Soms heb je van die dagen waarop je wat pulled pork overhoudt van een geslaagde BBQ. In plaats van het in de koelkast of diepvries te laten verdwijnen, besloot ik er iets leuks mee te doen: Pulled Pork Pizza! Het is een geweldige manier om restjes om te toveren in een heerlijke maaltijd. Of je nu een pizzaoven of een BBQ hebt, met deze pizza breng je de smaak van de BBQ rechtstreeks naar je bord.
Waarom Pulled Pork perfect is op pizza
Pulled pork en pizza zijn echt een match made in heaven. Denk aan de sappige, rokerige pulled pork gecombineerd met een krokante pizzabodem en gesmolten kaas. Waardoor deze combinatie simpelweg geweldig is! Ook zo leuk aan dit gerecht is, dat je met een paar simpele ingrediënten een compleet nieuwe smaakbeleving kunt maken.
Toen ik voor het eerst pulled pork als topping gebruikte, was ik verkocht. De rijke smaak van het vlees zorgt voor een stevige basis, en de toppings kun je helemaal naar eigen smaak aanpassen. Bovendien vind ik het fijn dat ik mijn pulled pork leftovers op een andere manier kan hergebruiken. Invriezen zorgt er toch weer voor dat de smaak net wat minder wordt.
Pizzaoven of BBQ?
Als het op pizza’s aankomt, is de bereidingswijze net zo belangrijk als de toppings. Ik maak mijn Pulled Pork Pizza het liefst in mijn pizzaoven. De intense hitte zorgt voor die perfecte krokante korst en de juiste balans tussen knapperig en smeuïg.
Maar ik moet toegeven: een BBQ heeft ook zo zijn charme. Als je een pizzasteen gebruikt en de BBQ goed heet stookt, krijg je diezelfde krokante bodem, maar met een extra rokerige toets die de pulled pork nóg beter naar voren brengt. Of je nu de pizzaoven of BBQ kiest, beide methoden leveren gegarandeerd een smakelijke Pulled Pork Pizza op.
Mijn Favoriete Toppings
De basis voor mijn Pulled Pork Pizza is simpel: een dunne laag BBQ-saus in plaats van traditionele tomatensaus. Dat geeft een heerlijk zoet-pittige ondertoon die perfect samengaat met het vlees. Daaroverheen gaat geraspte mozzarella kaas gevolgd door een royale portie pulled pork. Vervolgens nog wat gesneden rode ui en augurken voor een frisse bite, en een paar plakjes ontbijtspek om het af te maken.
Soms voeg ik jalapeños toe voor een pittige kick of strooi ik er wat verse bieslook overheen na het bakken. Wat ik zo leuk vind aan deze pizza, is dat je eindeloos kunt variëren. Hou je van pittig, zoet of juist hartig? Er is altijd een combinatie die werkt.
Pulled Pork Pizza
Equipment
- 1 Pizzaoven
- 1 Pizza draaischep
- 1 Semola
Ingrediënten
- 2 stuks Pizzabollen
- 1 fles Noskos The Original BBQ Saus
- 100 gram Geraspte mozzarella kaas
- 1 kommetje Left-over Pulled Pork
- 1 Stuks Rode ui gesneden in ringen
- 1 pot Augurken in plakjes gesneden
- 4-6 plakken Ontbijtspek
Instructies
- Steek als eerste de Pizzaoven of BBQ aan en zorg dat deze goed heet opgestookt wordt. Maak de BBQ klaar voor een pizza set-up.
- Haal de deegbollen uit de rijsbak en leg deze met beide kanten even in de semola om een laagje op de bol te krijgen
- Strooi vervolgens wat semola op je werkblad en al duwend met je vingertoppen maak je de pizza groter. Vervolgens maak je al draaiend een mooie ronde bodem (zie video voor meer info)
- Pak de BBQ saus erbij en verdeel deze over de bodem en smeer dit vervolgens uit met een kwastje
- Strooi vervolgens de Mozzarella kaas erover gevolgd door de Pulled Pork
- Top dit geheel af met de rode ui, augurk en plakken ontbijtspek en de pizza is klaar om de oven in te gaan.
- Zorg dat je pizzasteen 200+ graden is, zodat de bodem ook direct harder wordt, dit maakt het draaien ook een stuk makkelijker. (als je een pizzaoven hebt, zet je bij het erin plaatsen van de pizza het vermogen terug)
- Strooi wat semola op je pizzaschep en schep de pizza vanaf je werkblad op de schep en leg hem vervolgens op de pizzasteen.
