Ga terug
+ servings
Garnalen Chimichurri recept van de BBQ
Print

Garnalen Chimichurri van de BBQ – Fris, Pittig en Perfect voor de Zomer

Probeer deze Garnalen Chimichurri als snel, smaakvol en zomers BBQ-gerecht. Dit BBQ garnalen recept combineert de zoetheid van gegrilde garnalen met de frisse, kruidige pit van zelfgemaakte Argentijnse chimichurri. Perfect als voorgerecht, BBQ snack of zelfs als hoofdgerecht met een frisse salade erbij.
Gang Borrelhapje, Feestmaaltijd, Hoofdgerecht, kruiden, lunch, marinade, snack
Keuken Ambachtelijk, Argentijns, Barbecue, BBQ
Trefwoord Chimichurri, Chimichurri marinade, Garnalen, Garnalen Chimichurri, marinade, NasQ, NasQ BBQ,, NasQBBQ
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Marineertijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Servings 4 personen
Calories 144kcal
Author NasQ BBQ
Cost 17,50

Ingrediënten

Instructies

  • Heb je garnalen uit de diepvries? Zorg ervoor dat ze ruim op tijd in de koelkast gelegd worden, zodat ze ontdooid zijn als je ermee aan de slag wil.
    30 stuks Garnalen
    Garnalen Chimichurri recept van de BBQ
  • Begin met het maken van de Chimichurri. Als eerste hakje een flinke bos peterselie (een hand vol) klein met een mes. Stop dit vervolgens in een kommetje dat groot genoeg is om straks alles in te mengen.
    1 bosje Verse Peterselie
    Garnalen Chimichurri recept van de BBQ
  • Snipper daarna de rode ui klein en voeg deze ook toe aan de peterselie. Snij daarna 1 rode peper nog klein en stop dit ook in het kommetje. Gevolgd door de Oregano, chilivlokjes, knoflook, zout en peper.
    1 eetlepel Oregano, 1 theelepel Zout, 1 theelepel Peper, 1 theelepel Chilivlokjes, 1/2 stuk Rode ui, 2 stuks Rode pepers, 2 teentjes Knoflook
    Garnalen Chimichurri recept van de BBQ
  • Voeg vervolgens nog de rode wijnazijn, olijfolie en citroensap toe en roer alles goed door.
    2 eetlepels Rode wijnazijn, 1 scheutje Citroensap, 4 a 5 eetlepels Olijfolie
    Garnalen Chimichurri recept van de BBQ
  • Schep daarna 4 flinke eetlepels in een aparte bak met de garnalen en vermeng dit goed met elkaar. Laat vervolgens de garnalen 30 tot 45 minuten in de marinade staan.
    Let op dat je dit niet langer doet, aangezien de zuren in de marinade anders de garnalen al gaar kunnen maken en dit wil je niet.
    Garnalen Chimichurri recept van de BBQ
  • In de tussentijd dat je garnalen staan te marineren, kun je de BBQ aansteken en zorgen dat deze goed heet wordt. Ik gebruikte mijn Skillet om de garnalen in te bakken. Je kunt ook spiesjes maken van de garnalen en deze zo op het rooster leggen.
    Zorg dat de skillet goed heet is en schenk 2 eetlepels olijfolie in de skillet tijdens het opstarten.
    Garnalen Chimichurri recept van de BBQ
  • Skillet heet, tijd om de garnalen te bakken. Schep de garnalen erin en bak ze in 3 tot maximaal 5 minuten gaar tot ze mooi rose zijn. Let erop dat je ze niet te lang bakt, aangezien ze anders taai en droog kunnen worden.
    Voeg als laatste de rest van de Chimichurri saus nog toe en laat nog 30 seconden meebakken om vervolgens alles eraf te halen.
    Garnalen Chimichurri recept van de BBQ
  • Versier het geheel nog met ringetjes rode peper en serveer in de schaal op tafel en leg er wat brood naast om de pan nog uit te schrapen met brood als de garnalen op zijn. Geloof me, dat gebeurt sneller dan je verwacht ;)
    Eet smakelijk!
    2 stuks Rode pepers
    Garnalen Chimichurri recept van de BBQ

Video

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 144kcal