Ruwe rietsuiker
  • 1 snufje Zeezout
  • 1 snufje Peper
  • 1 bosje Verse dille
  • 1 scheutje Olijfolie

Instructies

  • Hak de verse dille klein.
  • Meng in een kommetje de:
    - Grove mosterd
    - Mayonaise
    - Ruwe rietsuiker
    - Zeezout
    - Peper
    - Verse dille
  • Maak de zalmfilet schoon en smeer hem in met olijfolie
  • Leg de zalmfilet op het cederhouten plankje
  • Smeer de zalm in met de mosterdglazuur
  • Bereid je barbecue voor op direct barbecueen
  • Leg het plankje op het rooster, direct boven de hete kolen
  • Na 15 minuten op de barbecue, smeer je de zalm nogmaals in met de mosterdglazuur
  • Als de zalm een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt kan deze van de barbecue gehaald worden

Video

Nutrition

Calories: 412kcal