- Om de 30 seconden draai je met de draaischep de pizza rond om ervoor te zorgen dat hij overal de juiste garing krijgt. Binnen enkele minuten in de pizza krokant en de toppings gesmolten.
- Serveer de pizza op een serveerplank en snij deze in stukken enEet smakelijk!
Video
Nutrition
Veelgestelde Vragen over Pulled Pork Pizza
Ja, absoluut! Een gewone oven werkt ook prima. Verwarm je oven zo heet mogelijk, bij voorkeur rond de 250 graden, en gebruik een pizzasteen als je die hebt. Zo krijg je alsnog een knapperige bodem.
Lekkerst is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik gebruik meestal mozzarella of een mix van mozzarella en cheddar. De mozzarella smelt prachtig en zorgt voor die smeuïge textuur, terwijl de cheddar een volle hartige smaak toevoegt.
Als er iets overblijft (wat bij mij zelden gebeurt), bewaar ik het in een luchtdichte bak in de koelkast. De volgende dag warm ik het op in de oven of in een koekenpan met een deksel, zodat de bodem weer krokant wordt.
Waarom jij deze Pulled Pork Pizza moet proberen
Pulled Pork Pizza is echt een feestje op je bord. Omdat het de heerlijke BBQ-smaken van pulled pork met het comfort van een klassieke pizza combineert. Waardoor het niet uitmaakt of je hem nu maakt in een pizzaoven, op de BBQ, of zelfs in je keukenoven maakt, het resultaat is altijd geweldig!
Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan. Heb je deze pizza geprobeerd of heb je een eigen draai eraan gegeven? Laat het me weten, ik ben benieuwd naar jouw creaties!
Genoten van deze Pulled Pork Pizza?
Wellicht vind je de onderstaande recepten ook de moeite waard!
Low and slow Procureur steak
Heerlijk comfort food, maar dan met een heerlijke twist!
Carpaccio Rollade van Bavette
Zo makkelijk, maar zo lekker!
Ribeye met bacon en eieren
Een Ribeye, maar dan nog veel lekkerder!
Gehaktkrans met cranberrysaus
Ook heerlijk, maar dan net weer anders dan je gewend bent!
Je BBQ Kennis vergroten?
Meer weten over houtskool?
Klik dan hier voor de blogpost.
De Maillard-Reactie!
Hoe krijg je die smaakvolle korst?
De Rookring
Alles wat je erover moet weten!
Alles weten over de juiste kerntemperaturen?
Bekijk dan deze blogpost.
Meer weten over Rookhout?
Klik dan hier voor de blogpost.
Wil je precies weten hoe je je BBQ het beste aansteekt?
Klik dan hier voor de blogpost.
8 Winter BBQ tips!
De beste 8 BBQ tips voor de winter.
Meer weten over de One-minute lighter?
Klik dan hier voor de blogpost.
Rookoverlast? Hoe kun je dit minimaliseren
Klik hier voor alle tips!
Meer weten over zelf een BBQ Bouwen?
Klik dan hier voor de blogpost
Top 10 Ikea Producten voor de BBQ?
Die vind je hier!
Direct/Indirect BBQ’en
Hoe zit dat nu precies?
Keuzestress over welke BBQ bij jou past?
– Pellet BBQ
Pellet BBQ Kopen? Zo maak je de beste keuze!
– Kamado BBQ
Kamado BBQ kopen? Dit moet je erover weten!
NasQ BBQ op Social media
Luisteren naar de leukste BBQ Podcast?
Vurige verhalen!
Klik op de link om te kijken waar je deze kunt beluisteren.
Genoten van deze post en video en wil je daardoor meer van mijn video’s zien?
De tips, tricks en recepten die ik graag met jullie deel.
Vergeet je dan niet te abonneren op mijn kanaal.
Maak je een recept van me na, vergeet niet mij me dan te taggen met #NasQBBQ.
Dat waardeer ik enorm! Ik hoor graag wat je ervan vind onder deze post!
Wist je dat NasQ BBQ ook te vinden in op Social Media?
– Instagram
– Facebook
– Twitter
Deze post kan affiliate links bevatten, als je hierop klikt kan ik een percentage van een eventuele aankoop krijgen. Dit kost jou verder niets, maar hiermee help je deze website, youtube kanaal etc. waardoor ik dit soort posts/video’s kan blijven maken.
Geen Reacties